АнтичностПалеолит News

Модератор: ISTORIK

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Мнения: 6627
Регистриран на: 19 Юли 2016, 20:02
Контакт:
Status: Offline

Re: Палеолит News

Мнение от Thorn » 18 Мар 2018, 02:15

Обичам си ги нормалните исторически теми, в тях си релаксирам от тоновете помия във фолофобските и в сирийската. Пък ако някой му е интересно, може и да ги чете. :)

За разнообразие вместо за Асад ще си говорим за денисовци.

Та значи оказа се, че денисовците са се кръстосвали с Хомо сапиенс поне два пъти. Правили ново изследване на разни азиатци - от тайци до китайци и се оказало, че денисовските гени, които те имат, в някаква част не съвпадат с денисовските гени у меланезийците, където като вече знаем те са около 5%. Имало и други, дето меланезийците ги нямат.

Изводът е, че е имало най-малко два отделни контакта (имат се предвид полови :) ) между денисовци и сапиенси, като са предадени различаващи се комплекти от гени. Вероятно единият е бил някъде в Източна Азия, а другият в сегашна Индонезия, която тогава си е бил част от континента.

http://polit.ru/news/2018/03/16/ps_denisovans/

Вероятно денисовците са живеели не само в Алтай, но и в цяла източна Азия. Досега не са открити, но разчитаме на бъдещите инвентаризации на китайските музеи.

Аватар
pnp5q
Редовен потребител
Мнения: 799
Регистриран на: 17 Апр 2017, 00:15
Контакт:
Status: Offline

Re: Палеолит News

Мнение от pnp5q » 20 Авг 2018, 10:28

Нова находка в Сибир изглежда като свидетелство за сбой на машина на времето :) - Намерените на остров Котелни, Якутия, останки на възрастен мамут-джудже хвърлиха учените в недоумение - смаляването на размерите е известно явление при мамутите, изолирани на острови, но във времето, когато е живяло намереното животно, островът... не е бил остров, бил е част от континента. :)
Кто к нам с мечом придет, того проще застрелить.

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани