Общи приказкиБитката за сърцата и умовете.

Място за разтуха

Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q

Отговори
vvurbanov
Редовен потребител
Мнения: 249
Регистриран на: 06 Авг 2017, 21:59
Контакт:
Status: Offline

Битката за сърцата и умовете.

Мнение от vvurbanov » 24 Фев 2020, 13:18

Хората изпитват пристрастие към негативните новини.Това е еволюционна необходимост.Индивида предпочита негативна информация. Той трябва да бъде предупреден за опасностите.Това е еволюционна необходимост,решаваща е за неговото оцеляване. Новините и историите за грабежи и смърт са предпочитани, и СМИ след 1990 г. започнаха да ги доставят в големи количества.Тази масирана негативна информация предизвика хронична тревожност в индивидите с емоционална неустойчивост. Това ги направи податливи на руската пропаганда. Русофилите са жертвите в битката с руската пропаганда .Сърцата и умовете им са в Русия.

Прави впечатление, че русофилите харесват всичко в миналото, настоящето и бъдещото на Русия барабар с престъпниците.Това не е нормално.

Защо русофилите харесват всичко в Русия?

При тревожните разстройства възникват отбранителни механизми.Застрашена е сигурността на индивида.Врагът е различен от нас и трябва да бъде ясно обозначен. Не трябва да има съмнения кой е врагът, от къде ще дойде опасността, от кого да се пазим. На съмнителните не може да се има доверие.Има само ние(добрите) и те(лошите).
Възниква черно-бяло мислене.То е необходимо за оцеляването.

Това е причина при индивидите с гранично личностно разстройство да се активира защитния механизъм наречен “Разделяне” или черно-бяло мислене.Те загубват способността си да обединяват положителните, и отрицателните качества на себе си и другите в сплотено, реалистично цяло.
Това черно бяло разцепване води до,

Идеализация и обезценяване.
Заради този защитен механизъм, “Идеализация и обезценяване” русофилът идеализира Русия и харесва всичко свързано с нея.И демонизира запада, като преувеличава негативите му.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0 ... 0%BD%D0%B5

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани