angelmr написа: ↑28 Май 2026, 11:08
Dinain написа: ↑28 Май 2026, 10:58
Да ти имам критериите - нямало "гарантирани"(!?) паркоместа за посетители на "учреждения и фирми".

Пиши ми на лично коя болница и търговски център в София не осигурява паркинг, да ти кажа къде е.
Обсесивно аргументативното ти увреждане пак се обади...
Аз ти споделям как изглеждат нещата от вън като на човек който от дърветата се затруднява да види гората. А ти се "зъбиш насреща".
Да в София е с ПЪТИ по-голям проблемът с паркирането от колкото в Пловдив, или в Бургас извън туристическият сезон. Дори зелената зона не решава проблема. Налагало ми се е да обикалям с километри да намеря място за паркиране на зелена зона, защото офис сградата където имам среща няма паркинги. А най-забавно беше когато на огромни международни форуми (като TedX или последно бях на агривенчър), НЯМА осигурени паркоместа за посетителите (а дори и за част от организаторите и спонсорите на събитието) и хората сами си търсеха къде да паркират по околните улички. Та питаш коя болница или учреждение не осигуряват ли? Прочети предното ми изречение и ми отговори къде точно TedX и хотел Витоша осигуряват места за паркиране на посетителите си които са платили трицифрени суми за участие в голямо международно събитие.
София има проблем с паркирането. Независимо дали ти го признаваш или не ИМА проблем. Признат от всичките и жители.
Извинявай, ти мислиш ли преди да пишеш тези дивотии?
Разбирам провинциалната омраза към столицата, тя не е нещо ново, но поне за "софийското жителство" предполагам си чувал. През соца ако не друго, има силно изразена политика за регионално развитие с "разпределенията" на млади специалисти из цялата страна и центровете на всички областни градчета, които са изградени именно тогава, иначе щяха да са още мегдани. Дай да не наричаме черното-бяло.
Ново двайсе...
Никъде не съм твърдял че през соца са се опитвали да концентрират ХОРАТА НА ЕДНО МЯСТО! Обяснил съм много ясно че опитваха да концентрират НАУКАТА И КУЛТУРАТА на едно място! И това съм го написал черно на бяло, но чукча писател чукча не читател...
(Дописал съм си поста - имам още критика към теб. И за регионалните театри и кина важи с пълна сила.)
Като започнем с това, че хотел Витоша не е нито "болница", нито "учреждение", и завърша с това, че ето ти
паркинг точно срещу него.
Но това в кръга на шегата - разбирам трудностите на непознаващ града посетител от провинцията да се върти и да търси паркинг, но не мога да приема критика, нямаща нищо общо с реалността. Например що за нелепо очакване е това
София да ти била осигурила паркомясто(!?) като посетител на международно събитие, което някой е решил да проведе в този хотел, а не в Интер Експо Центъра например - ами обръщай се към организаторите на това събитие, какво ти е виновна София!? Да не мислиш, че за всеки концерт или мач някой осигурява десетки хиляди паркоместа около стадиона/залата за зрителите - wtf?!
Питах те за болници и търговски центрове, защото ми е много чудно кои софийски
болници и търговски центрове не осигуряват паркинг. За "учреждения", каквото и да имаш предвид под това (някое министерство?), ами да, напълно нормално, повечето са в много стари сгради в центъра, паркоместа няма за всичките им служители, какво остава за посетители - отново нелепо очакване.
"Фирми" - !? Ако очакваш всеки офис да има паркоместа за посетители, това също не съответства на никаква реалност.
Аз повече съм имал проблем с паркирането в Созопол, където свободен паркинг имаше на 500 метра от хотела, отколкото в София, където живея. Ама не съм си сложил на сърцето, че Созопол има проблем с паркирането.
Виж, в София има проблем с паркирането.
Както абсолютно всеки голям град на планетата Земя. И има много по-зле. Да не си измисляме несъществуващи проблеми и да нямаме нереалистични очаквания.
И към темата - сериозно ли това са ти критериите за качеството на живот, дали да се върнеш от чужбина в София или в друг град, или да останеш на Запад?
Я отиди намери паркинг в центъра на коя да е европейска столица и се върни да разкажеш как е. Много ми е любопитно как стои въпросът с "гарантираните" паркоместа.