Общи приказки ⇒ Тема за прогнози и предсказания.

Място за разтуха

Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:
Status: Offline

Re: Тема за прогнози и предсказания.

Мнение от Dinain » 02 Юни 2025, 12:47

Frontline Monitor написа: ↑
02 Юни 2025, 03:13
Dinain написа: ↑
02 Юни 2025, 00:15
Както при потапянето на "Москва" - не помня да е имало някакво "отмъщение", а имаше криене и отричане до дупка.
Вчерашната атака нанесе неимоверно по-големи щети за Руската федерация от потопяването на крайцера "Москва". Все пак става дума за унищожаване на стратегически активи, които са незаменими в кратко- и средносрочен план, което значително отслабва както ядреното възпиране на Москва, така и нейните конвенционални ударни способности. Припомням, че тези самолети бяха използвани не само в Украйна, но и във войните срещу Сирия, Грузия и Чечения.
Наясно съм с това, но то не променя възможностите на Русия да "отмъсти" с нещо на такъв удар - не ми хрумва какво руснаците могат да направят, което да е еквивалентно по значимост.

Освен да използват ОМП, но това е фантастика.

Засега правят точно това, което казвам - отричат и крият щетите, за да омаловажат удара.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭

Аватар
COMMANDER_KEEN
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от COMMANDER_KEEN » 02 Юни 2025, 18:22

02 Юни 2025, 12:47
Наясно съм с това, но то не променя възможностите на Русия да "отмъсти" с нещо на такъв удар - не ми хрумва какво руснаците могат да направят, което да е еквивалентно по значимост.

Да се пробват да пречукат Зеленски? Или някой министър или значима фигура? :roll:

Аватар
Amazon
Модератор
Контакт:

Мнение от Amazon » 02 Юни 2025, 19:02

COMMANDER_KEEN написа: ↑
02 Юни 2025, 18:22

Да се пробват да пречукат Зеленски? :roll:
Това няма ли да направи джуджето легитимна цел? Ще трябва да се самозазида в бункера, ако издаде такава заповед. По-скоро, отново ще се съсредоточат върху енергийната инфраструктура на Украйна.

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 02 Юни 2025, 23:08

Amazon написа: ↑
02 Юни 2025, 19:02
COMMANDER_KEEN написа: ↑
02 Юни 2025, 18:22

Да се пробват да пречукат Зеленски? :roll:
Това няма ли да направи джуджето легитимна цел? Ще трябва да се самозазида в бункера, ако издаде такава заповед. По-скоро, отново ще се съсредоточат върху енергийната инфраструктура на Украйна.
Вие май забравихте, че в началото на войната имаше поне 4 опита за покушение срещу Зеленски. Ако можеха, отдавна да са го убили. По-късно имаше и опит за покушение срещу Буданов.

Колкото до Путин, злите езици казват, че украинците отдавна кроят такива планове, но САЩ ги блокират.

Сравнявах го с потопяването на Москва, в смисъл че ако са нямали с какво да "отмъстят" за удар със сила на унижение 3, няма да имат с какво да "отмъстят" и за удар със сила на унижение 5.
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Жалък си и си морално пропаднал тип, оправдаващ военните престъпления на полудял близкоизточен диктатор.Thorn, 26.08.25 🤭

Аватар
Bushman
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bushman » 11 Авг 2025, 08:44

Възниква ми едно предположение: Така широко рекламираната и обсъждана среща тръмп - путин в Аляска вероятно няма да се състои. Няма да бъде отложена, а напълно отменена. Защо?

И двамата нарцистични психопати, не може да не си дават сметка, че нищо не могат да решат самостоятелно, без Европа и Украйна.
И двамата се страхуват за имиджа си, който от празни приказки може само да пострада.
С две думи: срещата е едно предизвестено фиаско, от което и двамата психопати могат само да загубят.
Сега въпросът е кой пръв от двамата ще се усети и ще иде за гъби на 15 август?
Excellent! Steven is my name!

Жадность фраера погубит...

Аватар
Bushman
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Bushman » 16 Авг 2025, 20:46

Не познах, направиха си срещата:

https://m.youtube.com/watch?v=3KjM8_prU ... EOgipuGbbA

За реалните и дългосрочни резултати от тази среща нищо не мога да кажа, освен: ще видим...
Excellent! Steven is my name!

Жадность фраера погубит...

Maxi
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Maxi » 26 Сеп 2025, 11:48

Една краткосрочна прогноза :
Началото на октомври/ноември руснята ще започне мобилизация,
с цел около 500к за 6 месеца, като допълнение на контрактниците.
Общо целта е да имат над 100к попълнения всеки месец.

Аватар
piston
Редовен потребител

Мнение от piston » 14 Дек 2025, 10:23

Прогноза за фронта за следващата година-две

“. Руснаците хващат в тежка битка украинската армия на едно направление,в случая Купянск и пробиват през другите. Пак повтарям,те имат резерви,а украинците нямат. Да,отдавам заслуженото на ВСУ,бият се много храбро и руските жертви не са малко. Но това не може да промени хода на войната. Когато падне Гуляйполе и руската армия Днепър мине в гръб на Орехов,тогава ВСУ ще оставят Купянск и ще насочат малкото си оставащи резерви в Запорожието. Защото пробият ли оттам руснаците,отрязват Николаев и Одеса. Тогава пък ще бъде отрязан Харков,руската купянска групировка ще се съедини с волчанската и ще бъде оформен поредния котел. Междувременно ще бъде атакувана линията Славянск-Краматорск. И когато украинците се чудят коя дупка да запушат,тогава руснаците ще ударят Суми. Погледни картата,там е най-прекия път за Киев. Така бих постъпил аз,което не означава,че ще стане точно така. Близкото бъдеще ще покаже дали съм прав. Но краят ще е един и същ-капитулация. И то идващата година.”
"Непоносимо страдание за русина е това съзнание – да си през вековете една ръмжаща мечка извън оградата на цивилизацията."
Илия Бешков, сеп, 1950 г.

"War without logistics is called poverty"
William Cox

Слух, че Динг е в@гина

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Контакт:

Мнение от Dinain » 14 Дек 2025, 12:48

Добре е, че я документира.

"За следващите година-две" :mrgreen:
Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Отговори