Ksantip написа: ↑17 Апр 2018, 22:29
Ако някога имаш време и ти е интересно, можеш да завъртиш такава симулация и да видим какво ще стане. Чак сега обърнах внимание, че на графиката е отбелязано, че С-200 нямат нито едно попадение, което ми се вижда странно на фона на общата успеваемост.
Странното е, че дори са се опитали със С-200. Явно за масовка - да има

Нулата попадения изобщо не са странни
А каква точно симулацийка имаш предвид? Ако наистина нападнеш летище, което е защитавано от модерен Бук и отгоре на всичкото Панцир със смешните 8-12 КР шанса и една да мине е минимален. Колкото точно ракети ще заминат за отразяването - не много, то си е шанс. При много добро развитие с 25 ракети панцира и в симулатора ще свали 23 КР, при нещо по усреднено (примерно 10 обстрела и смятане на среден разход) нещо в района на 19-20 КР с 25 ракети.
Въпроса е бил ли е изобщо такъв обстрел. Трудно ми е да повярвам, че на планировчиците в Пентагона им е била поставена задача само и единствено да направят реклама на Панцира и Бук-а и за да не стане някаква грешка ракетите да са толкова малко, че дори с по 2-3 зенитни ракети на цел пак да ги изловят. Пренасищане на ПВОто с масирана атака (каквато е и идеята) Тръмпи и казал категорично no no, че тогава ще има поражения и няма да могат да кажат 100% свалени
ValBo написа: ↑17 Апр 2018, 22:38
C 200 изобщо не е за тази цел. Ако бяха улучили, щях да бъда крайно учуден. Докато останалите са пригодени за стрелба по ниско летящи цели
даже точно това им е работата
Стрела ... през нощта... не знам, много профи са били разчетите, че и 3 от 5 даже...