Съвременни конфликтиВойната в Йемен

1990-

Модератори: Ksantip, Sharana, ISTORIK, Amazon

Отговори
Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 10 Ное 2018, 10:31

jacksparrow написа:
09 Ное 2018, 13:00
Darude написа:
09 Ное 2018, 12:39
Защо горят МРАПовете, а не ги използват?
Хутчетата използват тактиката разработена от великия стратег Генерал Майор Касем Сюлеймани.
Подкрепям Dinain, Сулеймани не е авторът. И стратегията всъщност е генералния начин за водене на войната, а ти, Спароу, визираш тактиката, която е начин за печеленето на отделните битки и схватки. Хутската стратегия е класическата революционна стратегия от времената поне на бурите, гражданската война в Китай и Виетмин, която се изразява в прехода през трите фази и войната на изтощение. Трите фази мисля че бяха описани добре от маоистите, но не ми се отклонява. Оперативно и на тактическо ниво, сега използват тактиката на Втора фаза, и на места - чистото партизанство на Първа фаза. Бих казал че генерално поддържат гъвкава отбрана, като организират твърда само на ключови за тях места, а на другите се стремят да е маневрена, което не е лесно при превъзходството на коалицията във въздуха и артилерията. Затова се получава едно возене напред - назад. Ако коалиционерите масирано нападнат някоя долина и хребет, хутите почти винаги са принудени поне малко да отстъпят. Когато масираната офанзива свърши, хутите се връщат и разтарашват по-малките сили на врага, оставени да бранят завладяното.
Тактическа група от 10 -12 човека се промъква пешком и избива, взривява, пленява каквото може, рецитира си набързо слогана за Амрика и яхуд, след това се изтегля.
Понякога са няколко такива групи, а понякога са даже десетки.
Помага им високият морал, че бранят родината си от чужди нашественици (Иран гледа да стои в сянка, не прокламира ролята си открито, а и не се месят във вътрешните работи на Йемен като саудитците например), познаването на терена.
Съгласен.
Стратегията им не е да владеят територия, ...
Категорично несъгласен съм. Територията, особено някои ключови места като столицата, Ходейда, Таиз, по-малките пристанища Лухая, Хауба и Джамия, Аден и Саада са ключови за изхода на войната заради населението, материалните ресурси и достъпа от и към други територии. Хутите се стремят към териториален контрол и са принудени да отбраняват важните места, контролирани от тях. Постепенната загуба на територии им помага да отбраняват по-лесно дълбочината на Северен Йемен, но подсича възможността им да набират бойци, разпростаняват идеологията си и да се снабдяват със средства за водене на война. В това отношение действително губят, макар и доста бавно.

... а да причинят човешки и материални загуби, доста са добри в тая тактика, усъвършенстват я до перфектност, почти не мога да се сетя за провалена атака, рейд.
Да, това го приемам,но чак перфектност едва ли, а по-малките загуби в равни условия се наваксват от артилерията и авиацията, подкрепящи наемниците. Пък и някои атаки им причиняват тежки загуби, които са невъзстановими. Примерно при последното сравнително голямо настъпление в Сируа май загубиха всичките си три танка. Надявам се поне да имат още стотици скрити в хамбари, тунели и под дърветата.
Окъсалите йеменци, суданци, колумбийци и т.н. събрани от престолнонаследника от където свари за по 200 $ на месец не могат да се адаптират към тая тактика, да и противодействат, резултата ще е фалит и режим чейндж в КСА.
Едва ли. Първо, полека се адаптират, второ, няма да фалират. Но ще съм достатъчно доволен и само да решат, че сметката е солена и не си струва. :)
Бронираните машини не вършат работа в случая на хутите, а и са лесна мишена за авиацията, пешачка и полеко, кийп калм енд кил саудс. :mrgreen:

След време може да ги рециклират или продадат на някоя бананова република като Украйна, бая метал са утилизирали, вкл. и всякакви fancy weapons.
Напротив, биха им вършили добра работа, но само при силна буря или внезапна атака под фалшив флаг. Но не могат да си позволят механизирани части заради авиацията и техническото превъзходство (Raybolt например), за което сме съгласни, така също и защото нямат адекватна логистика за такива войски. Американците в Ирак харчеха по 39 галона гориво на човек дневно, при това не през време на конвенционалната война, а по време на окупацията. Сега при блокадата хутите едва могат да си позволят сигурно и един процент от такъв разход, камо ли да местят механизирани и танкови подразделения и части.
...Докато саудитите харчат 5,6 милиарда $$$ на месец за война в Йемен, Иран го кара с пари за семки и фурми. Всяка цивилна жертва убита от коалицията води до нови попълнения за хутите. 1/3 от въздушните удари на коалицията са по цивилни цели, болници, пазари, сватби и погребения.
...
Това първото твърдение не ми се види съвсем достоверно, но е ясно, че едните изразходват огромни материални ресурси спрямо другите. А за цивилните жертви, не по-малко важно е, че отблъскват хората на запад, в страните които купуват петрола на саудитците и доставят оръжия, логистика, разузнаване и медийна подкрепа.
....
В заключение, хутите си изпълняват целите, саудитите и техните приятели не, преговорите ще се водят по хутски условия, освен ако МБС не е откачил напълно, да си мисли, че може да постигне военна победа, но май вече е на каишка. Може да се коментира за емирите, те имат различна адженда, но ще е дълго.
Колко жалко, че не споделям оптимизма ти. Но наистина вече се съмнявам в победата на коалицията, защото не се знае в чия полза тече времето и колко им остава на хутите да се бият при сегашните условия и при евентуално падане на Ходейда.
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
jacksparrow
Редовен потребител
Мнения: 4267
Регистриран на: 06 Сеп 2016, 22:12
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от jacksparrow » 10 Ное 2018, 13:14

Една добра новина и тука, САЩ няма да зареждат повече самолетите на коалицията. Саудитите пък казали, че не им и трябва, можели и сами (не можеш да ме уволниш, напускам сам!) :mrgreen: , но очаквам броя на въздушните удари да падне.

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 10 Ное 2018, 13:59

Дано си прав, но наистина имат повече от 20 цистерни от различна големина, а оаейците - три големи танкера Еърбъс А330, като гледам им стигат, макар че ще се износват по-бързо. Но пак е добра новина. Важна е тенденцията, също.

Тук се твърди, че хадистите прехвърлят техника от Мариб към Бейда, но според мен техниката е твърде нова, така че най-вероятно идва от Саудия. Особено булдозерите категорично са чистак - бърсак.
Pro-Hadi forces send reinforcements from Marib probably to Bayda. Streit Group Cobra and KADDB Toyota Land Cruiser 79 in the first two photos.

Изображение

Изображение

Такава техника си трябва, хадистите трябва да могат да се закрепят на завладените територии, а хутите се сетиха да целят машините преди мраповете и пикапите:
Изображение

Ако се чудите защо не са купили бронирани булдозери или сами не ги бронират, да обясня: D9 е много скъп, както и другите подобни, скъпое и да преустройват цивилните машини, а самите багеристи са йеменци, т. е. евтини.
Изображение

Слагам малко снимки от скрапа, че клиповете бързо ги махат за нарушение на имиджа на цивилизования свят и на правата на железарията.

Изображение

Изображение

Ето и клип с пуска по единия скрап
https://twitter.com/i/status/1060800022286098434

Голям дрон гледа от високо и докладва на коалицията
Изображение

Хутска тачанка пуца
Изображение
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 10 Ное 2018, 14:20

Значи тия в Дале били южняци, а не хадисти.

Southern forces in Damt town, Dhale.

От известно време превземат непрестанно Дамт. Уж са се снимали "в града", ама май предпочитат да се снимат навън - или има разрушения и им е неловко, или още са на входа, все едно от Пазарджик като стигнеш на Църна маца.
Изображение

Изображение

Изображение

Имат и други модели модерни танкове, освен известния Т-34-85.
Изображение
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 10 Ное 2018, 14:27

Досега го потулвах и отказвах да си призная, но нá - амаликите в района на болницата "22-ри май", Ходейда:
https://www.youtube.com/watch?v=iA0sVa0o2X0

Тук коалиционни селяци влизат в болницата, добре че не е отбранявана упорито, надявам се медицинската апаратура да е оцеляла. Били афашисти:
Affash’s Republican Guard captured May22 hospital in the east of Hodeidah city.
Последна промяна 1 на vassiln, променена общо 10 пъти
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 10 Ное 2018, 14:44

Н-убийците са успели да пленят хут, направо си е новина:
https://twitter.com/i/status/1060989931147927552

Демек, освен да изнасилват, африканските интернационалисти на Цивилизования свят можели и да се бият?

Тук се гаврят с труп и показват още един. Подзащитните на Dinain цивилизационни приятели. 18+
https://twitter.com/i/status/1060990361798086656

Още една новина от саудитски туитър, показателен е начина, по който гледа към Йемен:
Изображение

مصدر عسكري:
مقتل وجرح أكثر من 200 من عناصر مليشيات الحوثي في مواجهات خلال الأيام الماضية بمحافظة #صعدة.
Демек, последните дни около 200 хутски бойци са убити и ранени в Саада.
Последна промяна 1 на vassiln, променена общо 11 пъти
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 10 Ное 2018, 15:11

Хути целят по враговете с ПТРК Метис и снайпери, престрелка в планината Каис, саудитската провинция Джизан:
https://twitter.com/i/status/1060251302922457088

А тук е клипче от неотдавнашното убийство на ансаралахците с няколко судански жертви, Тауик, Джизан, преди 4 дни. Качвал съм снимки, но и клипът може да се види, защото е по-илюстративен.
https://twitter.com/i/status/1060241991278170112
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
Archer
Редовен потребител
Мнения: 2487
Регистриран на: 24 Юли 2016, 00:04
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от Archer » 10 Ное 2018, 15:47

А преждевременно американците им режат съпорта

Yemeni government forces pushed further into the strategic port city of Hodeida seizing its main hospital in heavy fighting on Saturday as their Saudi-led coalition backers put a brave face on an end to US refuelling support.

https://au.news.yahoo.com/saudi-coaliti ... --spt.html

Саудитите пък казали, че не им и трябва, можели и сами
Ми нямат толкова танкери което значи само едно, че ще трябва да купуват И нови танкери :lol:
Защо горят МРАПовете, а не ги използват?
И да ги зареждат с какво вода ли :lol: освен това ще са цел номер едно за авиацията.
Последна промяна 1 на Archer, променена общо 10 пъти

Аватар
Archer
Редовен потребител
Мнения: 2487
Регистриран на: 24 Юли 2016, 00:04
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от Archer » 10 Ное 2018, 15:55

Което ми напомня един друг въпрос, абе какво по дяволите прави Оман по въпорса, ясно е че не участват ама каква им е позицията?

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 10 Ное 2018, 17:57

Неутрална. Оман и като политика, и като религия е миролюбива страна, единствената на полуострова, която поддържа относително нормални отношения и с Иран. Неслучайно хутите се договориха йеменцида ходят да се лекуват там.
Твърди се, че Нетаняху ходил там да ги вразуми, но не съм проверявал дали наистина е така.

Съобщение от вчера: Загинали афашистки командири: тези дни при Ходейда са загинали полковниците Салех Ал Раихи и Абдула Абу Хуриа
Изображение

Изображение

"Тихамската съпротива" е загубила командира на своя Първи батальон Абдул Бари Ал Нур при Ал Файза.
Изображение

https://twitter.com/YemeniObserv/status ... 7113565184

Днес научавам за нови загуби:
Бригаден генерал Абдул Гани Ал Шиби, командващ батальона със специално назначение на Републиканската гвардия (афашисти) е загинал близо до болницата "22-ри май" в Ходейда.

Изображение

Командир на батальон от Амалика е загинал при Джабалия. Абуд Салем Ал Рабдани.
Изображение

https://twitter.com/YemeniObserv/status ... 4991906818
Последна промяна 1 на vassiln, променена общо 10 пъти
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Darude
Редовен потребител
Мнения: 132
Регистриран на: 07 Авг 2017, 10:35
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от Darude » 10 Ное 2018, 18:46

jacksparrow написа:
09 Ное 2018, 13:00
Darude написа:
09 Ное 2018, 12:39
Защо горят МРАПовете, а не ги използват?
Хутчетата използват тактиката разработена от великия стратег Генерал Майор Касем Сюлеймани.

Тактическа група от 10 -12 човека се промъква пешком и избива, взривява, пленява каквото може, рецитира си набързо слогана за Амрика и яхуд, след това се изтегля. Помага им високият морал, че бранят родината си от чужди нашественици (Иран гледа да стои в сянка, не прокламира ролята си открито, а и не се месят във вътрешните работи на Йемен като саудитците например), познаването на терена.

Стратегията им не е да владеят територия, а да причинят човешки и материални загуби, доста са добри в тая тактика, усъвършенстват я до перфектност, почти не мога да се сетя за провалена атака, рейд.

Окъсалите йеменци, суданци, колумбийци и т.н. събрани от престолнонаследника от където свари за по 200 $ на месец не могат да се адаптират към тая тактика, да и противодействат, резултата ще е фалит и режим чейндж в КСА.

Бронираните машини не вършат работа в случая на хутите, а и са лесна мишена за авиацията, пешачка и полеко, кийп калм енд кил саудс. :mrgreen:

След време може да ги рециклират или продадат на някоя бананова република като Украйна, бая метал са утилизирали, вкл. и всякакви fancy weapons.

Ще цитирам прекрасния труд, който открих днес. Докато саудитите харчат 5,6 милиарда $$$ на месец за война в Йемен, Иран го кара с пари за семки и фурми. Всяка цивилна жертва убита от коалицията води до нови попълнения за хутите. 1/3 от въздушните удари на коалицията са по цивилни цели, болници, пазари, сватби и погребения.

While the Saudis pour untold billions into a brutal air campaign—Middle East analyst Bruce Riedel estimates that the Kingdom spends “at least $5-6 billion a month” on bombing—Iran’s relatively low-tech investment in the Houthis costs it pennies by comparis
https://ctc.usma.edu/qassem-soleimani-i ... -strategy/

За сравнение, в Сирия контролиране на териториите, особено населените е от изключително значение за изхода на войната, там и стратегията и тактиката са други, но Касем и там блести, насибите от години не са взривявали коли бомби в Дамаск!

В заключение, хутите си изпълняват целите, саудитите и техните приятели не, преговорите ще се водят по хутски условия, освен ако МБС не е откачил напълно, да си мисли, че може да постигне военна победа, но май вече е на каишка. Може да се коментира за емирите, те имат различна адженда, но ще е дълго.

Получи се разкошен пост, Динайн да не го трие.
Благодаря за старанието !

Darude
Редовен потребител
Мнения: 132
Регистриран на: 07 Авг 2017, 10:35
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от Darude » 10 Ное 2018, 18:59

vassiln написа:
10 Ное 2018, 17:57
поддържа относително нормални отношения и с Иран. Неслучайно хутите се договориха йеменци да ходят да се лекуват там.
Нормално е да имат добри отношения с хутите, исторически теченията на Ибадитите и Зайдитите произлизат от Северна Африка , като малцинства се подкрепят.

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 10 Ное 2018, 19:09

Darude написа:
10 Ное 2018, 18:59
...
Нормално е да имат добри отношения с хутите, исторически теченията на Ибадитите и Зайдитите произлизат от Северна Африка , като малцинства се подкрепят.
Мигрирали племена, евентуално подложени на гонения? Или мисионери?

Хутистите си били върнали позиции в Хифан, Таиз:
https://vk.com/video-118971321_45624241 ... d1057fb19d

Дивашки снайпери в Джизан, кралството, за съжаление най-вероятно стрелят по сънародници:
https://vk.com/video-118971321_456242411

А за тук се твърди че шестимата жертви са саудитци. Би било по-справедливо наистина за саудитска земя да гинат техни бойци.
https://vk.com/video-118971321_456242410
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 10 Ное 2018, 19:18

Скрап в Джабалия, пров. Ходейда:
Изображение

Изображение

Изображение

Ранен в крака хутски боец, не се превзема, но за щастие раната едва ли е сериозна.
Изображение

Пак там, превзети позиции на южняците:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

https://twitter.com/YemeniObserv/status ... 6849435649
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 10 Ное 2018, 19:55

Една добра новина - сега по новините на Канал 3 пуснаха кратка новина за боевете за Ходейда.
Надявам се че и други телевизии пускат и ще продължават да го правят, въпреки че е по-важно да са френски, немски, британски и американски.
Понеже нямам такова устройство в къщи, не знам дали и по-рано се е случвало.

Подпалени туристически къмпинги при Джабалия, дано туристите решат че им стига и се приберат живи по родните си земи:

Изображение

Изображение

Изображение

Апачът не е дошъл навреме, както често се случва.
Изображение
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

iasen ianakiev
Редовен потребител
Мнения: 8180
Регистриран на: 22 Юли 2016, 22:57
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от iasen ianakiev » 10 Ное 2018, 20:40

От днес.
Изображение

Darude
Редовен потребител
Мнения: 132
Регистриран на: 07 Авг 2017, 10:35
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от Darude » 10 Ное 2018, 21:23

vassiln написа:
10 Ное 2018, 19:09
Darude написа:
10 Ное 2018, 18:59
...
Нормално е да имат добри отношения с хутите, исторически теченията на Ибадитите и Зайдитите произлизат от Северна Африка , като малцинства се подкрепят.
Мигрирали племена, евентуално подложени на гонения? Или мисионери?
Фактологична грешка имам, не произлизат от Северна Африка, но там се установяват и значително присъствие имат в средновековието.
Политически бежанци по-скоро, теченията се заформят като опозиция, в Магреба са се събирали всички противници на сунитския център.
По-интересното е, защо ги има само в Южна Арабия, може би само там не са ги претопили или пък са бягали от колониална власт, гадая, но сряда ще питам знаещ.

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 10 Ное 2018, 22:01

Това трябва да е около Миди, северния край на западното крайбрежие, но не изключвам да е южно от Ходейда. Нубийците са пострадали, има пленени и убити. Всъщност за пръв път виждам судански пленници.
https://twitter.com/i/status/1061279442205638662

Понеже клиповете изчезват заради нарушаване на африканското достойнство, слагам и малко снимки:
Изображение

Изображение

Изображение

Бих помолил някой разбиращ арабски да преведе тази реч. Надявам се, че е нещо в стил "Идваме за вас!"
https://twitter.com/i/status/1060597591971381248
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 11 Ное 2018, 07:05

Един профил в Туитър докладва разкритие на коалицията - в превзет при Ходейда склад намерили зърно, което хутите били откраднали от народа. Ей го на:

https://mobile.twitter.com/worldonalert ... 00/photo/1

Видяхте ли сега какви били хутите? Вместо още на борда на корабите да го раздават, го слагат в складове. Значи със сигурност го крадат.
Последна промяна 1 на vassiln, променена общо 11 пъти
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Мнения: 16733
Регистриран на: 18 Юли 2016, 22:29
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от Dinain » 11 Ное 2018, 11:22

Изображение
WorldOnAlert
1h1 hour ago
#Yemen: #Houthi minister Abdulsalam Jaber has defected to #Saudi_Arabia. He is the Houthi Minister of Media and Information and he made a statement: "#Houthis are getting orders from #Iran and forcing the Yemeni people to work for them. The Houthis are now in their last days."
https://twitter.com/worldonalert/status ... 9038262272

Василн се опитва да поддържа бойния дух с кадри на сражения и превзети коптори, но реалността явно му противоречи. Освен че Худейда е на път да падне, хутският министър на медиите и информацията - Абдулсалам Джабер - е забегнал в Саудитска Арабия, явно се е деморализирал от собствената си пропаганда. Излъчил е моментално прескомюнике: "Хутите получават заповедите си от Иран и насилват йеменския народ да работи за тях. Краят на хутите е вече близо."

Министърът на пропагандата ти да дезертира. :mrgreen:
Значи, тъй кат' стане... :mrgreen:
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)
...
Days since last IAF airstrike in Syria

Аватар
Archer
Редовен потребител
Мнения: 2487
Регистриран на: 24 Юли 2016, 00:04
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от Archer » 11 Ное 2018, 12:22


Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 11 Ное 2018, 13:36

Да визуализирам по-добре:
⛔️ No: US refueling
✅ Yes: US military intel
✅ Yes: US targeting advice
✅ Yes: US precision bombs & missiles
✅ Yes: US weapons maintenance
✅ Yes: US military training
✅ Yes: US combat logistics
✅ Yes: US diplomatic cover
✅ Yes: US military presence

Качил го е изглежда някакъв глупак, който не е разбрал смисъла на посланието - а то е, че има още много да се свърши, докато САЩ се дистанцира напълно от войната.

В Ходейда добрите а-фашисти свалили дрон на диваците:
Изображение

Dinain, бегал министъра - бегал, какво да го правим. Между другото, не се справяше добре, даже и ти си по-добър. Той и президента бега, и още някакви, даже генерал имаше, също като в Сирия. Но не прикривам сегашните загуби на хутите, особено с цел да повдигна бойния им дух. Не знам дали знаеш, но повечето от тях не знаят български, а аз пиша на този език. Но ако ще им повдигне бойния дух - не възразявам.
Последна промяна 3 на vassiln, променена общо 11 пъти
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
Archer
Редовен потребител
Мнения: 2487
Регистриран на: 24 Юли 2016, 00:04
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от Archer » 11 Ное 2018, 13:58

Абе какво става със Йеменските ВВС 100% нищо ли не лети вече?

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 11 Ное 2018, 14:21

С патриотичните - да, нищо не лети, освен малки дронове. Част от оборудването знаем, че се преработи в ПВО.
Измекярските ВВС мъчеха някакви преправени на щурмовици селскостопански самолети, но не са ги показвали напоследък. Предполагам, че причината е, че са уязвими за лекото стрелково оръжите и зенитните картечници на хутите. Пък и и без това ползата от тях, особено като помагат самолети и щурмови вертолети на коалицията, беше само за пропаганда. Специално йеменските самолети не са показвани в тубата от поне две години, май, това е единственото, което откривам и е от преди три:
https://youtu.be/uahgtOUrAaY

И стреснат от разкритията на Собственика, съм принуден да призная истината - "Йеменските сили", както ги нарича WorldOnAlert, са влезли в Ходейда:
Video shows #Yemen|i forces advancing deeper into #Hodeidah City today.

Не можах да го скрия от вас, изобличен съм... :x
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4612
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Войната в Йемен

Мнение от vassiln » 11 Ное 2018, 15:08

В равното на Ал Аджашр, Джауф победоносните сапьори не са успели да разчистят всички взривни устройства. Тук се вижда приложението на две МОН (управляеми или неуправляеми осколъчни мини с насочено действие). Веднъж по пикап, после по трима спешени бойци. Мисля че погинаха и тримата. Кой ги накара да вървят заедно...
Houthi’s IEDs targeted pro-Hadi forces vehicle and patrol in Al-Ajashr district, Jawf province.

Сигурно защото бързат да предпазят първо цивилните, хадистките сапьори са тръгнали да разминират фермите, парковете, шадраваните и болниците.
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани