Общи приказки ⇒ Казусът "смъртна присъда"

Място за разтуха

Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q

Отговори
Аватар
vassiln
Редовен потребител
Status: Offline

Re: Казусът "смъртна присъда"

Мнение от vassiln » 27 Апр 2022, 17:58

Хубавото е, че ако съм разбрал правилно, само се е опитал да я изнасили. Иначе да, варварско и брутално е. Поне от наша гледна точка, щото в Азия човешкият живот струва много по-малко от тук.

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 27 Апр 2022, 18:02

vassiln написа: ↑
22 Апр 2022, 12:14
А тук обаче май не е разстрел, ами обесване
Не е обесване.
Погледни - примките са през гръдния кош, не шията.
В Йемен, както и в СА има обичай труповете да се провесват на бесилка за назидание, като последното май трае 3 дни.

Изображение

В СА разбира се труповете са обезглавени.
На снимката се вижда точно това, като в торбички до труповете се намират и главите им.

Мисля, че се прави при определени видове престъпления, но не помня какви.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Аватар
IceScull
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от IceScull » 10 Май 2022, 22:28

Without a sign, his sword the brave man draws, and asks no omen, but his country's cause.

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 17 Дек 2022, 23:05

Обесването на 23-годишния иранец Маджид Рахнавард. Бил утрепал двама от Басидж.
► Show Spoiler
Лямин пише, че в последните години много рядко имало публични екзекуции. Сеща се за една през 2017 г., когато обесили изверг, изнасилил и убил 7-годишно дете.

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 18 Дек 2022, 04:54

Изображение

В Иран беше извършена първа екзекуция заради антиправителствените протести
Мохсен Шекари е обесен в четвъртък сутринта, след като беше признат за виновен от Революционния съд във "враждебност срещу Бога", съобщи Би Би Си, като цитира държавните медии в Иран.
Такива изверги, които са враждебни към Бога, трябва немедленно да се бесят.

Нали, Васко?
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 18 Дек 2022, 09:57

EddieBG написа: ↑
18 Дек 2022, 04:54
....
Такива изверги, които са враждебни към Бога, трябва немедленно да се бесят.
Нали, Васко?
Има си тема за такива въпроси, Еди. Тук е за смъртните присъди по принцип.

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 25 Дек 2022, 07:40

Това е една илюстрация в полза на смъртното наказание. Шарл Собхраж, известен като Змията, се прибира във Франция след 25 години затвор в Непал.
Изображение

Този симпатяга през 70-те е избил десетки хора, предимно в Тайланд, но и в Индия и Непал. И това са само доказаните престъпления. Повечето му жертви са пътуващи хипита. Никога не е показал срам или съжаление за постъпките си. За сметка на това продава скъпо авторски права и интервюта. Сигурен съм, че ако може, пак би се захванал с трепане. Charles Sobhraj

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 27 Дек 2022, 10:39

25 Дек 2022, 07:40
Това е една илюстрация в полза на смъртното наказание. Шарл Собхраж, известен като Змията, се прибира във Франция след 25 години затвор в Непал.
Изображение

Този симпатяга през 70-те е избил десетки хора, предимно в Тайланд, но и в Индия и Непал. И това са само доказаните престъпления. Повечето му жертви са пътуващи хипита. Никога не е показал срам или съжаление за постъпките си. За сметка на това продава скъпо авторски права и интервюта. Сигурен съм, че ако може, пак би се захванал с трепане. Charles Sobhraj
Изцяло съгласен.
И не е само той.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Аватар
pnp5q
Модератор
Контакт:

Мнение от pnp5q » 04 Яну 2023, 11:42

Много е тягостно, когато някой не е способен да разбере, че не може да притежава друг човек
"Преход от раболепие към злорадство - това е истинското клеймо на роба." - А.Мирер

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 07 Яну 2023, 13:23

Така става като обираш погрешния ресторант

https://twitter.com/KHOU/status/1611369 ... mon.com%2F

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 07 Яну 2023, 16:25

Archer написа: ↑
07 Яну 2023, 13:23

Явно човека доста тренира. Много експерти постоянно поватарят, че с оръжията трябва да се тренира и много хора го правят - редовно. За това и разхода на муниции в САЩ е толковя абсурдно голям. Защото милиони американци стрелят толкова добре, колкото в други държави състезатешите по тактическо стреляне, или специалните им части. Според полицията при среща между въоръжен гражданин и въоръжен престъпник по-често печели гражданина. Което навсякъде другаде не е вярно.

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 07 Яну 2023, 20:41

Archer написа: ↑
07 Яну 2023, 13:23

В случая гражданинът даде сам смъртна присъда. Обирджията си тръгваше, застрелял го е в гръб. Нито е самоотбрана, нито превишаване на пределите на самоотбраната. Чисто убийство под действието на адреналин и обида. Но нищо чудно в подобна ситуация и аз да го направя.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 07 Яну 2023, 21:08

В случая гражданинът даде сам смъртна присъда.
Ми много ясно бе, ако си в ресторант със семейство или приятели и някаква отрепка влезе ( най вероятно дрогирана ) и имаш пищов ще седиш и ще гледаш ли.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 07 Яну 2023, 21:34

Опасността не беше преминала. Тези отгледани в гето престъпници са такива изроди, че няма как да знаеш дали във всеки момент някой няма да го издразни и да започне да стреля. Не знам аз какво бих направил в такава ситуация. Аз и не нося оръжие. Обаче не бих съдил човека, който имаше смелостта да приключи ситуацията. Него ще го съдят 12 души и вероятно, ще го оправдаят. Ако прокуратурата изобщо повдигне обвинение. Но и тогава по-далеч от grand jury няма да се стигне.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 09 Яну 2023, 05:33

Повече подробности по случая в Тексас. Пистолета не е бил истински. Този е обирал клиентите с пистолет-играчка…в Тексас! :shock: Това изглежда като да си е търсил смъртта:

https://www.youtube.com/watch?v=mPQ4-k54CcE

Bonev
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bonev » 09 Яну 2023, 08:31

Аз следя ето този канал https://m.youtube.com/@ActiveSelfProtection
Има доста подобни видеа, включително и това. Този почти винаги оправдава използването на огнестрелно оръжие, че даже е против предупредителни изстрели или такива в краката.

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 10 Яну 2023, 07:42

Bonev написа: ↑
09 Яну 2023, 08:31
Аз следя ето този канал https://m.youtube.com/@ActiveSelfProtection
Има доста подобни видеа, включително и това. Този почти винаги оправдава използването на огнестрелно оръжие, че даже е против предупредителни изстрели или такива в краката.
То ако ще се стреля и аз не препоръчвам стрелба в краката - особено с пистолет. Трудно е са уцелиш крайник, или глава. Стреля се в тялото. Иначе аз такива стрелби следя от Donut Operator. Коментарите му са на място и той самият е бивш SWAT

https://www.youtube.com/@DonutOperator

Bonev
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bonev » 10 Яну 2023, 11:21

Да, ако онзи отсреща те застрашава едва ли ще целиш крайник. Но има доста клипчета на suicide by cop или някой луд с тояга, който получава солидно количество олово, а после даже искат от него да се обърне по корем за да му сложат белезници. При положение, че всеки може да има оръжие може и да има някакъв смисъл в тези действия ама имам чувството, че целта е да се гръмне човека.

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 15 Яну 2023, 19:37

Въпросът е сложен, затова писах, че може и аз да гръмна обирджията в ресторанта, но не съм бил в такава ситуация.
Сетих се за моя братовчед Миле през 90-те, дето в 3 часа през нощта звъннал на баща ми. "Кажи теуефона на миуициата в Еуин Пеуин, че додоа рекетори в Барабоя и ги набииме и ги вързааме, и не знаем какво да ги правим!".
Осмината най-издирвани за престъпления срещу жени изверги от списъка на Интерпол:
Изображение

Първият бил руски убиец, който се укрива от години:
https://www.ural56.ru/news/638380/

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 25 Яну 2023, 18:33

Ето в чикаго как набързо се раздават присъди..

https://twitter.com/EricSpracklen/statu ... sults%3D10

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 28 Яну 2023, 11:39

А в Йемен не са като в Чикаго. Всичко е по регламент, освен ако не стане престрелка. :)
Ето тук държавата е отстранила изнасилвач, който убил жертвата си, 14-годишно момиче:
Изображение
И браво на държавата.
Радостният народ гледа и снима с телефоните:
Изображение

Както съм споменавал вече, стреля се в сърцето. Може би в главата е по-хуманно, но няма голяма разлика, а традициите са важни. Понеже палачът явно не е много опитен, му разчертават къде да гърми:
Изображение

След успешната екзекуция:
► Show Spoiler
Как мислите принципно, екзекуциите трябва ли да са публични?

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 09 Фев 2023, 20:51

Бивше ченге утрепал комшия, при това психолог, който опитвал да се разбере с него по повод съседски неразбирателства:
https://debati.bg/ivan-vladimirov-e-ubi ... -s-zhalba/
(На два пъти ми се е случвало да ме отстрелят във виртуалния живот - сърдит човек с модераторски права натиска спусъка, воден от натрупващи се чувства.
В реалния живот, преди около 20 години един глупак със законно служебно оръжие уцели на метър от мен, но не разбрах дали искаше само да ме сплаши, или наистина стреля на месо.)

Но трябва да има контрол.
Последна промяна 1 на vassiln, променена общо 10 пъти

pehotinec
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от pehotinec » 09 Фев 2023, 21:19

09 Фев 2023, 20:51
Бивше ченге утрепал комшия, при това психолог, който опитвал да се разбере с него по повод съседски неразбирателства:
На два пъти ми се е случвало да ме отстрелят във виртуалния живот - сърдит човек с модераторски права натиска спусъка, воден от натрупващи се чувства.
В реалния живот, преди около 20 години един глупак със законно служебно оръжие уцели на метър от мен, но не разбрах дали искаше само да ме сплаши, или наистина стреля на месо. Но трябва да има контрол.
:roll:

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 10 Фев 2023, 22:15

pehotinec написа: ↑
09 Фев 2023, 21:19
09 Фев 2023, 20:51
На два пъти ми се е случвало да ме отстрелят във виртуалния живот - сърдит човек с модераторски права натиска спусъка, воден от натрупващи се чувства.
В реалния живот, преди около 20 години един глупак със законно служебно оръжие уцели на метър от мен, но не разбрах дали искаше само да ме сплаши, или наистина стреля на месо. Но трябва да има контрол.
:roll:
Въй, снощи съм намазал кънките. Даже не се напих, но тая седмица се будя всяка сутрин около 5:00 и лягам късно. Сори, излишни и досадни откровения. Дано не са развалили форума.

Аватар
vassiln
Редовен потребител

Мнение от vassiln » 04 Мар 2023, 09:27

Йемен, 18+

Отговори