Ми какво да ти кажа, мога само искрено да ги съжеля тея хорица. Аз си бях с Бг знаменце с портрет на дядо, и надпис към портретаDinain написа: ↑10 Май 2017, 12:24Конт, "фарс" наричат това в което се е изродило честването на 8/9 май последните години, именно в България.
Не съм сложил снимките, но - съветски знамена, съветски униформи с Георгиеви лентички. Портрети на Сталин и Ленин, носени от изкуфели старци, патриоти и атакисти с плакати "България - вън от НАТО". Това е.
Моят дядо (лека му пръст) също беше ветеран, завършва войната като ротен командир, стига до Австрия.
Един приятел във ФБ, дядо му също ветеран, го написа много просто: Абе, дядо ми се е сражавал в БЪЛГАРСКАТА армия, а не в съветската. А то български знамена не можеш да видиш, само съветски и руски.
поручик .....
10 конен на нейно величество царица Йоана полк
трети украински фронт
Знаеш , приятелю, как руските националисти се отнасят към нас българите след изказването на Путин когато не стана газопровода Черно море. Но срещнах и симпатия и изненада просто хората знаят че ние не сме били съюзници с хитлерова Германия но че БА е воювала в състава на антихитлеровската коалиция не са и чували, и все пак аз съм доста известен в градчето ни , не позволиха на националистите да ми се нахвърлят.

И относно популярността на безсмъртния полк - Не бива да забравяме че при население от около 120-140 млн СССР губи във войната над 24 млн . Няма семейство без загинал във ВОВ. Те все още си го преживяват.
Пък за униформите, за портретите аз не се връзвам, тези хора така са научени - така ще си отидат, нашия мъдър народ е казал " кучетата нека си лаят - важното е кервана да върви"
А пропо - приеми моите комплименти за хубавата тема " Добрите новини от България"