Герасим проплывая по реке заодно спас и Муму
холст/масло 50см x 60см 2007 г.
Кво нещо е живописта, как вдъхновява

Зимата на 1996/7 г., Виденовата криза, кога левът рязко падна, заплатата на баща ми стана около 20 долара, а едно кило сирене беше около 4 долара. Аз, студент първи курс, се прибирам от Пловдив в София и съм си взел един буркан от лютеница със сирене, като си правя сметката, че следващите 3-4 дена ще ям това сирене на закуска и вечеря. Поради глупост оставих буркана на перваза на прозореца. През нощта излезна характерния за София много силен вятър, който удря рязко на импулси. На сутринта решавам да ям от сиренето, но вятърът го беше бутнал долу и две кучета сладко похапваха. Аз прекарах следващите дни на хляб и олио...
Не, беше на 8-ят етаж. А въпросният софийски вятър, който удря рязко много силно на импулси, все още представлява загадка за мен. Прозорците вибрират от него и се чуват ударите му през няколко секунди изведнъж - луп, луп и бута всичко, вкл. и цялта дограма с джама имаше случаи да бута (е тя все пак е правена 80-те г.,периода на най-некачественото строителство).
Това поне мяза. Е соцреализъм made in 2018:
Това е Христо Ботев пред трето ОУ в гр. Сандански, намиращо се срещу Била и автогарата.
Потребители разглеждащи този форум: eclipse