Всичко е топ.
Honda Jazz, 1.3л бензин
Червена
Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q
Всичко е топ.
За София 1.3 си е супер. Имах Форд Фиеста 1.3. Далеч по-стара технология от тази Хонда, и въпреки това само миришеше бензина. Сипвах бензин за 20 лева и бях готов за сезона. Ходенето на бензиностанция си беше събитие - толкова рядко се случваше, че се чудех дали повече бензин заминава от изпарение, или от консумацията на двигателя.
Това е археология, а не сервиз...
Благодаря за съвета, направена беше инспекция предварително, имам си хора... и го използвах да им сваля цената.
Нови автомобили не са за нашата мила родина... Моят навремето го ос*аха буквално за няколко месеца.Amazon написа: ↑18 Авг 2026, 02:49Има ли някаква истина в това: в София ако имаш хубава кола я дерат с ключове и е хубаво да имаш гараж? Ако беше журналистическа статия бих я подминал, но това е българският reddit. Аз такива неща не съм виждал, да не е някаква нова мода?
https://www.reddit.com/r/bulgaria/comme ... %82%D0%B5/
Има... Yamaha Raider
Ако имаш хубава кола е хубаво да имаш гараж или собствено паркомясто, в който и да е голям град да живееш - period.Amazon написа: ↑18 Авг 2026, 02:49Има ли някаква истина в това: в София ако имаш хубава кола я дерат с ключове и е хубаво да имаш гараж? Ако беше журналистическа статия бих я подминал, но това е българският reddit. Аз такива неща не съм виждал, да не е някаква нова мода?
https://www.reddit.com/r/bulgaria/comme ... %82%D0%B5/
Why People Key Cars
Most users on Reddit agree that keying a car is a malicious, destructive act driven by personal frustration, perceived parking slights, or envy.
Common motives include:
Retaliation: Anger over a driving dispute, personal conflict, or bad parking job.
Envy: Resentment toward a newer or more expensive vehicle.
Thrill-seeking: Random, impulsive acts of destruction by anonymous vandals.
Я ама нали софианци бяха уберменшени, софия беше най-великият град за живеене в света? А най-успелите хора се блъскаха да живеят в центровете на градовете, вместо да бягат от тях в "предградия" (а всъщност села в отделна административна област намиращи се достатъчно близо за практичен транспорт до големите градове)? А сега се оказа че ако имаш нова кола в София ти я драскат с ключ щото някой ти бил завидял, или заради спор за паркомясто (дето го нямаше въобще в софия и някой от 12 години не бил имал проблеми с паркирането)...
Цялата статия - https://fakti.bg/avto/1083171-ot-2027-g ... e_vignetteМинистерството на финансите официално представи подготвяни промени в Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС), които ще засегнат директно сегмента на бързите и скъпи превозни средства. От 1 януари 2027 г. се планира въвеждането на специален акциз за всички леки автомобили, чиято мощност надхвърля границата от 250 kW, което се равнява на точно 340 конски сили.
Конкретните финансови параметри в проектозакона поставят ясна разграничителна линия между новозакупените и употребяваните автомобили. За машините на вторичния пазар се предвижда базов акциз от 5000 евро, към който се добавят по 8 евро за всеки допълнителен киловат над дефинирания праг от 250 kW. При чисто новите модели налогът започва от 10 000 евро твърда сума, като ставката за всеки киловат над лимита се покачва на 10 евро.
Последно казват че това за електричките е отпаднало от предложението. Не съм наясно за плъгин хибридите.Sea Dog написа: ↑24 Сеп 2026, 13:06Наясно съм, че е забранено да коментираме съвременна родна политика, но все пак да отбележим поредната олигофрения на управляващите :
Цялата статия - https://fakti.bg/avto/1083171-ot-2027-g ... e_vignetteМинистерството на финансите официално представи подготвяни промени в Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС), които ще засегнат директно сегмента на бързите и скъпи превозни средства. От 1 януари 2027 г. се планира въвеждането на специален акциз за всички леки автомобили, чиято мощност надхвърля границата от 250 kW, което се равнява на точно 340 конски сили.
Конкретните финансови параметри в проектозакона поставят ясна разграничителна линия между новозакупените и употребяваните автомобили. За машините на вторичния пазар се предвижда базов акциз от 5000 евро, към който се добавят по 8 евро за всеки допълнителен киловат над дефинирания праг от 250 kW. При чисто новите модели налогът започва от 10 000 евро твърда сума, като ставката за всеки киловат над лимита се покачва на 10 евро.
Електричките с два електромотора са в кюпа. Искаш семеен кросовър - само със задно, иначе плащаш. Ай честито ! Ако мине...
За сега уж и те ще отпаднат...angelmr написа: ↑28 Сеп 2026, 09:03Последно казват че това за електричките е отпаднало от предложението. Не съм наясно за плъгин хибридите.Sea Dog написа: ↑24 Сеп 2026, 13:06Наясно съм, че е забранено да коментираме съвременна родна политика, но все пак да отбележим поредната олигофрения на управляващите :
Електричките с два електромотора са в кюпа. Искаш семеен кросовър - само със задно, иначе плащаш. Ай честито ! Ако мине...
При цена на Ionic 6 от 55.000 до 65.450....Вече не съм убеден, че е и скъп.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани