Общи приказки ⇒ За всичко, свързано с автомобилите

Място за разтуха

Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q

Отговори
Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: За всичко, свързано с автомобилите

Мнение от Dinain » 23 Юли 2026, 14:09

Amazon написа: ↑
21 Юли 2026, 23:09
Dinain написа: ↑
21 Юли 2026, 23:00
Ще кажа после, да не я урочасам. Още правят документите.
Ок, успех, аз също съм суеверен.
Всичко е топ. :D

Honda Jazz, 1.3л бензин
Червена :D
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭

Player101
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Player101 » 23 Юли 2026, 16:35

20260606_160952.jpg
Честито, сега едно сервизиране на кутийката, че лагерите им масово са си дали ресурса и един обстоен оглед на задния мост, за да няма изненади, от личен опит.
"Псувнята - основно средство за управление на войските в боя."

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 23 Юли 2026, 18:13

23 Юли 2026, 14:09
Honda Jazz, 1.3л бензин
Червена :D
За София 1.3 си е супер. Имах Форд Фиеста 1.3. Далеч по-стара технология от тази Хонда, и въпреки това само миришеше бензина. Сипвах бензин за 20 лева и бях готов за сезона. Ходенето на бензиностанция си беше събитие - толкова рядко се случваше, че се чудех дали повече бензин заминава от изпарение, или от консумацията на двигателя.

Аватар
bigdragon
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от bigdragon » 23 Юли 2026, 22:34

Player101 написа: ↑
23 Юли 2026, 16:35
20260606_160952.jpgЧестито, сега едно сервизиране на кутийката, че лагерите им масово са си дали ресурса и един обстоен оглед на задния мост, за да няма изненади, от личен опит.
Това е археология, а не сервиз...
"Киев покръсти Русия. Киев ще я опее!"
Драгомир Янков
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това. :|
Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...! :shock:

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 24 Юли 2026, 01:12

Player101 написа: ↑
23 Юли 2026, 16:35
20260606_160952.jpgЧестито, сега едно сервизиране на кутийката, че лагерите им масово са си дали ресурса и един обстоен оглед на задния мост, за да няма изненади, от личен опит.
Благодаря за съвета, направена беше инспекция предварително, имам си хора... и го използвах да им сваля цената. :mrgreen:

Амазон, ами това си е градска количка, но си гори. Резервоарът е малък. Жената и преди караше същата, но по-стара. Освен това има фобия и зарежда като е наполовина. :D
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 10 Авг 2026, 19:43

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... i=89978449

Шофьорите на BMW били леко раздразнени. При стартиране, им излиза реклама на новият филм за Спайдермен. Гледах я и не е толкова къса - нормален add. Представям си да закъсняваш за работа, или да бързаш за болница, и да трябва да изгледаш реклама, преди да запали колата...

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 18 Авг 2026, 02:49

Има ли някаква истина в това: в София ако имаш хубава кола я дерат с ключове и е хубаво да имаш гараж? Ако беше журналистическа статия бих я подминал, но това е българският reddit. Аз такива неща не съм виждал, да не е някаква нова мода?

https://www.reddit.com/r/bulgaria/comme ... %82%D0%B5/

Аватар
bigdragon
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от bigdragon » 18 Авг 2026, 06:03

За София не знам, но за Варна от личен опит:

На мястото, където живея от 17 години, сменям вече
4-ти автомобил, последният през май т.г. Предишните
три коли до месец получаваха "деруга" от едната страна.

Забелязах закономерност във възрастта на потърпевшите,
трябва да са по-млади от три четири пъти средната възраст
на авто парка на страната т.е. 5 години, или нови.

ПП Последният ми автомобил още не е маркиран,
"Пу, пу, осрали го кокошките"...
"Киев покръсти Русия. Киев ще я опее!"
Драгомир Янков
Моля, ако нещо в мен не ви харесва, не ме уведомявайте за това. :|
Постарайте се да преживеете този шок самостоятелно...! :shock:

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 18 Авг 2026, 10:35

18 Авг 2026, 02:49
Има ли някаква истина в това: в София ако имаш хубава кола я дерат с ключове и е хубаво да имаш гараж? Ако беше журналистическа статия бих я подминал, но това е българският reddit. Аз такива неща не съм виждал, да не е някаква нова мода?

Нови автомобили не са за нашата мила родина... Моят навремето го ос*аха буквално за няколко месеца.
П.П. Впрочем темата важи ли и за мотори? Има ли моторджии?
Строши-пилот :mrgreen:

Sea Dog
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Sea Dog » 18 Авг 2026, 12:53

Bruchpilot написа: ↑
18 Авг 2026, 10:35
Има... Yamaha Raider :mrgreen:

Аватар
Bruchpilot
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bruchpilot » 18 Авг 2026, 20:07

Sea Dog написа: ↑
18 Авг 2026, 12:53
Bruchpilot написа: ↑
18 Авг 2026, 10:35
Има... Yamaha Raider :mrgreen:
Ееее, ти си баш :D
Строши-пилот :mrgreen:

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 19 Авг 2026, 00:17

18 Авг 2026, 02:49

Ако имаш хубава кола е хубаво да имаш гараж или собствено паркомясто, в който и да е голям град да живееш - period.

Keying a car
Why People Key Cars

Most users on Reddit agree that keying a car is a malicious, destructive act driven by personal frustration, perceived parking slights, or envy.

Common motives include:

Retaliation: Anger over a driving dispute, personal conflict, or bad parking job.

Envy: Resentment toward a newer or more expensive vehicle.

Thrill-seeking: Random, impulsive acts of destruction by anonymous vandals.
:D Аз бих добавил и изневяра.

Други актове включват вдигане/чупене на чистачки, и оставяне на бележки. Дране с ключ или пукане на гуми според мен са крайности. Виждал съм го само веднъж, и беше на кола паркирала частично на пешеходна пътека, не от завист за хубост.

По-опасно е да имаш регистрационен номер от провинцията.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

angelmr
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от angelmr » 19 Авг 2026, 10:11

19 Авг 2026, 00:17

По-опасно е да имаш регистрационен номер от провинцията.
Я ама нали софианци бяха уберменшени, софия беше най-великият град за живеене в света? А най-успелите хора се блъскаха да живеят в центровете на градовете, вместо да бягат от тях в "предградия" (а всъщност села в отделна административна област намиращи се достатъчно близо за практичен транспорт до големите градове)? А сега се оказа че ако имаш нова кола в София ти я драскат с ключ щото някой ти бил завидял, или заради спор за паркомясто (дето го нямаше въобще в софия и някой от 12 години не бил имал проблеми с паркирането)...
Как така аз в моето предградие не виждам проблеми с драскане с ключове или други подобни изцепки, още по-малко със спорове за паркиране? Независимо от къде е регистерационният номер.

Не ми отговаряй, знам че ще се самообявиш за ултра мега супер дупер победител във всеки започнат от теб спор, така че няма да ти захапя кукичката и навляза в поредното ти избиване на комплекси за превъзходство. Само напомням за вътрешното логическо противоречие в твоите СОБСТВЕНИ тези и как сам се опровергаваш на по-късен момент, когато вземеш че използваш точно тезата срещу която си спорил и си обяснил цветно как поддържащият я е идиот, за свой собствен аргумент. :) Иронично нали?...

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 19 Авг 2026, 11:57

Ами след като не искаш да ти отговоря, няма да отговоря. :lol: То и аз не искам. Но ще докладвам за липса на аргументация и тролеж този "пост", състоящ се от абсолютна глупост, изпълнена с неразбиране, лъжа, липса на осведоменост, провинциална злоба и обща неудовлетвореност от живота. :mrgreen: (веднага видях поне 4 неща в него, които са или липса на интелект, или съзнателна лъжа, но при всички случаи - абсолютно неверни). При това положение вече ми е ясно, че не става дума за нещо рационално, а за някаква патологична омраза на София. :roll:

Не е случайно, че цитирах термина на английски език, но няма да давам повече подсказки. ;)

Хора всякакви, ама вземи поработи над това, че не изглеждаш сериозно.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

angelmr
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от angelmr » 19 Авг 2026, 13:49

Познах... :)

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 19 Авг 2026, 14:49

Чудесно, вземи мерки - да не се излагаш повече.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Sea Dog
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Sea Dog » 24 Сеп 2026, 13:06

Наясно съм, че е забранено да коментираме съвременна родна политика, но все пак да отбележим поредната олигофрения на управляващите :
Министерството на финансите официално представи подготвяни промени в Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС), които ще засегнат директно сегмента на бързите и скъпи превозни средства. От 1 януари 2027 г. се планира въвеждането на специален акциз за всички леки автомобили, чиято мощност надхвърля границата от 250 kW, което се равнява на точно 340 конски сили.

Конкретните финансови параметри в проектозакона поставят ясна разграничителна линия между новозакупените и употребяваните автомобили. За машините на вторичния пазар се предвижда базов акциз от 5000 евро, към който се добавят по 8 евро за всеки допълнителен киловат над дефинирания праг от 250 kW. При чисто новите модели налогът започва от 10 000 евро твърда сума, като ставката за всеки киловат над лимита се покачва на 10 евро.
Цялата статия - https://fakti.bg/avto/1083171-ot-2027-g ... e_vignette

Електричките с два електромотора са в кюпа. Искаш семеен кросовър - само със задно, иначе плащаш. Ай честито ! Ако мине...

angelmr
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от angelmr » 28 Сеп 2026, 09:03

24 Сеп 2026, 13:06
Наясно съм, че е забранено да коментираме съвременна родна политика, но все пак да отбележим поредната олигофрения на управляващите :
Министерството на финансите официално представи подготвяни промени в Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС), които ще засегнат директно сегмента на бързите и скъпи превозни средства. От 1 януари 2027 г. се планира въвеждането на специален акциз за всички леки автомобили, чиято мощност надхвърля границата от 250 kW, което се равнява на точно 340 конски сили.

Конкретните финансови параметри в проектозакона поставят ясна разграничителна линия между новозакупените и употребяваните автомобили. За машините на вторичния пазар се предвижда базов акциз от 5000 евро, към който се добавят по 8 евро за всеки допълнителен киловат над дефинирания праг от 250 kW. При чисто новите модели налогът започва от 10 000 евро твърда сума, като ставката за всеки киловат над лимита се покачва на 10 евро.

Електричките с два електромотора са в кюпа. Искаш семеен кросовър - само със задно, иначе плащаш. Ай честито ! Ако мине...
Последно казват че това за електричките е отпаднало от предложението. Не съм наясно за плъгин хибридите.

Аватар
EddieBG
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от EddieBG » 28 Сеп 2026, 10:35

angelmr написа: ↑
28 Сеп 2026, 09:03
24 Сеп 2026, 13:06

Последно казват че това за електричките е отпаднало от предложението. Не съм наясно за плъгин хибридите.
За сега уж и те ще отпаднат...
"Должен высказать свой печальный взгляд на русского человека - он имеет такую слабую мозговую систему, что не способен воспринимать действительность как таковую."
И.Павлов

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 04 Окт 2026, 07:42

БМВ най накрая се събрали и направили конкурент на тесла малко по скъп ама с бая екстри

https://x.com/d_kinimo/status/2106461566489014731

Изображение

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Almasy » 04 Окт 2026, 07:52

Archer написа: ↑
04 Окт 2026, 07:42
БМВ най накрая се събрали и направили конкурент на тесла малко по скъп ама с бая екстри
При цена на Ionic 6 от 55.000 до 65.450....Вече не съм убеден, че е и скъп.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 04 Окт 2026, 08:23

Ба, тва Юго много скъпо било за времето си :roll:

Изображение

Аватар
Archer
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Archer » 05 Окт 2026, 19:19

Евтина американска баничарка мислена като за България защо ли не се продава на балканите?

The Slate Truck is the cheapest new vehicle in America and it has crank windows.

-$24,950

-205 miles on a charge

-No screen. No paint. No power windows

-Gray plastic from the factory. You wrap it. Or bolt on an SUV kit later.

-Built in Indiana

Is this small truck about to revolutionize the auto industry?

Изображение

https://x.com/MuffinsNsuch/status/2106813181293133989

Отговори