Разходихме се вчера, добре си прекарахме, като изключим един - два неприятни епизода с "колеги" рибари. И риба хванахме на дъно и на плувка. Направо стопих лагерите на макарите, но за съжаление костура цял ден го гледах как ми се смее и един път не реши да излезе, за да провери отблизо кой е този така забавен тип.

Успях да пробвам и бомбардите, и токио риг, и дроп-шот.
Сбирулиното, въпреки повсеместния роден скептицизъм и вездесъщо мнение как "не става" си работеше идеално. Отново въпреки всеобщото мнение "че на всяко хвъляне се оплитало" нямаше такова нещо. За сефте хвърлям такова чудо и успях да го оплета само един път, когато просто метнах кофти. Най - странното беше, че ГДР-ейската пръчка и с бомбарда и без мяташе все на едно и също разстояние
Токио риг - приятно съм изненадан. Никакви проблеми със замятането, никакви оплитания. Силиконовата примамка се движеше и си работаше отлично, въпреки увеличеното тегло воденето за мен беше даже по-нетрудоемко от блесната и обикновения джиг. Определено доста по-малко закачки по дънни елементи от блесната и джиг-а.
Дроп-шот - същата работа. Лесно, приятно, малко повече закачания от токио риг, но пак значително по-малко от блесните. Направи ми впечатление, че в случая прекалено бях спуснал тежестта под примамката (около 30 см.) и тя не се движеше идеално. Вероятно за спокойни води около 15 см. щяха да са по-добре.
Остава да експериментирам с воденето и другя път да взема и да хвана някоя риба