Музика, филми, култураПловдивски средновековен фестивал - 23-24 юни 2018 г.

Модератор: Ksantip

Отговори
Аватар
ISTORIK
Модератор
Мнения: 570
Регистриран на: 14 Ное 2016, 09:00
Местоположение: XIII век
Контакт:
Status: Offline

Пловдивски средновековен фестивал - 23-24 юни 2018 г.

Мнение от ISTORIK » 22 Юни 2018, 21:58

Младежкият хълм домакинства на средновековен фестивал. "Животът в Пловдив през Средновековието" се организира от Фондация "Българско историческо наследство". Събитието е финансирано от Община Пловдив и е заложено в календара на културните събития за 2018 г.

Фестивалът ще се проведе на 23 и 24 юни, 120 са заявилите участие, казват организаторите. Пловдивчани и гостите на града ще имат възможността да научат нови и любопитни подробности за живота в Пловдив, а - и на Балканите през ΧΙΙΙ–ΧV век; ще бъдат представени автентичен военен лагер, бойни демонстрации, средновековни занаяти и исторически достоверни реконструкции на обичаи, костюми и въоръжение. Гостите ще могат да вкусят храни и напитки, приготвени по средновековни рецепти, да стрелят със средновековен лък, да играят на средновековни игри, да се посмеят на средновековен шут, както - и да се включат в част от демонстрираните занаяти - ковачество, грънчарство, кожарство, шивачество, плетене на ризници, сечене на монети, тъкане и бродиране, изработка на бижута, книги и писма, иконопис, вещерство.

И още - посетителите видят и чуят още средновековна поезия, обширна презентация за средновековната европейска фехтовка, популярни сказки за живота на обикновения човек и аристокрацията и обяснения на тънкостите на професиите, които са се упражнявали през Средновековието в града под тепетата. Ще бъде показана възсатновка на народния празник Еньовден или Лятното слънцестоене по начина, по който се е празнувал през Средновековието.

На посетителите ще се раздава безплатна карта на средновековния Пловдив с най-важните исторически събития от епохата.

Очаква ги и вдъхновяващ концерт на гостуващите за първи път в Пловдив средновековни музикални формации Куцулан, Ambient Folklore, Der Dudelgeist и Eriney, разкриват още организаторите.

Тук можете да разгледата програмата по часове.

https://www.facebook.com/events/174255076608534/
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред, образовай населението!

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани