Общи приказкиАфрика

Място за разтуха

Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q

Отговори
Bonev
Редовен потребител
Мнения: 91
Регистриран на: 22 Юли 2016, 06:42
Контакт:
Status: Offline

Африка

Мнение от Bonev » 19 Мар 2020, 22:24

Реших да попитам за вашето мнение за бъдещето на Африка, че тук има доста хора с различни интереси и ще ми е интересно да прочета нещо интересно. Като цяло, въпреки природата и страхотното време навсякъде си е мизерия, но се множат яко. Според ето тази прогноза се конкурират единствена със зайците, а европейците дори не сме близо https://www.cia.gov/library/publication ... s/356.html
Пак по разни прогнози скоро всяко второ новородвно ще е в Африка. Като средна възраст на населението пак са шампиони, като в някои държави не знам как си намират пълнолетни жени :)
‌Обаче, заради времената в които живеем и тотално изостаналото образование едва ли ще могат да се възползват от това население, както го направиха накои азиатски страни. По скоро това може да им донесе проблеми. Вече една машина върши работата на едно африканско селце. Изключително ниска производителност като ги съпоставим с други държави. Отделно етнически, религиозни, политически и кой знае още какви проблеми. Жалко за хората и хубавата природа. Това си е мое мнение и може и бъркам, просто ми е чудна и вашата гледна точка

Аватар
Amazon
Модератор
Мнения: 8575
Регистриран на: 20 Юли 2016, 02:00
Контакт:
Status: Offline

Re: Африка

Мнение от Amazon » 20 Мар 2020, 03:16

Ако зарежем политическата коректност, нещата никак не изглеждат добре. Тестовете за интелигентност на населението, доколкото се промъква имформация са отчайващи. И това не е само заради липсата на образование, но и заради липсата на социална еволюция. И нямат с какво да компенсират. А как се развива цял континент, когато мнозинството едва могат да се научат да пишат и естествения подбор не стимулира хората с градивни качества и акъл.

Южна Африка и Родезия/Зимбабве са стряскащи примери. Просто не се получават нещата, дори да има сериозна ядка от европейци и азиатци, които да движат нещата. Липсват и движещи фактори, като национализъм, или развити съседи, или трудови навици, или каквото и да е друго. Абе нищо няма освен хубаво време, хипопотами и много хора.

Сега ще кажа нещо за което ще бъда линчуван, но мисля, че колкониализма в Африка трябваше да простществува още 100 тина години. И тогава Африка можеше да е нещо, като поизостанала Индия, но с положителни тенденции за развитие.

Аватар
pnp5q
Модератор
Мнения: 2163
Регистриран на: 17 Апр 2017, 00:15
Контакт:
Status: Offline

Re: Африка

Мнение от pnp5q » 20 Мар 2020, 03:30

Аз пък имам някакви надежди за Нигерия и Ангола. Опитват се да правят нещо сами. Така трябва.
"Не съм сигурен, че мрачните аспекти на човешката личност могат да бъдат поучителни за нас." - Ръсел Кроу

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 8118
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Африка

Мнение от vassiln » 20 Мар 2020, 14:14

И Египет. И Тунис и Алжир, Етиопия и Еритрея. Кабо Верде. Мадагаскар и Занзибар. Мароко. И Либия, през по-голямата част от времето, когато няма външна намеса.
А сега, като богатите нигерийци се връщат от Британия заради вируса, току виж и нивото на грамотност скочи с цял един пункт.
След едно - две поколения азиатците ще са толкова дръпнали, че заради ресурсите на континента ще им спретнат една мирна инвестиционна колонизация, индустриализация и ограмотяване. А глобализацията и междурасовия секс ще им дадат допълнителни гени и културно влияние, или поне търпимост. (Не знам дали знаете, че в днешно Зимбавбе икономически доминират т. нар. "калър"-и, т. е. мулатите.) А зъврат ли се веднъж в панелките, и качат ли се в автомобили, и да почнат да ядат същия джънкфууд като нас, броят сперматозоиди ще намалее, и раждаемостта ще спадне. И "Уаканда!" ще стане факт.
Е добре де, това е оптимистичната прогноза. :)
Може ли да помоля да не ми рипате на талази до 12 юли - неделя?

Аватар
pnp5q
Модератор
Мнения: 2163
Регистриран на: 17 Апр 2017, 00:15
Контакт:
Status: Offline

Re: Африка

Мнение от pnp5q » 20 Мар 2020, 20:43

И да спомена и тук един от най-яките диктатори на света - в добрия смисъл на думата (другия е южнокорейския генерал Пак Чон Хи) - Тома Санкара, президент на Буркина Фасо от 1983 до 1987 година. По време на президентството му страната е преименувана от Горна Волта /френска колония/, новия герб съдържа мотика и калашник. Въвежда налог за здравно осигуряване, снижава детската смъртност от 280 промила /най-висока в света/ на 145, строи кладенци и училища, бори СПИН и пр. и пр. (рус.)
Убит при профренски преврат. Но и днес дори жреците им са в час със световната обстановка!
Изображение
"Не съм сигурен, че мрачните аспекти на човешката личност могат да бъдат поучителни за нас." - Ръсел Кроу

Аватар
Мокрия
Редовен потребител
Мнения: 567
Регистриран на: 24 Юли 2016, 20:53
Местоположение: Пловдив
Контакт:
Status: Offline

Re: Африка

Мнение от Мокрия » 23 Мар 2020, 09:21

Не знам дали е тук мястото, и дали го видях в този форум или случайно като се рових, но държа да го гледате. Много яки кадри от Конго от миналият век, и музиката е добра.

https://youtu.be/jDGDw4GWcf4

https://youtu.be/uWBcBEk9T5g


https://youtu.be/rXKbiwJj6i8

Bonev
Редовен потребител
Мнения: 91
Регистриран на: 22 Юли 2016, 06:42
Контакт:
Status: Offline

Re: Африка

Мнение от Bonev » 02 Юли 2020, 08:56

https://m.dir.bg/dnes/spektar/yata-skak ... niya-video
Скакалци нападат Кения и не е само тя, но не ми се пускаха повече линкове. Като цяло не им върви тази година.

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани