Тъй като милиард ми се сториха много пари за радио, реших, че ще направя една проверка,https://en.wikipedia.org/wiki/Radio_Fre ... io_Liberty и https://www.bbg.gov/networks/rferl/ показват, че бюджетът им е малко над 100млн., а не малко над милиард.jacksparrow написа: ↑05 Апр 2017, 23:52Радио свободна европа с бюджет над 1 милиард. Сайтове като стопфейк орг и Белингкат с директно финансиране от Великобритания бълващи повече фалшиви новини и от РТAmazon написа: ↑05 Апр 2017, 17:10ЕП гласуваше мерки към пропагандата като цяло, не само към фалшивите новини. Те са само скорошно проявление. Европейците например се притесняват от RT. Тази телевизия е изцяло държавно финансирана с чудовищен бюджет от $307 милиона годишно. Това е приблизително колкото бюджета на BBC (всички телевизии).jacksparrow написа: ↑05 Апр 2017, 14:51То май има някакво финансиране и то стабилно от ЕС, да се борят с фалшивите новини и хибридните атаки. Скоро ще почнат да си измислят фалшиви новини и сами да си ги оборват, ако не са почнали вече.
Когато държава чупи такива пари за медия е ясно че не е от филантропия. Телевизията може да служи за популяризиране на руската култура и израждане на добър образ на Русия в ЕС и Северна Америка. Може да служи и за добре тунингована пропаганда. И в двата случая е инструмент на една държава и нейните чиновници. Доста, романтично настроени американски журналисти, напуснаха след като се сблъскаха с втория аспект на използване на телевизията.![]()
https://pressroom.rferl.org/p/6091.html
Общи приказки ⇒ Фалшивите новини
Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q
- Hawkeye
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Фалшивите новини
- jacksparrow
- Редовен потребител
Прав си $108,414 million
https://www.tickcounter.com/countup/112116/my-count-up Days since jihadis lost village in Syria.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Edit: Hawkeye ме е изпреварил.
За миналата година е точно $108,414,000: Цък
Което не обезмисля примера ти. Също иде реч за държавен инструмент подобен на RT.
Един милиард през разгара на студената война.
Което не обезмисля примера ти. Също иде реч за държавен инструмент подобен на RT.
Тези известни ли са и какво правят? Никога не съм ги срещал а аз доста интернетствам(не за политика де).jacksparrow написа: ↑05 Апр 2017, 23:52Сайтове като стопфейк орг и Белингкат с директно финансиране от Великобритания бълващи повече фалшиви новини и от РТ![]()
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
Дай да видим с достоверен линк бройката фалшиви новини на РТ и фалшивите новини от Великобритания и да ги сравним.jacksparrow написа: ↑05 Апр 2017, 23:52Радио свободна европа с бюджет над 1 милиард. Сайтове като стопфейк орг и Белингкат с директно финансиране от Великобритания бълващи повече фалшиви новини и от РТ![]()
https://pressroom.rferl.org/p/6091.html
А до тогава това твърдение ще е най-обикновено тролене.
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов
И.Павлов
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
Това с плазмените оръжие е много стара партенка, която се разпространява още от соца. Тогава с тези мистични оръжия беше унищожена между 100 000 и 600 000 китайска армия през 1969 г. Така че явно мине не мине време и тази легенда се тунингова.
Иначе, както знаем, загиналите китайци са около 1000 пъти по-малко, а още по-странното, че Китай ПЕЧЕЛИ в този конфликт.
Като не искаш мира, на ти секира.
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
Към средата-края на 80-те за въпросния конфликт ни обясняваха в часовете по военно обучение в училище, че руснаците изпепелили хилядите китайци със секретно лазерно оръжие.Stan написа: ↑06 Апр 2017, 07:39Това с плазмените оръжие е много стара партенка, която се разпространява още от соца. Тогава с тези мистични оръжия беше унищожена между 100 000 и 600 000 китайска армия през 1969 г. Така че явно мине не мине време и тази легенда се тунингова.
Иначе, както знаем, загиналите китайци са около 1000 пъти по-малко, а още по-странното, че Китай ПЕЧЕЛИ в този конфликт.
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов
И.Павлов
- piston
- Редовен потребител
......
Така, като остане списък с фейкове, всеки ще може да види какви са и откъде идват. Това е достатъчно.
Та по темата - отново използване на димни боеприпаси се обявява за американска бомбардировка с бял фосфор:
Американская авиация нанесла удар по окрестностям Ракки фосфорными бомбами Источник новости Free-News:
Целта на този материал е да направи паралел с хвърлянето на запалителни касетъчни боеприпаси над Алепо от ВКС РФ уж с действията на САЩ.
Чисто технически (това го дъвкахме в темата за Ирак) - това на снимката е разрив на 155 мм снаряд с цел създаване на димна завеса. Манипулативно е заявено, че това е въздушен удар (заради паралела с Алепо).
Така, като остане списък с фейкове, всеки ще може да види какви са и откъде идват. Това е достатъчно.
Та по темата - отново използване на димни боеприпаси се обявява за американска бомбардировка с бял фосфор:
Американская авиация нанесла удар по окрестностям Ракки фосфорными бомбами Источник новости Free-News:
Целта на този материал е да направи паралел с хвърлянето на запалителни касетъчни боеприпаси над Алепо от ВКС РФ уж с действията на САЩ.
Чисто технически (това го дъвкахме в темата за Ирак) - това на снимката е разрив на 155 мм снаряд с цел създаване на димна завеса. Манипулативно е заявено, че това е въздушен удар (заради паралела с Алепо).
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
Илия Бешков, сеп, 1950 г.
"War without logistics is called poverty"
William Cox
Слух, че Динг е в@гина
William Cox
Слух, че Динг е в@гина
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Когато бях малък, много сериозни хора (татко включително), с много сериозен тон ми разкриха истинските факти за далеч по-интересна случка:Stan написа: ↑06 Апр 2017, 07:39Това с плазмените оръжие е много стара партенка, която се разпространява още от соца. Тогава с тези мистични оръжия беше унищожена между 100 000 и 600 000 китайска армия през 1969 г. Така че явно мине не мине време и тази легенда се тунингова.
Китай струпва над милион солдата на виетнамската граница. Руснаците казват на виетнамците да останат на място и включват някаква секретна апаратура. В рамките на секунди цялата китайска армия се парализира. Кой където е бил, в съзнание но напълно парализиран. Седи така->
Иначе беше пълно с домашно генерирани фалшиви факти и случки. До към първата война в Залива, който да питаш(мен включително), щеше авторитетно да ти обясни, че МиГ-29 безпроблемно сваля едновременно 6 броя F-15. Или че Т-72 се прицелва автоматично и с един снаряд дупчи от край до край два Ейбрамса.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
По повод изтритите мнения. Темата не е за чат, нито за едносрични подмятания.
- ValBo
- Редовен потребител
- Контакт:
Amazon, имаше тотален контрол над информацията, затова агенция партенка бълваше информация, уж достоверна.
От там са и лазерните оръжия и психотропните такива.
Това не са фалшиви новини, а легенди.
Иначе, чуло се е за конфликта на острова и че има много жертви от китайска страна. Града се е справил добре.
За китайско-виетнамаската война, също се е чуло и че китайците бързо са се върнали обратно.
Никой не е знаел нито за Град-а, нито какво се е случило във втората война. А там и двете страни казват, че са я спечелили. Та се съчиняват истории.
Иначе, чуло се е за конфликта на острова и че има много жертви от китайска страна. Града се е справил добре.
За китайско-виетнамаската война, също се е чуло и че китайците бързо са се върнали обратно.
Никой не е знаел нито за Град-а, нито какво се е случило във втората война. А там и двете страни казват, че са я спечелили. Та се съчиняват истории.
Finita la commedia
-
T-72
- Редовен потребител
- Контакт:
1 към 1 като discovery или national geographic channel , ама на другия полюс!Amazon написа: ↑06 Апр 2017, 17:27Иначе беше пълно с домашно генерирани фалшиви факти и случки. До към първата война в Залива, който да питаш(мен включително), щеше авторитетно да ти обясни, че МиГ-29 безпроблемно сваля едновременно 6 броя F-15. Или че Т-72 се прицелва автоматично и с един снаряд дупчи от край до край два Ейбрамса.
Кръвта вода не става!
- rki
- Редовен потребител
Прясно, прясно от Иванджийски-младши:
http://www.zerohedge.com/news/2016-08-1 ... ning-assad
с линк към фейк новина от миналата година:zerohedge@zerohedge
And then there's this: China Sides With Russia In Syrian War, Will Provide "Aid And Military Training" To Assad
22:03 - 6.04.2017 г.
https://twitter.com/zerohedge/status/850061440295849984
http://www.zerohedge.com/news/2016-08-1 ... ning-assad
The USSR is still collapsing before our very eyes
Parasha delenda est
- Stan
- Редовен потребител
- Контакт:
В моментът островът е китайски. Повече от ясно е кой е спечелил войната. Не битката, а войната.ValBo написа: ↑06 Апр 2017, 18:41Amazon, имаше тотален контрол над информацията, затова агенция партенка бълваше информация, уж достоверна.
Като не искаш мира, на ти секира.
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Става много ОТ, но острова става китайски не зради битката, а защото китайците насипват огромно количество пясък и парчето земя престава да е остров, а част от китайската територия. И това май е доста по-късно.
Имаше и една героична история, по време на същата битка, където руски и китайски водолази се колят за контрола на пропаднал в реката Т-64, тогава най-модерният танк в света. Руснаците побеждават.
Въобще цялата случка е много отрезвяващ шамар за китайците.
- bigdragon
- Редовен потребител
- Контакт:
И знаеш ли сега къде е този танк?
Последна промяна 1 на bigdragon, променена общо 7 пъти
"Киев покръсти Русия. Киев ще я опее!"
Драгомир Янков
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това.
Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...!
Драгомир Янков
-
T-72
- Редовен потребител
- Контакт:
Сега , за острова поставяте несъпоставими неща.
Съпоставяте легенди.Това е по скоро фолклор което няма нищо общо с "фалшивите новини"!
По същата логика бяхме спорили в славата Щатите колко иракски танка унищожили за 2 седмици, някакваи невероятни неща бяха, и то все пак по някакви писания в нета.
Подобно на Сръбските данни за еди си колко свалени НАТО-вски самолети през 1999-та година!
Или иракските...
Съвсем друго е кой какво, от кой чул...
Аз съм чувал за "бинарно" оръжие например през тази прословута Руско-китайска "война"...
И то като малък, бях чувал от долу горе надежден източник за това Бинарно "оръжие което махало накакъв защитен слой ,през който минавали дадени лъчи и убивали всичко живо"
Което е почти невероятно...
Но това си е фолклор, който за къде ли и за какво ли го няма!
Съпоставяте легенди.Това е по скоро фолклор което няма нищо общо с "фалшивите новини"!
По същата логика бяхме спорили в славата Щатите колко иракски танка унищожили за 2 седмици, някакваи невероятни неща бяха, и то все пак по някакви писания в нета.
Подобно на Сръбските данни за еди си колко свалени НАТО-вски самолети през 1999-та година!
Или иракските...
Съвсем друго е кой какво, от кой чул...
Аз съм чувал за "бинарно" оръжие например през тази прословута Руско-китайска "война"...
И то като малък, бях чувал от долу горе надежден източник за това Бинарно "оръжие което махало накакъв защитен слой ,през който минавали дадени лъчи и убивали всичко живо"
Което е почти невероятно...
Но това си е фолклор, който за къде ли и за какво ли го няма!
Кръвта вода не става!
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Ето една фалшива новина от днес: Тръмп обмисля военен отговор на химическата атака в Сирия
- Енравота
- Редовен потребител
- Контакт:
шоГ!Ожас!Новината взриви Интернет!
https://bgr.news-front.info/2016/09/29/ ... po-siriya/
ОПАСНО ЛУДИ:САЩ ЗАПЛАШИХА РУСИЯ С ИДИЛ,АТЕНТАТИ И ОТКАЗ ДА СЪТРУДНИЧАТ ПО СИРИЯ
Маските паднаха с гръм и трясък: САЩ съвсем изгубиха самообладание, забравяйки за всякакви понятия като политически диалог, международни отношения, и открито признаха практически, за връзките си с терористите, заплашвайки Русия с терористични атентати от ИДИЛ, заявявайки, че войната в Сирия ще продължи.
https://bgr.news-front.info/2016/09/29/ ... po-siriya/
ОПАСНО ЛУДИ:САЩ ЗАПЛАШИХА РУСИЯ С ИДИЛ,АТЕНТАТИ И ОТКАЗ ДА СЪТРУДНИЧАТ ПО СИРИЯ
Маските паднаха с гръм и трясък: САЩ съвсем изгубиха самообладание, забравяйки за всякакви понятия като политически диалог, международни отношения, и открито признаха практически, за връзките си с терористите, заплашвайки Русия с терористични атентати от ИДИЛ, заявявайки, че войната в Сирия ще продължи.
Suum cuique
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:

Чудесен пътеводител за американските медии, РТ за съжаление отсъства (или е извън графиката).
Сбърках!
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
Т-72, 24.02.22
Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭
- bigdragon
- Редовен потребител
- Контакт:
Някой бърза...Amazon написа: ↑07 Апр 2017, 00:44Ето една фалшива новина от днес: Тръмп обмисля военен отговор на химическата атака в Сирия
"Киев покръсти Русия. Киев ще я опее!"
Драгомир Янков
Драгомир Янков
- EddieBG
- Редовен потребител
- Контакт:
Покрай днешните събития се сетих за една "новина", за която няколко години вече безуспешно чакам достоверно потвърждение.
Сирия сбила f-22
Сирия сбила f-22
И.Павлов
И.Павлов
- piston
- Редовен потребител
EddieBG написа: ↑07 Апр 2017, 11:38Покрай днешните събития се сетих за една "новина", за която няколко години вече безуспешно чакам достоверно потвърждение.
Сирия сбила f-22
Айде, нещо и от мен (със сантиментална стойност за форума, защото е разпространявано от един модер...):
В цитата е и компрометираният му източник...(отново с руски ориджин).Thorn написа: ↑24 Мар 2017, 15:07Приходят сообщения, из которых следует, что американо-курдский десант на плотину Табки вблизи Ракки отбит. ИГИЛ десант то ли уничтожил, то ли отбросил, но плацдарм на западном берегу ликвидирован, плотина возвращена под контроль Исламского государства. Об этом сообщил как Амак, так и независимый от него источник
http://el-murid.livejournal.com/3178268.html
P.S. Сега се очаква бум от фалшиви новини покрай американския удар.
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
William Cox
Слух, че Динг е в@гина
William Cox
Слух, че Динг е в@гина
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Пистон, за н-ти пореден път обръщаш някакво специално внимание на това съобщение. Интересно с каква цел. Може би е от неразбиране на език, който има 80% съвпадение по Суодеш и който ти или не си учил или си бил лош ученик. Иначе вероятно щеше да схванеш, че източник не е Мюрид, а Амак, агенцията на ИД. Която естествено е заинтересован източник, но не е чак толкова компрометиран. Напротив, един от сравнително достоверните е. Както и един туит, който е посочен.С нищо не е по-различен от всички останали туити, които се подмятат на форума.
Така, че, предлагам ти да си налягаш учебника по руски, за да не изпаднеш за пореден път в такова глуповато положение.

Така, че, предлагам ти да си налягаш учебника по руски, за да не изпаднеш за пореден път в такова глуповато положение.
Обикновено съм прав
За неудобни факти трябва да има наказания. Петя.
Разумните хора не се съмняват. Жертвите в Газа са малко.Dinain
Израел никого не е окупирал, никого. Не съществува арабски въпрос. Спириев
- Thorn
- Редовен потребител
- Контакт:
Амазон, а всъщност ти защо я смяташе за фалшива?Amazon написа: ↑07 Апр 2017, 00:44Ето една фалшива новина от днес: Тръмп обмисля военен отговор на химическата атака в Сирия
Обикновено съм прав
- piston
- Редовен потребител
Не аз публикувах тази информация, а ти....
Иначе аз също уважавам(-ах) АМАК като източник....
William Cox
Слух, че Динг е в@гина
William Cox
Слух, че Динг е в@гина