Работен форум ⇒ Сигнали за нарушения
Модератор: Ksantip
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Сигнали за нарушения
Пак ме намесваш и громиш в някакви глупости, с които нямам нищо общо.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
- centara
- Редовен потребител
- Контакт:
То се вижда, не бой се.
"Издивявам от лицемерие и двойни стандарти" - Thorn
Dinain: "Украински Mirage-4F"
Емигрант - човек, който заминава от твоята страна
Имигрант - човек, който идва в твоята страна
Научете ги тези думи най-накрая!
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Off Topic
Разбирам твоя модус операнди - някой/нещо не те кефи във форума => виновен е Динайн, защото е "неговия форум".
Ок, добре, тегля своято тегло задето навремето съм подел инициативата да купя хостинг и да направя сайт, за да имаш къде да ме плюеш виртуално.
Само не мога да разбера какъв ти е проблема с това, че форумът е за забавление. Да, разбира се, че форумът е за забавление. Създаден и поддържан на абсолютно доброволни начала, без цел печалба, за забавление на малка група хора с интерес към история, политика, военно дело, технологии, или каквото там ги вълнува. И толкова.
Ти какво си очаквал, форумът да е за мъка и страдание ли?!
/извинявам се за ОТ. Можеш да ми отговориш и на ЛС.
Ок, добре, тегля своято тегло задето навремето съм подел инициативата да купя хостинг и да направя сайт, за да имаш къде да ме плюеш виртуално.
Само не мога да разбера какъв ти е проблема с това, че форумът е за забавление. Да, разбира се, че форумът е за забавление. Създаден и поддържан на абсолютно доброволни начала, без цел печалба, за забавление на малка група хора с интерес към история, политика, военно дело, технологии, или каквото там ги вълнува. И толкова.
Ти какво си очаквал, форумът да е за мъка и страдание ли?!
/извинявам се за ОТ. Можеш да ми отговориш и на ЛС.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- centara
- Редовен потребител
- Контакт:
Е, ако нещо не работи, не е ли собственикът виновен? Този, който определя правилата и политиката?
Пю_ попита какво става и аз накратко му обясних какво представлява форума.
Не те плюя, не те громя, приел съм те такъв, какъвто си - забавляваш се да тролиш и да подиграваш опонентите си - ОК, не е забранено, твоя воля. Но нека наричаме нещата с истинските им имена - това не е форум за военноисторически дискусии, а непретенциозен форум за забавление чрез осмиване на тролове. Хората се объркват, ето там е проблемът, мислят си, че е едно, а се оказва съвсем друго.
Няма какво да се лъжем - когато собственикът на форума не желае да спазва елементарен етикет на дискусия, а умишлено преиначава думите на опонента си, за да извади някакъв сламен човек, когото да осмива, това води неизбежно до race to the bottom. Ако не си го забелязал - жалко.
Пю_ попита какво става и аз накратко му обясних какво представлява форума.
Не те плюя, не те громя, приел съм те такъв, какъвто си - забавляваш се да тролиш и да подиграваш опонентите си - ОК, не е забранено, твоя воля. Но нека наричаме нещата с истинските им имена - това не е форум за военноисторически дискусии, а непретенциозен форум за забавление чрез осмиване на тролове. Хората се объркват, ето там е проблемът, мислят си, че е едно, а се оказва съвсем друго.
Няма какво да се лъжем - когато собственикът на форума не желае да спазва елементарен етикет на дискусия, а умишлено преиначава думите на опонента си, за да извади някакъв сламен човек, когото да осмива, това води неизбежно до race to the bottom. Ако не си го забелязал - жалко.
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Ами - жалко.
Форумът не е по задължение, нито за наказание.
Форумът не е по задължение, нито за наказание.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- centara
- Редовен потребител
- Контакт:
Е, хайде сега, знаем те. Изобщо не ти е жалко. Доволен си и не ти пука.
Форумът в момента върши работа единствено като място където се събират повече или по-малко интересни хуитове и пести време. Толкоз.
- rki
- Редовен потребител
Пропаганда на омразатата, поддъжане на рашистката агресия, оправдаване на престъпления срещу човечествотото.T-72 написа: ↑21 Фев 2026, 18:42Трябва да спира касапницата. Имаше идеи, които дори на високо ниво се обсъждаха, Славянск и Краматорск да станат свободни от въоръжени сили зони. ]Това бе един вид и вълка сит и агнето цяло. Един вид неутрални. Зеленски не беше много навит, но в последните дни се съгласи фронтовата линия да остане на сегашното положение.Сун Дзъ написа: ↑21 Фев 2026, 18:32Съвсем сериозен въпрос, без заяждане, ирония и т.н. - какво е обяснението на нашите русофили за продължаване на войната ? И какви цели виждат като постижими в сегашната ситуация, каквото били-било, ясно че путин сбърка - с ограничен контингент да нападне 45 милионна държава, която те мрази в червата.
Не знам Руснаците дали ще се съгласят обаче. По-скоро НЕ.
Това което не трябва да се получи е да се играе Финландия 2 или Чечня 2, и след няколко години пак да се започне.
Пистъна си отиде за по-малко.
The USSR is still collapsing before our very eyes
Parasha delenda est
- Ksantip
- Модератор
- Контакт:
Каква пропаганда на омразата в цитирания пост? "Свободни от въоръжени сили зони" е малоумната идея на Тръмп за демилитаризиран Донбас, която украинците отхвърлиха вчера - https://kyivindependent.com/joint-rule- ... in-donbas/.rki написа: ↑21 Фев 2026, 20:48Пропаганда на омразатата, поддъжане на рашистката агресия, оправдаване на престъпления срещу човечествотото.T-72 написа: ↑21 Фев 2026, 18:42Трябва да спира касапницата. Имаше идеи, които дори на високо ниво се обсъждаха, Славянск и Краматорск да станат свободни от въоръжени сили зони. ]Това бе един вид и вълка сит и агнето цяло. Един вид неутрални. Зеленски не беше много навит, но в последните дни се съгласи фронтовата линия да остане на сегашното положение.Сун Дзъ написа: ↑21 Фев 2026, 18:32
Съвсем сериозен въпрос, без заяждане, ирония и т.н. - какво е обяснението на нашите русофили за продължаване на войната ? И какви цели виждат като постижими в сегашната ситуация, каквото били-било, ясно че путин сбърка - с ограничен контингент да нападне 45 милионна държава, която те мрази в червата.
Не знам Руснаците дали ще се съгласят обаче. По-скоро НЕ.
Това което не трябва да се получи е да се играе Финландия 2 или Чечня 2, и след няколко години пак да се започне.
Пистъна си отиде за по-малко.
- rki
- Редовен потребител
Е само защото идеите на наште русофили съвпадат с тези на оранжевия клоун, това не означава , че няма пропаганда на омразата.
The USSR is still collapsing before our very eyes
Parasha delenda est
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Ти като всепризнат специалист по омразата, с често изтрити/редактирани мнения заради омраза и заяждания, може би да го даваш по-леко в тази тема? Колко човека, искаш да изгониш от форума, за да се чувстваш спокоен? Накрая да си пишеш сам правилните послания, като душевно болен? Аз също не виждам основание за перманентен бан на Т72 заради цитираното мнение.
И преди да си попитал, вече ще трия и мненията, където се заяждаш с мен абсолютно непредизвикано, в теми в които дори не участвам. Като последното ти прозрение кой ми бил идол. Не искам да ти отговарям на глупостите и да цапаме форума, за това просто ще изхвърлям боклука.
-
Гиго
- Редовен потребител
- Контакт:
Това очевидно е един и същи потребител. Позволено ли е да се правят толкова акаунти?
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Сун Дзъ
- Редовен потребител
- Контакт:
Кой зъл модера...т ми изтри писанието за Т 72, че е син на агент от Държавна сигурност ?
Той сам си го каза още в Бойна Салава.
Той сам си го каза още в Бойна Салава.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Сун Дзъ
- Редовен потребител
- Контакт:
Ясно, разбрах кой е 
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
-
T-72
- Редовен потребител
- Контакт:
Бърка Сун Дзъ, не съм син на агент на държавна сигурност, а на офицер от държавна сигурност. Подполковник при пенсионирването ( 2-ро управление). Никога не съм крил факта, че съм от тъмно-червено семейство.
Кръвта вода не става!
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
- Сун Дзъ
- Редовен потребител
- Контакт:
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Докладвам Трън за тотален ОТ, спам, расизъм и етническа омраза.Thorn написа: ↑12 Май 2026, 17:39Динайн уж критикува Биби, но реално подкрепя Израел за действията му. Или е лицемер или е ПИ. Общо взето - и двете.
Колкото до това дали смятам арабите за унтерменши, въпросът е по-сложен. По принцип смятам, че биологичните фактори в поведението на популациите не са чак толкова важни, за сметка на социалните, така, че в строгия смисъл на думата не са унтерменши. Но същественото е, че това не дава основание на израелски религиозни фундаменталисти, които са от същия дол дренки, да правят расистки изказвания и в качеството си на министри да призовават за геноцид, анексии и етническо прочистване, а корумпираният бос с месиански комплекс да се държи като селски хулиган, налагайки безразборно всички съседи с голямата си сопа и бутайки оградата в техния имот. Надявайки се, че така, ще получи спокойствие. Никакво спокойствие няма да получи, само ще убеди съседите и те да се снабдят с голяма сопа, убеждавайки се в мъдростта на великия чучхе вожд, че тя е най-важното нещо. А онези, които не вярваха в това, сега изглеждат или много мъртво или много тъпо. Или и двете.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
А доклада ти ще го разбия точка по точка.
Първо - за "расизма". Расизмът е идеология, при която едни раси се имат за по-висши, а други за по-низши. Като расата е комплекс от биологични характеристики. Очевидно е, че за традиционния расизъм и дума не може да става, защото и евреите и арабите, а и българите влизат в състава на бялата раса, общо взето в средиземноморския и вариант. Остава да видим, дали не съм расист в по-специален смисъл, смятайки че евреите или арабите имат някакви биологични характеристики, които ги правят по-висши или по-низши. Споменах въобще за биологията, защото има някои изследвания, доказващи, че гените оказват влияние върху характера и поведението поне на индивидуално ниво. Гените, а по точно някои алели, особено разпространени в Източна Азия се свързват с конформизъм и колективизъм, а други алели на същия ген /условно наричани "ген на воина"/ напротив - свързват се с индивидуализъм и нетърпимост. Науката тепърва навлиза в изучаването на такива въпроси, но едно е ясно - на ниво популации, а не на отделни индивиди гените не предопределят нищо особено. Расизмът е не само морално неправилен, но и научно неиздържан, а за Динайн да ме обвинява, че го изповядвам е белег на интелектуална некомпетентност и морална нечистоплътност.
Второ - офтопик ли е - не, защото в рамките на дискусията със същия опонент сравнявам действията на един режим, който той подкрепя или поне почти не критикува с действията на друг режим, който той осъжда и давам морална оценка на тази база. Нищо офтопично няма в това.
Трето - спам ли е - тук вече ми приписва собствените си действия. Именно той започна да спами като се опитва да ме забърква в дискусия, в която отдавна не участвам, при това фалшиво ми приписва, че одобрявам и престъпленията извършени от режима, удобно затваряйки си очите пред престъпленията на подкрепяния от него режим. Е, сори, никога няма да пропусна, да кажа, че водач на неговия режим е кръволок от клона на Ал Кайда - Сирия. В тази връзка е и оценката на сегашния режим по неговия критерии - "антисемитизъм" и "етническа омраза". Определено мнозинството население на Сирия е антисемитско, че даже и точно в изнасиленото израелско тълкуване на термина и изпитва етническа омраза към израелските евреи. Значи - няма спам, няма офтопик.
И сега дали аз изпитвам етническа омраза към евреите или към арабите. Нито към едните, нито към другите изпитвам етническа! омраза. Само по себе си принадлежността към към определен етнос не дава повод за такава. Това, което бих могъл да мразя е социална структура, водеща до чувство национално и расово превъзходство, която оправдава мащабно насилие към други общности, почти винаги с основа религиозен фундаментализъм. Доколкото такива са и сегашните арабски общества и за съжаление и израелското такова, въпреки фалшивите му претенции за модерност и хуманизъм имам пълно права както всеки нормален човек активно да не ги харесвам. Да, към религиозния фундаментализъм изпитвам омраза, но това все още не е забранено. Но към етноси и раси - не.
Първо - за "расизма". Расизмът е идеология, при която едни раси се имат за по-висши, а други за по-низши. Като расата е комплекс от биологични характеристики. Очевидно е, че за традиционния расизъм и дума не може да става, защото и евреите и арабите, а и българите влизат в състава на бялата раса, общо взето в средиземноморския и вариант. Остава да видим, дали не съм расист в по-специален смисъл, смятайки че евреите или арабите имат някакви биологични характеристики, които ги правят по-висши или по-низши. Споменах въобще за биологията, защото има някои изследвания, доказващи, че гените оказват влияние върху характера и поведението поне на индивидуално ниво. Гените, а по точно някои алели, особено разпространени в Източна Азия се свързват с конформизъм и колективизъм, а други алели на същия ген /условно наричани "ген на воина"/ напротив - свързват се с индивидуализъм и нетърпимост. Науката тепърва навлиза в изучаването на такива въпроси, но едно е ясно - на ниво популации, а не на отделни индивиди гените не предопределят нищо особено. Расизмът е не само морално неправилен, но и научно неиздържан, а за Динайн да ме обвинява, че го изповядвам е белег на интелектуална некомпетентност и морална нечистоплътност.
Второ - офтопик ли е - не, защото в рамките на дискусията със същия опонент сравнявам действията на един режим, който той подкрепя или поне почти не критикува с действията на друг режим, който той осъжда и давам морална оценка на тази база. Нищо офтопично няма в това.
Трето - спам ли е - тук вече ми приписва собствените си действия. Именно той започна да спами като се опитва да ме забърква в дискусия, в която отдавна не участвам, при това фалшиво ми приписва, че одобрявам и престъпленията извършени от режима, удобно затваряйки си очите пред престъпленията на подкрепяния от него режим. Е, сори, никога няма да пропусна, да кажа, че водач на неговия режим е кръволок от клона на Ал Кайда - Сирия. В тази връзка е и оценката на сегашния режим по неговия критерии - "антисемитизъм" и "етническа омраза". Определено мнозинството население на Сирия е антисемитско, че даже и точно в изнасиленото израелско тълкуване на термина и изпитва етническа омраза към израелските евреи. Значи - няма спам, няма офтопик.
И сега дали аз изпитвам етническа омраза към евреите или към арабите. Нито към едните, нито към другите изпитвам етническа! омраза. Само по себе си принадлежността към към определен етнос не дава повод за такава. Това, което бих могъл да мразя е социална структура, водеща до чувство национално и расово превъзходство, която оправдава мащабно насилие към други общности, почти винаги с основа религиозен фундаментализъм. Доколкото такива са и сегашните арабски общества и за съжаление и израелското такова, въпреки фалшивите му претенции за модерност и хуманизъм имам пълно права както всеки нормален човек активно да не ги харесвам. Да, към религиозния фундаментализъм изпитвам омраза, но това все още не е забранено. Но към етноси и раси - не.
Обикновено съм прав
За неудобни факти трябва да има наказания. Петя.
Разумните хора не се съмняват. Жертвите в Газа са малко.Dinain
Израел никого не е окупирал, никого. Не съществува арабски въпрос. Спириев
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Докладвах поста, пускам сигнал и тук. Държа модерацията да вземе становище относно сигнали за антисемитски постове - такива ли са или не.
Не може форумът да се превръща в платформа за разпространение на антисемитска пропаганда - това е дъно. За момента това е един конкретен злонамерен потребител. Един друг антисемит беше прогонен за фалшиви новини (иранска пропаганда).
Не може форумът да се превръща в платформа за разпространение на антисемитска пропаганда - това е дъно. За момента това е един конкретен злонамерен потребител. Един друг антисемит беше прогонен за фалшиви новини (иранска пропаганда).
Thorn написа: ↑21 Май 2026, 12:38Скоро не съм пускал новини от обикновения религиозен халифат с диктатор и откачени министри.
Обичайната порция скандали.
След новината с оня, дето троши статуя на Исус, а взводния му снима, написах, че Израел е известен с дискриминацията си спрямо християните и тука разни саяним започнаха някакво опитче за кризисен пиар, демек - нямало такова нещо. И за потвърждение - едно прекрасно видео, направо като по поръчка. Върви си една френска монахиня из Йерусалим и един еврейски екстремист я удря в гръб, тя си блъска главата в бетонен блок, лежи на земята, а оня отива да я рита. По расистки мотиви.
https://www.youtube.com/watch?v=G036ev-AhKA
Въпросът е, че подобни нападения са константна практика от десетилетия, носещите християнски религиозни дрехи и символи редовно са нападани, плюти, удряни, има опити за оскверняване на църкви. Статията на BBC е доста недвусмислена, но християнските епископи се оплакват официално от подобна практика поне от 20 години. В смисъл кучетата лаят, керванът си върви, нищо не се променя. В общество, което крайно се възмущава ако се случи нещо подобно в други страни - Вай, вай, антисемитизъм, но упорито посочвайки сламката в чуждото око, не обръща особено внимание на гредата в своето
https://www.bbc.com/news/articles/cy02gnzlvkkoin the past few years in Jerusalem's Old City there have been regular cases of religious Jews spitting and acting aggressively towards those wearing Christian religious dress or symbols.
Church properties have been vandalised and there have also been bitter disputes caused by settler takeovers. Church leaders accuse Israel of trying to change the status quo – long-standing agreements on ownership and responsibilities - at their holy places.
A 2025 report by the Rossing Center, a Jerusalem-based organisation which aims to foster better inter-faith relations in the Holy Land, describes a "recent surge in overt animosity towards Christianity", putting this down to "a continued deepening of polarisation and ultra-nationalist political trends".
Some hide their crosses’: Jerusalem nun attack highlights Israel’s growing anti-Christian problem
https://www.france24.com/en/middle-east ... an-problem
Разбира се, според израелския аналог на Химлер - вътрешния министър Итамар Бен-Гвир, плюенето на християни не е престъпление: Far-right politician Itamar Ben-Gvir added fuel to the fire in 2023, when he, as Israel’s sitting national security minister, told Army Radio that spitting at Christians was not a crime, and that not everything “justifies an arrest”. Интересно какво щеше да е мнението му, ако във Франция някой отиде и наплюе някой кипоносец, а вътрешния министър каже, че не вижда проблем в това.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Т-72, 24.02.22
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Ок, после ще ти доказвам, че е константна практика. Не е особено трудно, свидетелства бол. В момента съм малко зает. Колкото до това, че определям държава с примитивно общество, неразделило държава от религия, с ненормално огромно влияние на религиозни фундаменталисти като халифат, може би това все още е една полемична хипербола, но с ударение на "все още". Влиянието на бенгвировците и сега е ненормално голямо и тенденцията е към увеличаване. Когато той или някой като него стане премиер, пак ще си говорим. А не е невъзможно. А дали биби е диктатор и то откачен? Далеч не съм едонственият с такова мнение.
Обикновено съм прав
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
"He's a madman": Trump's team frets about Netanyahu after Syria strikes
https://www.axios.com/2025/07/20/israel ... ahu-divide
Opinion Netanyahu Is Leading Israel Into a Dictatorship
https://www.haaretz.com/opinion/2025-03 ... 2d17b00000
I don't think he was always a dictator, but it is possible that he increasingly developed the personality of a dictator, where all his thoughts are focused on remaining in power," Eyal Megged said.
https://www.jpost.com/israel-news/article-798324
Unholy Conflict in the Holy Land
The majority of Israelis are secular Jews, but the religious Jews in the country wield enormous influence.
https://www.spiegel.de/international/re ... 69996.html
Political scientist Samy Cohen argues that Israel's far-right shift is the result of a long-standing effort to undermine democracy through religious fanaticism and a racist ideology, which now poses a serious threat to the very foundations of democracy.
https://www.lemonde.fr/en/opinion/artic ... 26_23.html
Israel's democracy has become an illusion
Editorial
Le Monde
The new Israeli government is sympathetic to Jewish extremists and the ultra-Orthodox and plans to expand settlements, perpetuating a domination that should come at a political and diplomatic price.
https://www.lemonde.fr/en/opinion/artic ... 00_23.html
https://www.axios.com/2025/07/20/israel ... ahu-divide
Opinion Netanyahu Is Leading Israel Into a Dictatorship
https://www.haaretz.com/opinion/2025-03 ... 2d17b00000
I don't think he was always a dictator, but it is possible that he increasingly developed the personality of a dictator, where all his thoughts are focused on remaining in power," Eyal Megged said.
https://www.jpost.com/israel-news/article-798324
Unholy Conflict in the Holy Land
The majority of Israelis are secular Jews, but the religious Jews in the country wield enormous influence.
https://www.spiegel.de/international/re ... 69996.html
Political scientist Samy Cohen argues that Israel's far-right shift is the result of a long-standing effort to undermine democracy through religious fanaticism and a racist ideology, which now poses a serious threat to the very foundations of democracy.
https://www.lemonde.fr/en/opinion/artic ... 26_23.html
Israel's democracy has become an illusion
Editorial
Le Monde
The new Israeli government is sympathetic to Jewish extremists and the ultra-Orthodox and plans to expand settlements, perpetuating a domination that should come at a political and diplomatic price.
https://www.lemonde.fr/en/opinion/artic ... 00_23.html
Обикновено съм прав