Общи приказкиРусофилия и русофобия

Място за разтуха

Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q

Отговори
Аватар
Ksantip
Модератор
Мнения: 2083
Регистриран на: 19 Юли 2016, 20:16
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Ksantip » 23 Сеп 2022, 00:31

Танк, не споделям мнението ти, но ми харесва, че не си типичния русофилски чугун (само до някаква степен де :D). За Донбас личното ми мнение е, че мнозинството от населението е с руско самосъзнание в следствие на колонизацията от същинска Русия през 18-19 век и е съвсем нормално да гледат повече към Москва отколкото към Киев. Проблемът идва от начина по който се случи "отделянето" от Украйна. Въпреки силните националистически настроения след Майдана, украинците не започнаха да правят етнически прочиствания или насилствена асимилация както направиха например сръбските говеда в Босна и Косово, но ситуацията даде повод на Путин да анексира Крим и да пусне хора като Стрелков и хиляди "доброволци" да вилнеят в Донбас. Когато имаш организирани и въоръжени външни елементи не можем да говорим за никаква легитимност на "бунта", "народните републики" и т.н. Това означава ли, че хората в тези райони не са руснаци - не, със сигурност не, но означава, че силата на правото е заменена от правото на силата и всеки "референдум" и "молба за признаване на независимост" губят всякаква реална тежест просто защото са смокинов лист, който трябва да прикрие най-банална агресия и реваншизъм. А дори и на теб трябва да ти е станало ясно покрай откровените изявления на Путин и придворните му лакеи, че не става въпрос за никакъв Донбас, а за цяла Украйна и за цяла Източна Европа, т.е. бившата сфера на влияние на о бозе почившия СССР. Ако си спомняш, руснаците казаха, че НАТО трябва да се отдръпне до границите си от 1997, а в началото на войната говореха за денацификация и демилитаризация на цяла Украйна. Педя човек обясняваше как тази страна е изкуствена и не трябва да съществува, което си е традиционното руско виждане за Украйна. В момента те просто са нацисти и смятат да решават "исторически въпроси" (цитат от Путин). Това да ти напомня за един мустакат ефрейтор?

За да не съм съвсем извън темата - не мразя руснаците, но ги презирам заради робския им мироглед, който се е проявявал многократно в историята. Не искам да имаме нищо общо с тази сатрапия, не защото е Русия, а защото Русия никога не е предлагала нищо привлекателно. Ако имаше нещо нормално в тях, нямаше да се плашат толкова от "цветни революции", които свалят поредния диктатор, който държи страната си в орбитата на матушката, а украинците изобщо нямаше да искат да ходят в ЕС и нямаше да имаме такива проблеми, но уви.

Другият ми голям (бих казал основен) проблем е с родните русофили. Не искам да те обиждам лично като го казвам, но ако изпитвам презрение към руснаците, то към нашите русофили изпитвам истинска омраза, защото със самото си съществуване ни правят малка и слаба нация. Защото са изроденото дете на вековната политика на Русия/СССР спрямо България, която съвсем съзнателно ни принизява до ролята на вечно задължени слуги на блатните орки. Защото докато съществуват такива хора (справка президента, поне 3/4 от политическия "елит", унтерменшени като онзи Шивиков и голяма част от офицерите ни, "интелектуалци и журналисти" като амебата Волгин, повечето професори в университети и т.н.) ние няма да сме в състояние да изградим нормално общество и да живеем в една уредена и успешна държава. Извинявам се за лирическото отклонение, но физическото същестуване на русофилите ме докарва до бяс и ставам емоционален :lol:

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Мнения: 29773
Регистриран на: 18 Юли 2016, 22:29
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Dinain » 23 Сеп 2022, 00:58

За Донбас личното ми мнение е, че мнозинството от населението е с руско самосъзнание в следствие на колонизацията от същинска Русия през 18-19 век и е съвсем нормално да гледат повече към Москва отколкото към Киев.
Дори това не е вярно. Фактите са, че много повече хора избягаха към Украйна, от колкото към Русия или останаха там след 2014 г. От порядъка на 4 към 1. Сред тях има и такива, определящи се като етнически руснаци, но пак срещу Путин и искащи да си живеят в Украйна.

Това е опорка на танка, която повтаря упорито, игнорирайки фактите - защото само това му е останало. :| От предвоенно население 5-6 млн. души в Донбас, 3-3.5 млн. избягаха в Украйна, 0.5 млн. в Русия, а в самия Донбас (окупираната част) понастоящем остават 1-1.5 млн. несретници, насилствено мобилизирани, и много от тях старци, които не искат да ходят никъде, просто да ги оставят на мира.

Това не пречи на танка и подобните му да повтарят като латерни, че "мнозинството в Донбас не иска да живее в Украйна", дори след като населението на Донбас обори това твърдение със собствените си крака.

Но тук и не става дума за никаква демокрация. В Кремъл хич не им пука какво искат някакви си донбасци, ама хич. Руските етнически диаспори са активно използвани за разпалване на конфликти и претекст за инвазия в пост-съветското пространство - справка Грузия, Молдова, Украйна, Естония, Литва и Латвия. Те са просто смокиновия лист, под който се крие банален империализъм.

И това танкът го знае, но се прави на улав.
“Thanks to the Russian warship, we now have the precise geographic location of the Hui.”

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

T-72
Редовен потребител
Мнения: 5493
Регистриран на: 19 Юли 2016, 11:36
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от T-72 » 23 Сеп 2022, 11:11

pnp5q написа:
23 Сеп 2022, 00:04
T-72 написа:
22 Сеп 2022, 22:33
Да си видял мобилизирани ДНР-вци или ЛНР-вци да с епредават на УА? Е сигурно има някъде , някой и друг, но организирано аз не съм видял. Така че, сражават се хората и плащат с кръв отделянето си от Украйна.
Вече няколко пъти повтаряте без аргументи, че били готови да умират - добре, Вие видял ли сте ги къде и как се сражават? Ето Ви за сведение дневник на мобилизиран музикант (рус.) - от редовната армия пускат по някого да мине в посока към украинците, само за да го ползват за прострел. Така че тая опорка, че се сражавали и не се предавали моля да не я ползвате повече.
Сериозно, ти това като доказателство ли го пускаш?
Знаеш ли, колко подобни "дневници" има по света?
.................
В интерес на истината, няма изобщо да се учудя ако и така точно така:

"С февраля в ходе стихийной мобилизации в Донецкой и Луганской республиках на службу забрали больше сотни тысяч мужчин. В том числе сотрудников (в основном музыкантов) донецкой филармонии — их мобилизовали 23 февраля. Начальство говорило о трехдневных военных сборах, но в итоге музыкантов без подготовки и бронежилетов отправили воевать в блокадный Мариуполь. "
.......................
Но все пак да ми предлагаш за опорка, какъвто и да е било текст по време на военни действия е немустно. Мога да те залея с подобни неща пускани всеки ден от руската пропаганда. Докажи после дали е било така или не - пусанотото
.
Кръвта вода не става!

plamenhk
Редовен потребител
Мнения: 3391
Регистриран на: 16 Окт 2017, 07:48
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от plamenhk » 23 Сеп 2022, 12:30

T-72 написа:
22 Сеп 2022, 22:33
Хората ми харесват... хората са различни. Близки са ми по душевност.
ОК, но под русофилия се разбира държавност, т.е. не харесваме държавата РФ.
Колкото до различната душевност/манталитет (в сравнение със западната), тя е характерна като цяло за ВСИЧКИ славянските народи,т.е. НЕ е привилегия само на руснаците.
Защо това е така е отделна тема.
T-72 написа:
22 Сеп 2022, 22:33
...отделен Донбас от Украйна... Ако бяха 100-200 сепаратисти, тогава - да, щях д акажа че е абсурд. Но не е.
Много ме съмнява дали щяха да се намерят тези "100-200 сепаратисти" ако го нямаше ТОТАЛНОТО вмешателство на РФ във вътрешните дела на Украйна.
Тотално, защото то започна с подгряването на руският електорат от проруските партии (Опозиционна платформа - За живота, Партията на регионите и пр.) след като правителството на Янукович прекрати подготовката за подписване на споразумение за асоцииране към ЕС. Масовият подем на руската идентичност в Украйна започна след Майдана и бягството на Янукович.

Политическото поле на Украйна в началото на 90-те години с подкрепата на нови елити се изгражда на базата на негативната роля на руското и съветското минало на Украйна. Украинският елит възприе вектора на развитието на Украйна на Запад и подкрепи създаването на не проруски, а националистически партии, които отговарят на желанието им да се дистанцират от съветското минало и да се интегрират в западната цивилизация.
Руските елити полагаха основите на либералната държава и не бяха заинтересовани от сепаратистки проблеми в Украйна с цел насърчаване на интеграцията в западните структури, т.е. те не предприеха никакви стъпки за насърчаване на формирането на движения в Украйна, насочени към засилването на руските интереси. ;)

Победата на Виктор Юшченко маркира преломен момент в политиката на Русия към Украйна. 2008 Буш предложи да се даде перспектива за членство в Алианса на Украйна и Грузия, което бе катализатор на антиукраинската политика на РФ, която кулминира през 2013г с прекратяването на асоциирането с ЕС. И изведнъж тръгнаха като по команда сепаратисти настроения. ;)
T-72 написа:
22 Сеп 2022, 22:33
Национализма е проблема( в най-голяма степен украинския). Лека полека започнах да виждам, колко е пагубен за съвременното ни европейско общество.
Национализма е форма на бърза интеграция на дадено общество, особенно когато е заплашено от силен съсед с недробожелателни намерения.
T-72 написа:
22 Сеп 2022, 22:33
Какво лошо щеше да стане, ако се бяха разбрали някак си за ограничена автономия или нещо от сорта?
Това не мога да го разбера.
Наистина ли не разбираш какво щеше да стане ?

«Окончательное решение», или «деукранизация». Как путинская Россия копирует гитлеровскую Германию
https://belsat.eu/ru/news/22-06-2022-ok ... germaniyu/

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Мнения: 6604
Регистриран на: 29 Юли 2016, 15:08
Местоположение: Бургас
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Almasy » 23 Сеп 2022, 13:00

Ksantip написа:
23 Сеп 2022, 00:31
Другият ми голям (бих казал основен) проблем е с родните русофили. Не искам да те обиждам лично като го казвам, но ако изпитвам презрение към руснаците, то към нашите русофили изпитвам истинска омраза, защото със самото си съществуване ни правят малка и слаба нация. Защото са изроденото дете на вековната политика на Русия/СССР спрямо България, която съвсем съзнателно ни принизява до ролята на вечно задължени слуги на блатните орки. Защото докато съществуват такива хора (справка президента, поне 3/4 от политическия "елит", унтерменшени като онзи Шивиков и голяма част от офицерите ни, "интелектуалци и журналисти" като амебата Волгин, повечето професори в университети и т.н.) ние няма да сме в състояние да изградим нормално общество и да живеем в една уредена и успешна държава. Извинявам се за лирическото отклонение, но физическото същестуване на русофилите ме докарва до бяс и ставам емоционален :lol:
Ксантипе, убичЪм тъ бе :D
Какво лошо щеше да стане, ако се бяха разбрали някак си за ограничена автономия или нещо от сорта?
Ти сериозно ли го задаваш (вероятно за 100-път) този въпрос на който точно толкова пъти вече е отговаряно?
Но тук и не става дума за никаква демокрация. В Кремъл хич не им пука какво искат някакви си донбасци, ама хич. Руските етнически диаспори са активно използвани за разпалване на конфликти и претекст за инвазия в пост-съветското пространство - справка Грузия, Молдова, Украйна, Естония, Литва и Латвия. Те са просто смокиновия лист, под който се крие банален империализъм.
Именно.
И точно такива като теб, танк, наливат вода в мелницата на звяра и предават собствения си народ.
Защото утре, когато путинските орди нагазят и българска земя, пак ще пишеш плачливи "сгреших" :evil:
Последна промяна 1 на Almasy, променена общо 23 пъти
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Аватар
pnp5q
Модератор
Мнения: 2608
Регистриран на: 17 Апр 2017, 00:15
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от pnp5q » 23 Сеп 2022, 13:06

T-72 написа:
23 Сеп 2022, 11:11
Но все пак да ми предлагаш за опорка, какъвто и да е било текст по време на военни действия е неуместно.
Не Ви предлагам опорки. Ако бяхте прочел текста, щяхте да знаете, че е проверен - движението на автора е проследено ден по ден, като показва точна връзка със сводките за престрелки и разрушенията по цитираните сгради. Така че не ми вадете "дневници", а доказателства.

Аватар
Ksantip
Модератор
Мнения: 2083
Регистриран на: 19 Юли 2016, 20:16
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Ksantip » 23 Сеп 2022, 14:35

Dinain написа:
23 Сеп 2022, 00:58
За Донбас личното ми мнение е, че мнозинството от населението е с руско самосъзнание в следствие на колонизацията от същинска Русия през 18-19 век и е съвсем нормално да гледат повече към Москва отколкото към Киев.
Дори това не е вярно. Фактите са, че много повече хора избягаха към Украйна, от колкото към Русия или останаха там след 2014 г. От порядъка на 4 към 1. Сред тях има и такива, определящи се като етнически руснаци, но пак срещу Путин и искащи да си живеят в Украйна.

Това е опорка на танка, която повтаря упорито, игнорирайки фактите - защото само това му е останало. :| От предвоенно население 5-6 млн. души в Донбас, 3-3.5 млн. избягаха в Украйна, 0.5 млн. в Русия, а в самия Донбас (окупираната част) понастоящем остават 1-1.5 млн. несретници, насилствено мобилизирани, и много от тях старци, които не искат да ходят никъде, просто да ги оставят на мира.

Това не пречи на танка и подобните му да повтарят като латерни, че "мнозинството в Донбас не иска да живее в Украйна", дори след като населението на Донбас обори това твърдение със собствените си крака.

Но тук и не става дума за никаква демокрация. В Кремъл хич не им пука какво искат някакви си донбасци, ама хич. Руските етнически диаспори са активно използвани за разпалване на конфликти и претекст за инвазия в пост-съветското пространство - справка Грузия, Молдова, Украйна, Естония, Литва и Латвия. Те са просто смокиновия лист, под който се крие банален империализъм.

И това танкът го знае, но се прави на улав.
Това, че предпочитат да избягат в Украйна не ги прави по-малко руснаци. Просто исках да кажа, че повечето хора в тези региони са с руско самосъзнание, което е видимо и на всички избори между 1991-а и началото на войната. Населението на южните и източните области си гласува за проруските кандидати (през 2004 и 2010 в Донецка и Луганска области 90% от гласовете са за Янукович). НО като споменавам този факт, не означава, че автоматично приемам обяснението как тези хора са се вдигнали на стихиен бунт срещу "нацистите" и категорично отказват да са част от Украйна. Защото ако това беше вярно нямаше реалните бойни действия да започнат с нахлуването на башибозука на Стрелков.

@T-72, колегите те питаха по-горе, но искам и аз да се присъединя към въпроса защо не правиш разлика между руснаците и РФ? На мен рускините също са ми симпатични, но това не ме прави поддръжник на руската държава, която е заплаха за съседите си и най-големия враг на собственото си население.

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Мнения: 29773
Регистриран на: 18 Юли 2016, 22:29
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Dinain » 23 Сеп 2022, 14:59

Ksantip написа:
23 Сеп 2022, 14:35
Dinain написа:
23 Сеп 2022, 00:58
За Донбас личното ми мнение е, че мнозинството от населението е с руско самосъзнание в следствие на колонизацията от същинска Русия през 18-19 век и е съвсем нормално да гледат повече към Москва отколкото към Киев.
Дори това не е вярно. Фактите са, че много повече хора избягаха към Украйна, от колкото към Русия или останаха там след 2014 г. От порядъка на 4 към 1. Сред тях има и такива, определящи се като етнически руснаци, но пак срещу Путин и искащи да си живеят в Украйна.

Това е опорка на танка, която повтаря упорито, игнорирайки фактите - защото само това му е останало. :| От предвоенно население 5-6 млн. души в Донбас, 3-3.5 млн. избягаха в Украйна, 0.5 млн. в Русия, а в самия Донбас (окупираната част) понастоящем остават 1-1.5 млн. несретници, насилствено мобилизирани, и много от тях старци, които не искат да ходят никъде, просто да ги оставят на мира.

Това не пречи на танка и подобните му да повтарят като латерни, че "мнозинството в Донбас не иска да живее в Украйна", дори след като населението на Донбас обори това твърдение със собствените си крака.

Но тук и не става дума за никаква демокрация. В Кремъл хич не им пука какво искат някакви си донбасци, ама хич. Руските етнически диаспори са активно използвани за разпалване на конфликти и претекст за инвазия в пост-съветското пространство - справка Грузия, Молдова, Украйна, Естония, Литва и Латвия. Те са просто смокиновия лист, под който се крие банален империализъм.

И това танкът го знае, но се прави на улав.
Това, че предпочитат да избягат в Украйна не ги прави по-малко руснаци. Просто исках да кажа, че повечето хора в тези региони са с руско самосъзнание, което е видимо и на всички избори между 1991-а и началото на войната. Населението на южните и източните области си гласува за проруските кандидати (през 2004 и 2010 в Донецка и Луганска области 90% от гласовете са за Янукович). НО като споменавам този факт, не означава, че автоматично приемам обяснението как тези хора са се вдигнали на стихиен бунт срещу "нацистите" и категорично отказват да са част от Украйна. Защото ако това беше вярно нямаше реалните бойни действия да започнат с нахлуването на башибозука на Стрелков.
Така съм съгласен. Също така и немалко хора са с "обтекаемо" самосъзнание, защото никога не им се е налагало да се замислят над това досега, или от смесени бракове, или самоопределящи се като "съветски човек" (има и такива :mrgreen: ).

И всичко това по никакъв начин не значи, че автоматично са за Путин, анексиране от Русия или отцепване от Украйна!

По същия начин както милиони руснаци живеят в западни държави, така и поне част от тези хора не са пълни идиоти и предпочитат да живеят в демократична държава с перспектива за европейско развитие и стандарт (Украйна), а не в бедна, санкционирана азиатска диктатура/държава-затвор (Русия). И за това бягат на запад. Което руши опорната точка на Т-72.
“Thanks to the Russian warship, we now have the precise geographic location of the Hui.”

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Обикновен лаик
Редовен потребител
Мнения: 636
Регистриран на: 03 Яну 2019, 19:56
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Обикновен лаик » 23 Сеп 2022, 17:38

Dinain написа:
23 Сеп 2022, 14:59
това по никакъв начин не значи, че автоматично са за Путин,
Нито един етнически руснак или гражданин на Русия, който е със всичкия си, не би трябвало да е за Путин (както и нито един русофил, впрочем :mrgreen: ).Тоя малоумник видя сметката на страната им и проеба всичко. Ама наистина всичко. Полностью. (с)

Ето, опечалените ушанки са го написали далеч по-добре, отколкото мога да го напиша аз. Преводът е машинен.
► Show Spoiler
Последна промяна 1 на Обикновен лаик, променена общо 23 пъти

Аватар
karamba
Редовен потребител
Мнения: 319
Регистриран на: 15 Юли 2022, 17:59
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от karamba » 23 Сеп 2022, 17:41

Ksantip написа:
23 Сеп 2022, 00:31
За Донбас личното ми мнение е, че мнозинството от населението е с руско самосъзнание в следствие на колонизацията от същинска Русия през 18-19 век и е съвсем нормално да гледат повече към Москва отколкото към Киев.
Масовото колонизиране с русня е след Гладомора.

T-72
Редовен потребител
Мнения: 5493
Регистриран на: 19 Юли 2016, 11:36
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от T-72 » 23 Сеп 2022, 18:43

plamenhk написа:
23 Сеп 2022, 12:30
T-72 написа:
22 Сеп 2022, 22:33
Хората ми харесват... хората са различни. Близки са ми по душевност.
ОК, но под русофилия се разбира държавност, т.е. не харесваме държавата РФ.
Колкото до различната душевност/манталитет (в сравнение със западната), тя е характерна като цяло за ВСИЧКИ славянските народи,т.е. НЕ е привилегия само на руснаците.
Защо това е така е отделна тема.
T-72 написа:
22 Сеп 2022, 22:33
...отделен Донбас от Украйна... Ако бяха 100-200 сепаратисти, тогава - да, щях д акажа че е абсурд. Но не е.
Много ме съмнява дали щяха да се намерят тези "100-200 сепаратисти" ако го нямаше ТОТАЛНОТО вмешателство на РФ във вътрешните дела на Украйна.
Тотално, защото то започна с подгряването на руският електорат от проруските партии (Опозиционна платформа - За живота, Партията на регионите и пр.) след като правителството на Янукович прекрати подготовката за подписване на споразумение за асоцииране към ЕС. Масовият подем на руската идентичност в Украйна започна след Майдана и бягството на Янукович.

Политическото поле на Украйна в началото на 90-те години с подкрепата на нови елити се изгражда на базата на негативната роля на руското и съветското минало на Украйна. Украинският елит възприе вектора на развитието на Украйна на Запад и подкрепи създаването на не проруски, а националистически партии, които отговарят на желанието им да се дистанцират от съветското минало и да се интегрират в западната цивилизация.
Руските елити полагаха основите на либералната държава и не бяха заинтересовани от сепаратистки проблеми в Украйна с цел насърчаване на интеграцията в западните структури, т.е. те не предприеха никакви стъпки за насърчаване на формирането на движения в Украйна, насочени към засилването на руските интереси. ;)

Победата на Виктор Юшченко маркира преломен момент в политиката на Русия към Украйна. 2008 Буш предложи да се даде перспектива за членство в Алианса на Украйна и Грузия, което бе катализатор на антиукраинската политика на РФ, която кулминира през 2013г с прекратяването на асоциирането с ЕС. И изведнъж тръгнаха като по команда сепаратисти настроения. ;)
T-72 написа:
22 Сеп 2022, 22:33
Национализма е проблема( в най-голяма степен украинския). Лека полека започнах да виждам, колко е пагубен за съвременното ни европейско общество.
Национализма е форма на бърза интеграция на дадено общество, особенно когато е заплашено от силен съсед с недробожелателни намерения.
T-72 написа:
22 Сеп 2022, 22:33
Какво лошо щеше да стане, ако се бяха разбрали някак си за ограничена автономия или нещо от сорта?
Това не мога да го разбера.
Наистина ли не разбираш какво щеше да стане ?

«Окончательное решение», или «деукранизация». Как путинская Россия копирует гитлеровскую Германию
https://belsat.eu/ru/news/22-06-2022-ok ... germaniyu/
Бях написал един дълъг отговор по обед, ама как услях не знам, ама изтрих всичко за секунда, и сега пак отново....

"ОК, но под русофилия се разбира държавност, т.е. не харесваме държавата РФ.
Колкото до различната душевност/манталитет (в сравнение със западната), тя е характерна като цяло за ВСИЧКИ славянските народи,т.е. НЕ е привилегия само на руснаците.
Защо това е така е отделна тема."


Кой го казва това, Иван , Драган, Степан? Аз не мисля така. Познавам различни славяни. Чехите и Руснаците са ми най- близки. Имам полски познати, хубави хора, респект към тях ама студени. Словаците също. От бивша Югославия малко хора познавам, така че за там не коментирам. Е разбира се, може мнението да ми е субективно спрямо моят манталитет, но на мен лично тези народности са ми най-близки.
НАродност и държавност , колкото и да е странно за Русия явно е различно. Колко пъти са имали нормални избори в своята история? Сега не ги приемам за нормални. Може би по времето на Елцин, ама там пак бе другата крайност, когато пък с танкове стреляха по парламанета.
За да олицетворя народа в Русия с Управлението, ще трябва народа да избира управниците си. Трудно е да стане това, той да дорасне за тази мисъл, защото там просто това го е нямало. Най-вероятно няма и как да стане, защото Империя в която има над 100 народа, навярно с реална демокрация не може да с еуправлява, защото всеки народ ще тръгне да си прави държава.
...................
"Много ме съмнява дали щяха да се намерят тези "100-200 сепаратисти" ако го нямаше ТОТАЛНОТО вмешателство на РФ във вътрешните дела на Украйна.
Тотално, защото то започна с подгряването на руският електорат от проруските партии (Опозиционна платформа - За живота, Партията на регионите и пр.) след като правителството на Янукович прекрати подготовката за подписване на споразумение за асоцииране към ЕС. Масовият подем на руската идентичност в Украйна започна след Майдана и бягството на Янукович.
Политическото поле на Украйна в началото на 90-те години с подкрепата на нови елити се изгражда на базата на негативната роля на руското и съветското минало на Украйна. Украинският елит възприе вектора на развитието на Украйна на Запад и подкрепи създаването на не проруски, а националистически партии, които отговарят на желанието им да се дистанцират от съветското минало и да се интегрират в западната цивилизация.
Руските елити полагаха основите на либералната държава и не бяха заинтересовани от сепаратистки проблеми в Украйна с цел насърчаване на интеграцията в западните структури, т.е. те не предприеха никакви стъпки за насърчаване на формирането на движения в Украйна, насочени към засилването на руските интереси. ;)
Победата на Виктор Юшченко маркира преломен момент в политиката на Русия към Украйна. 2008 Буш предложи да се даде перспектива за членство в Алианса на Украйна и Грузия, което бе катализатор на антиукраинската политика на РФ, която кулминира през 2013г с прекратяването на асоциирането с ЕС. И изведнъж тръгнаха като по команда сепаратисти настроения. ;) "

За периода до войната през 2014-та, мо за около 10 години бяха свалени две демократично избрани про-руски правителства по силата на улицата. Значи имаме демократични избори, печели дадена партия, после по недомократичен начин тя е сваляна. Защо защото в случая има огромно противопоставяне на полюсите в държавата. Две насоки на къде да се насочи страната. От тук само трябва да си свети лампичката, колко дълбоко е разделена страната. Диаметрално противоположни насоки за бъдещето на страната. Нормално е това, няма нищо странно. Видя каква омрази бе по време на Майдана.
...........................
"Национализма е форма на бърза интеграция на дадено общество, особенно когато е заплашено от силен съсед с недробожелателни намерения."
.....................
Все си мисля, че ако нямаше такъв бесен национализъм в тези полюси на украйна, щеше да има някакъв шанс.
Кръвта вода не става!

Аватар
pnp5q
Модератор
Мнения: 2608
Регистриран на: 17 Апр 2017, 00:15
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от pnp5q » 23 Сеп 2022, 19:24

T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
За периода до войната през 2014-та, мо за около 10 години бяха свалени две демократично избрани про-руски правителства по силата на улицата.
И ние имахме правителства, свалени по силата на улицата - и да, това е форма на демокрация.


P.S. Случва се пространен отговор да се изгуби при връщане страница назад в браузъра например - след една такава случка почнах чаршафите да си ги пиша в уърд - че и да ги записвам и довършвам сутринта, на спокойна глава - така най-малкото не се губят.
P.P.S. - тука (рус.) в един проруски телеграм директно си пише за доброволци, с опит от Чечня, които са отишли да се бият като "доброволци от ДНР".

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Мнения: 29773
Регистриран на: 18 Юли 2016, 22:29
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Dinain » 23 Сеп 2022, 20:08

Обикновен лаик написа:
23 Сеп 2022, 17:38
Dinain написа:
23 Сеп 2022, 14:59
това по никакъв начин не значи, че автоматично са за Путин,
Нито един етнически руснак или гражданин на Русия, който е със всичкия си, не би трябвало да е за Путин (както и нито един русофил, впрочем :mrgreen: ).Тоя малоумник видя сметката на страната им и проеба всичко. Ама наистина всичко. Полностью. (с)

Ето, опечалените ушанки са го написали далеч по-добре, отколкото мога да го напиша аз. Преводът е машинен.
► Show Spoiler
Това ти си го писал. :mrgreen:

Ядрените ракети срещу храна - айде да поставим малко, ще ни се, ама надали.
“Thanks to the Russian warship, we now have the precise geographic location of the Hui.”

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Обикновен лаик
Редовен потребител
Мнения: 636
Регистриран на: 03 Яну 2019, 19:56
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Обикновен лаик » 23 Сеп 2022, 23:40

Dinain написа:
23 Сеп 2022, 20:08
Това ти си го писал. :mrgreen:
Само го подбрах по мой вкус. :mrgreen:

plamenhk
Редовен потребител
Мнения: 3391
Регистриран на: 16 Окт 2017, 07:48
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от plamenhk » 24 Сеп 2022, 08:21

T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
Кой го казва това, Иван , Драган, Степан? Аз не мисля така.
Аз ти го казвам това на базата на МНОГО богата практика.
Пак ще ти го повторя - манталитета на славянските народи като цяло коренно се различава от този на западнярите.
Разбира се че има разлики между различните славянски народи, но сравнението е със западният манталитет.
T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
Имам полски познати, хубави хора, респект към тях ама студени.
Познавам поляците МНОГО добре. Ако си им говорил положително за руснаците и социализъм съвсем естествено че ще бъдат студени. По времето на Солидарност на запад живееха над 10 милиона поляци (т.н. Polonia), т.е. почти всяко семейство в Полша имаше роднини зад граница които посещаваха.
T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
Империя в която има над 100 народа, навярно с реална демокрация не може да се управлява, защото всеки народ ще тръгне да си прави държава.
Когато те управляват наследниците на простолюдието (пролетарската диктатура ;) ) какво очакваш още повече след 70+г съветски социализъм ? За качеството на народите ще премълчим политкоректно.
T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
Все си мисля, че ако нямаше такъв бесен национализъм в тези полюси на украйна, щеше да има някакъв шанс.
Грешно си мислиш. Геополитиката на руската ДЕМОНОкрация наложена след Елцин от Путин НЕ разрешава доброволно отделяне от нейната орбита. "Бесния национализъм" е плод на руската пропаганда, част от когнитивната война срещу Украйна, след стрмежът и към европейско бъдеще.
T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
За периода до войната през 2014-та, мо за около 10 години бяха свалени две демократично избрани про-руски правителства по силата на улицата. Значи имаме демократични избори, печели дадена партия, после по недомократичен начин тя е сваляна.
А защо хората излязоха на улицата ? Ти да си чувал за фалшификациите при тези избори ? Ти наричаш такива избори демократични ?
По твоята логика и Русия е демократична страна, защото има демократични избори.
Хайде малко по сериозно.
T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
... има огромно противопоставяне на полюсите в държавата.
Две насоки на къде да се насочи страната.... Диаметрално противоположни насоки за бъдещето на страната.
Нормално е това, няма нищо странно.
Зад единият полюс стоят украинците а зад другият полюс руските пари и тайни им служби.

То и в България според русофилите има и друга насока "къде да се насочи страната" ама всичките драпат на Запад.

Ако смяташ "Русский мир" за бъдеще и че това е нормално ...
T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
Видя каква омрази бе по време на Майдана.
Аз видях нечувано геройство и саможертва с което украинците отстояваха надеждата си да живеят в европейското общество.

Явно "руският мир" е историческо послание само за загадъчните и неразгадани руски души на уникалният глубинен народ с шеста хромозома.

T-72
Редовен потребител
Мнения: 5493
Регистриран на: 19 Юли 2016, 11:36
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от T-72 » 24 Сеп 2022, 11:50

plamenhk написа:
24 Сеп 2022, 08:21
T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
Кой го казва това, Иван , Драган, Степан? Аз не мисля така.
Аз ти го казвам това на базата на МНОГО богата практика.
Пак ще ти го повторя - манталитета на славянските народи като цяло коренно се различава от този на западнярите.
Разбира се че има разлики между различните славянски народи, но сравнението е със западният манталитет.
T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
Имам полски познати, хубави хора, респект към тях ама студени.
Познавам поляците МНОГО добре. Ако си им говорил положително за руснаците и социализъм съвсем естествено че ще бъдат студени. По времето на Солидарност на запад живееха над 10 милиона поляци (т.н. Polonia), т.е. почти всяко семейство в Полша имаше роднини зад граница които посещаваха.
T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
Империя в която има над 100 народа, навярно с реална демокрация не може да се управлява, защото всеки народ ще тръгне да си прави държава.
Когато те управляват наследниците на простолюдието (пролетарската диктатура ;) ) какво очакваш още повече след 70+г съветски социализъм ? За качеството на народите ще премълчим политкоректно.
T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
Все си мисля, че ако нямаше такъв бесен национализъм в тези полюси на украйна, щеше да има някакъв шанс.
Грешно си мислиш. Геополитиката на руската ДЕМОНОкрация наложена след Елцин от Путин НЕ разрешава доброволно отделяне от нейната орбита. "Бесния национализъм" е плод на руската пропаганда, част от когнитивната война срещу Украйна, след стрмежът и към европейско бъдеще.
T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
За периода до войната през 2014-та, мо за около 10 години бяха свалени две демократично избрани про-руски правителства по силата на улицата. Значи имаме демократични избори, печели дадена партия, после по недомократичен начин тя е сваляна.
А защо хората излязоха на улицата ? Ти да си чувал за фалшификациите при тези избори ? Ти наричаш такива избори демократични ?
По твоята логика и Русия е демократична страна, защото има демократични избори.
Хайде малко по сериозно.
T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
... има огромно противопоставяне на полюсите в държавата.
Две насоки на къде да се насочи страната.... Диаметрално противоположни насоки за бъдещето на страната.
Нормално е това, няма нищо странно.
Зад единият полюс стоят украинците а зад другият полюс руските пари и тайни им служби.

То и в България според русофилите има и друга насока "къде да се насочи страната" ама всичките драпат на Запад.

Ако смяташ "Русский мир" за бъдеще и че това е нормално ...
T-72 написа:
23 Сеп 2022, 18:43
Видя каква омрази бе по време на Майдана.
Аз видях нечувано геройство и саможертва с което украинците отстояваха надеждата си да живеят в европейското общество.

Явно "руският мир" е историческо послание само за загадъчните и неразгадани руски души на уникалният глубинен народ с шеста хромозома.
"Познавам поляците МНОГО добре. Ако си им говорил положително за руснаците и социализъм съвсем естествено че ще бъдат студени. По времето на Солидарност на запад живееха над 10 милиона поляци (т.н. Polonia), т.е. почти всяко семейство в Полша имаше роднини зад граница които посещаваха."

Имам огомен респект към поляците, към тяхната история, наука, литература. Тонове бири сме изпили. Трябва да съм баси идиота да говоря с поляци за Русия... Чак толкова не ме подценявай.
Но като манталитет са различни от нас, и от руснаците. Предполагам и от сърбите, но както ти казах, много, много-малко комуникация имам със сръби, така че тук ще си замълча.

"Когато те управляват наследниците на простолюдието (пролетарската диктатура ;) ) какво очакваш още повече след 70+г съветски социализъм ? За качеството на народите ще премълчим политкоректно. "

Това е за години на съветски социализъм, а преди това е било почти абсолютна монархия. Какви демократични традиции да имат? Какви устои?

Зад единият полюс стоят украинците а зад другият полюс руските пари и тайни им служби.
То и в България според русофилите има и друга насока "къде да се насочи страната" ама всичките драпат на Запад.
Ако смяташ "Русский мир" за бъдеще и че това е нормално ."


От твоите думи разбирам, че руското население там е аморфна маса, нещо като кукла на конци, която се движи само под волята на Москва? Мисля че прекалено опростяваш нещата и свеждаш всичко само до бяло и черно, плюс -минус, 1- 0. Изключваш изобщо възможността тези хора да се чутват като руснаци и изключваш тяхното желание да не живеят в една държава със споменатите от теб украински националисти , които пък мразят Русия. Извини ме , ама се получава оксиморон. Хем пишеш добре за национализма ( но само за украинския такъв положително). Обаче отричаш правото на национализм на другата голяма народностна общност в украйна - именно руснаците.
Тежкото положение иска тежки решения. Двама човека като не се разбират, не с е пребиват и карат постоянно , а се развеждат. Всеки по своя път. Ти искаш да ме убедиш, че с цената на всичко ДНР и ЛНР (или каквото и да е), трябва да остане в Украйна, въпреки реките от кръв , които с апроляти? Защо, защото трябва да се спазват абсолютно изкуствените граници начертани без каквито и да е било доводи в някоя съветска канцелария.
За мен е абсурдно. Защо? - Защото трябва да се гледа само едната гледна точка, тази на украинския национализъм, получил правото от нищото да управлява една прекалено голяма държава, въпреки нежеланието на част от нея са живее в същата?
Кръвта вода не става!

Аватар
rki
Редовен потребител
Мнения: 12737
Регистриран на: 22 Мар 2017, 20:11
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от rki » 24 Сеп 2022, 12:44

Ей тва е расея, към която нашата русофилска мърша се стреми.

Изображение

The USSR is still collapsing before our very eyesParasha delenda est

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Мнения: 29773
Регистриран на: 18 Юли 2016, 22:29
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Dinain » 24 Сеп 2022, 13:09

Ти искаш да ме убедиш, че с цената на всичко ДНР и ЛНР (или каквото и да е), трябва да остане в Украйна, въпреки реките от кръв , които с апроляти? Защо, защото трябва да се спазват абсолютно изкуствените граници начертани без каквито и да е било доводи в някоя съветска канцелария.
Танк, разбирам че това е единствената ти опорна точка, но защо лъжеш?

Никакъв сепаратизъм нямаше в Украйна преди руската намеса през 2014 г., ти хората за идиоти ли ги имаш, че не помнят събития от преди 10 години?

Никой никакви референдуми за независимост не е искал, никой никакво отделяне от Украйна не е изисквал от Киев - всичко това се случва само и единствено под щиковете на руската армия и "отпускари", режисирано от ФСБ, пълен фарс и театър е. И никога нямаше да се случи без тяхното участие. ФАЛШИВО е, инсценирано е, = не е истина, понимаеш?!?

А ти се опитваш да градиш морална теза върху пропагандна постановка.

По-нататък относно границите:

1) Границите на Украйна са отдавна начертани, съгласувани и потвърдени през 1991 г.
2 ) Русия няма нищо общо с границите на Украйна и прекрояването им някак да се случи без нейно участие, и не се случва.

3) Я сега кажи защо тези псевдо образувания ДНР и ЛНР спазват именно "абсолютно изкуствените граници начертани без каквито и да е било доводи в някоя съветска канцелария." Говоря за административните граници на донецка и луганска области на Украйна. Как точно някой си е решил, че точно тези граници ще очертават бъдещата "държава на хора нежелаещи да живеят в Украйна"?

Нали това са също такива "абсолютно изкуствените граници начертани без каквито и да е било доводи в някоя съветска канцелария"!

Обясни ми по каква логика в твоята Вселена, като минеш от едно село в харковска област в съседното село в донецка област, и там вече... живеят някакви различни хора, друга раса може би? :o Някак си излиза че от едната страна на тези "абсолютно изкуствени граници начертани без каквито и да е било доводи в някоя съветска канцелария." живеят украинци, а от другата им страна - магически се оказват "руснаци, които не желаят да живеят в Украйна".

Много искам да ми обясниш този феномен!

Нещо повече, разшири го до в момента провежданите "референдуми" в 4 такива области на Украйна - същите тези области с "абсолютно изкуствените граници начертани без каквито и да е било доводи в някоя съветска канцелария." - Обясни защо "референдумите" се базират на същите тези "изкуствени граници". След като са изкуствени, защо въобще говорим за "донецка, херсонска и т.н. области". Защо въобще говорим за "Украйна". Това е "изкуствена държава". Защо просто не развиеш и синтезираш тезата си до

"Докъдето стига руската армия, до там са руснаци, нежелаещи да живеят в Украйна; от там нататък са украинци."
“Thanks to the Russian warship, we now have the precise geographic location of the Hui.”

Сбърках!
Т-72, 24.02.22

Аватар
rki
Редовен потребител
Мнения: 12737
Регистриран на: 22 Мар 2017, 20:11
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от rki » 27 Сеп 2022, 21:47

Казахстан, казахски блогер интервюира дезертьори.

https://video.twimg.com/ext_tw_video/15 ... mp4?tag=12

Нагледен пример защо всеки един нормален човек е русофоб.

The USSR is still collapsing before our very eyesParasha delenda est

Аватар
Amazon
Модератор
Мнения: 10463
Регистриран на: 20 Юли 2016, 02:00
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Amazon » 28 Сеп 2022, 06:42

rki написа:
27 Сеп 2022, 21:47
Казахстан, казахски блогер интервюира дезертьори.

https://video.twimg.com/ext_tw_video/15 ... mp4?tag=12

Нагледен пример защо всеки един нормален човек е русофоб.
В случая блогера нещо го тресеше истерията. Руснаците си казаха, че бягат от войната, това не е тяхната война и не искат да убиват украинци. По подразбиране и ги е страх разбира се. Колкото до Крим - при тяхната пропаганда не е чудно че запецнаха. Пък и им снимат лицата а сънародниците им са злопаметни.

По-важното от тези дезертьори е поредното постижение на Путин - успя да откъсне Казахстан от руската орбита. Вече и там го ненавиждат и се страхуват от него и от стадото му.

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Мнения: 6604
Регистриран на: 29 Юли 2016, 15:08
Местоположение: Бургас
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Almasy » 28 Сеп 2022, 08:38

Amazon написа:
28 Сеп 2022, 06:42
Пък и им снимат лицата а сънародниците им са злопаметни.
Точно сънародниците им ще ги пречукат като едното нищо.
Това не ти е САЩ / Сноудът, който го грози единствено затвор.......Расюшката трепе наред - примери бол, не е необходимо да ги изброявам.
То дори може и да не е централно наредено - фанатизма в определи слоеве от населението е достигнал този на ИДИЛ.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеКГБизация. Дерусификация.

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: cahd