Оръжия на бъдещето и концептуални въоръженияЗа оръжията, презентирани от Путин

Модератор: Amazon

Отговори
Аватар
Thorn
Модератор
Мнения: 6079
Регистриран на: 19 Юли 2016, 20:02
Контакт:
Status: Offline

За оръжията, презентирани от Путин

Мнение от Thorn » 05 Мар 2018, 03:06

Мнение от https://warspot.ru/11369-vundervaffe-po-russki

Warman56
Я уволился по возросту из ВМФ РФ в 2006 году с должности начальника отдела испытаний новых видов вооружения ВМФ, но то, что услышал вчера в Послании было для мне шоком, громом среди ясного неба. Признаюсь, что первая мысль при этом была, что этого не может быть, а если это все так как сказано Президентом, а это именно так, то ... у него прямая связь с инопланетной цивилизацией. :) Фантастический результат за 10-15 лет. От разработки теории к натурным исследованиям, от них к испытаниям опытных образцов, элементов образцов, создание по новым технологиям первых образцов вооружения, проведение полного цикла испытаний боевых образцов, принятие на вооружение, опытную эксплуатацию. Для сравнения, из моей практики: ПКР "Уран" прошла весь этот цикл от задумки и до самого принятия на вооружение за ... более 30 лет!!! Браво! Слава русской науке и военной промышленности! Спасибо Президенту за личный контроль! Вчера цивилизация Земли вступила в новую эру.

Аватар
Thorn
Модератор
Мнения: 6079
Регистриран на: 19 Юли 2016, 20:02
Контакт:
Status: Offline

Re: За оръжията, презентирани от Путин

Мнение от Thorn » 12 Мар 2018, 07:26

"Кинжал" на МиГ-31

Изображение

Коментарите са, че това е "Искандер" с въздушно базиране, почти със сигурност с ядрена бойна глава.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=32&v=uqfIZxu2urM

EddieBG
Редовен потребител
Мнения: 2371
Регистриран на: 02 Окт 2016, 18:33
Контакт:
Status: Offline

Re: За оръжията, презентирани от Путин

Мнение от EddieBG » 12 Мар 2018, 08:04

Гледам че и Дневник са писали нещо по въпроса.

Русия показа видео, за което твърди, че е тест на хиперзвуков "Кинжал"
Руското министерство на отбраната разпространи видео, за което твърди, че е документирало успешно изтрелване на едно от оръжията "без аналог в света", представени по време на обръщението на президента Владимир Путин пред двете камари на парламента.

Става дума за изтребител МиГ-31, който според съобщението пуска хиперзвукова ракета "Кинжал", поразяваща сухоземни и морски цели. Самолетът е излетял от Южния военен окръг и оръжието е поразило мишената, разположена на военен полигон. На 1 март Путин заяви, че "Кинжал" се движи със скорост 10 пъти тази на звука и има обхват от 2000 км.

В последвали коментари руски анализатори по въпросите на отбраната обясниха, че разработките на такива ракети се водят още от появата на нацистката "Фау-2" от 1942 г. и до днес не са преодолени няколко принципни проблема. Защо до днес никоя държава не е използвала в бойна обстановка хиперзвукова крилата ракета, пита Марк Солонин.

Той започва отговора още с определението "хиперзвуков" и посочва, че в самата Русия няма стандарт какво е това. Солонин предлага и своя формулировка: аеродинамичен летателен апарат с въздушно-реактивен двигател. Това означава, че става дума за тяло, което през по-голямата част от полета се движи под въздействието на аеродинамична подена сила и маневрира с аеродинамични насочващи части, като използва атмосферен въздух за основен окислител в двигателя. Така ракетата може да лети доста по-далеч и да е значително по-маневрена от балистична ракета със същата стартова маса.

След което Солонин изброява и проблемите. Първият - и основен - е нагряването на корпуса на места до пределно допустими за съответния материал стойности. Вторият е с атмосферния двигател, който много трудно работи при скорости от 10 Мах. Третият е, че крилата хиперзвукова ракета може и да е трудно да бъде догонена и свалена, но лесно се открива, защото огненото кълбо, което представлява, я демаскира във всички честоти на съвременните системи за ранно предупреждение. Не на последно място е и въпросът как изобщо подобно нещо, обвито в кълбо от нажежен йонизиран въздух, изобщо "вижда" и "чува" нещо, за да открие и порази подвижна цел.

Авторът напомня, че американците, които и до днес държат рекорда от 1959 г. да скорост от 6.7 Мах, трудно напредват в програмата си за хиперзвуково оръжие. За 7 години най-добрият резултат е с максимална продължителност на полет с работещ двигател от едва 6 минути.

Според Солонин военните са подвели главнокомандващия Путин за системата "Кинжал". Това е зенитно-ракетен комплекс с морско базиране, приет на въоръжение през 1989 г. и известен като ГРАУ 3К95 или SA-N-9 по класификацията на НАТО, а не някаква нова противокорабна ракета, смята анализаторът. (публично достъпни данни показват, че тази ракета, която е "морски" вариант на системата "Тор", достига максимална скорост от около 2900 км/ч - бел.ред.)

Той допълва, че използваният в демонстрацията МиГ-31, който Путин описа като "високоскоростен самолет.носител с уникално летателно-технически характеристики" е приет на въоръжение през 1981 г. Окачената под него ракета прилича много повече на част от балистичната "Искандер", която е с наземно базиране.

"Нищо подобно на хиперзвукова ракета няма. Може ли "Искандер" да полази кораб на противника? Защо не. Може ли американска корабна система Aegis да свали такава ракета? Защо не - нали за това е създадена", пише Солонин.

Затова Павел Фелгенгауер изказва пред "Новая газета" хипотеза, че "Кинжал", за който говори Путин, е предназначен преди всичко за стационарни цели като румънската база Девеселу, където е част от американския противоракетен щит.

Съвършено непонятно е защо оръжие, което - макар и с вариант за ядрена бойна глава - не е стратегическо по обхват, е монтирано на носител като МиГ-31, чието основно предназначение е да е прехващач на въздушни целини, а не за атакуване на кораби. Фелгенгауер също смята, че "Кинжал" не е способна самостоятелно да "види" отдалечена движеща се цел и да я порази.

Базата в Девеселу, за сметка на това, е фиксирана цел, координатите ѝ са заложени в бордовия компютър още преди излитането, а МиГ-31 е взет просто заради скоростта.

Когато и в Полша бъде разгърната за бойно дежурство противоракетната система SM-3 Aegis Ashore, и там ще се появи "Кинжал", допълва той.

Аватар
rki
Редовен потребител
Мнения: 2645
Регистриран на: 22 Мар 2017, 20:11
Контакт:
Status: Offline

Re: За оръжията, презентирани от Путин

Мнение от rki » 12 Мар 2018, 10:55

Аз да попитам кой лъже - уважаемия заммин обороны России Юрий Борисов или неговия началник президента на Россия ВВПутин?
Первого марта Владимир Путин в послании Федеральному собранию представил новейшие виды российского вооружения, не имеющие аналогов в мире, в том числе авиационный ракетный комплекс "Кинжал".

"Это класс высокоточного оружия, которое имеет многофункциональную боевую часть, позволяющую работать как по стационарным, так и по движущимся целям" — сказал Борисов.

По его словам, Минобороны подписало контракт на серийное производство этих ракет с ядерной силовой установкой "Авангард".


РИА Новости
В Минобороны рассказали о способности ракет "Кинжал" уничтожать авианосцы
Чини ми се, че и двамата се оплетоха във фантазиите си, като пате в кълчища. :P
Президент РФ Владимир Путин больше всего не любит ложь и некомпетентность, заявил Д. Песков.

Путин: Вон Песков, мой пресс-секретарь, он несёт иногда такую «пургу», я смотрю по телевизору и думаю: чего он там рассказывает? Кто ему это поручил?

EddieBG
Редовен потребител
Мнения: 2371
Регистриран на: 02 Окт 2016, 18:33
Контакт:
Status: Offline

Re: За оръжията, презентирани от Путин

Мнение от EddieBG » 12 Мар 2018, 11:27

То и видеото с "пуска" е интересно - излита борд 93, каца 91. :D

Но това са дребни подробности, в сравнение с гиперзвуковия ядрен двигател...

Аватар
Amazon
Модератор
Мнения: 3736
Регистриран на: 20 Юли 2016, 02:00
Контакт:
Status: Offline

Re: За оръжията, презентирани от Путин

Мнение от Amazon » 12 Мар 2018, 13:54

Те самите руснаци по форумите се чешат по главите какъв аджеба е принципа на движение на ракета с ядрена енергeтична установка. Най-надъханите търсят корените в онези разработки с ядрените бомбардировачи от 60-те. Въобще, ясно е че клипа е за вътрешна употреба, но този път Путин много си подцени сънародниците.

Аватар
rki
Редовен потребител
Мнения: 2645
Регистриран на: 22 Мар 2017, 20:11
Контакт:
Status: Offline

Re: За оръжията, презентирани от Путин

Мнение от rki » 13 Мар 2018, 18:21

Предстоят вторите броскови изпитания на Сармат - масогабаритния макет е готов и е вкаран в шахтата - http://tass.ru/armiya-i-opk/5025122

Интересното е, че на първите броскови изпитания макета бе значително по-къс от дължината на Воевода - трубо на око 23-27 метра.
От това филмче се вижда макета в цялата му дължина - https://www.youtube.com/watch?v=xPZRbUp ... -CY9&t=300

Изображение
Президент РФ Владимир Путин больше всего не любит ложь и некомпетентность, заявил Д. Песков.

Путин: Вон Песков, мой пресс-секретарь, он несёт иногда такую «пургу», я смотрю по телевизору и думаю: чего он там рассказывает? Кто ему это поручил?

Аватар
rki
Редовен потребител
Мнения: 2645
Регистриран на: 22 Мар 2017, 20:11
Контакт:
Status: Offline

Re: За оръжията, презентирани от Путин

Мнение от rki » 13 Мар 2018, 18:34

А RT са пуснали статийка за да объркат ептен поклонниците на Русия

«Не имеет аналогов»: Минобороны раскрыло возможности новейшей ракеты «Сармат»

Избрани цитати:
Однако по боевой эффективности «Сармат» значительно превосходит «Воеводу». Как сообщил 1 марта 2018 года президент России Владимир Путин, дальность новейшей ракеты, а также количество и мощность боевых блоков больше, чем у Р-36М.
последвано веднага от:
Полезная нагрузка «Сармата» — 3 т.
Това пък не се връзва с повишената 3-4 пъти далекобойност:
Продолжительность разгонного участка РС-28 сопоставима с твердотопливными МБР лёгкого класса РС-12М2 «Тополь-М» и PC-24 «Ярс». Короткий разгонный участок обеспечивает более раннее разведение боевых блоков, что затрудняет обнаружение ракеты средствами ПРО.
Ту вече фантазията се развихря до небесата:
Главный научный сотрудник Военной академии РВСН Василий Лага пояснил журналистам, что головная часть РС-28 может быть оснащена примерно 20 типами боевых блоков различного класс а мощности (малой, средней, повышенной, большой).

Кроме того, конструкция «Сармата» предусматривает размещение трёх планирующих крылатых блоков — визитной карточки ракетного комплекса «Авангард». Эти боеприпасы осуществляют полёт в плотных слоях атмосферы, находящихся в нескольких десятках километров от поверхности Земли.

«Блок совершает полёт на гиперзвуковой скорости (около 20 Махов. — RT) на межконтинентальную дальность. Маневрируя по курсу и высоте, он способен обходить зоны обнаружения и поражения всех современных и перспективных средств противоракетной обороны», — отмечается в заявлении Минобороны по итогам послания президента.

Различные виды манёвра крылатого блока снижают фактически до нуля вероятность того, что противник определит траекторию его полёта.

Появление подобного оружия также свидетельствует о рывке в отечественном материаловедении. Корпус блока изготовлен из композитов, которые выдерживают аэродинамический нагрев в несколько тысяч градусов. По словам Путина, в момент полёта температура на поверхности «Сармата» достигает 1600—2000 °C.
:lol:И както статията завършва - ракетата няма ограничения по далекобойност, точност :!: и по много други параметри:
«В этом комплексе воплотились новые технологические решения. Он не имеет ограничений по дальности, точности и многим другим параметрам. Этот комплекс может поражать цели на любых расстояниях по всему земному шару», — заключил эксперт.
:mrgreen:
Президент РФ Владимир Путин больше всего не любит ложь и некомпетентность, заявил Д. Песков.

Путин: Вон Песков, мой пресс-секретарь, он несёт иногда такую «пургу», я смотрю по телевизору и думаю: чего он там рассказывает? Кто ему это поручил?

Аватар
rki
Редовен потребител
Мнения: 2645
Регистриран на: 22 Мар 2017, 20:11
Контакт:
Status: Offline

Re: За оръжията, презентирани от Путин

Мнение от rki » 20 Мар 2018, 13:58

Нов анонс, който на мен лично на фейк ми намирисва:
МОСКВА, 20 марта. /ТАСС/. Межконтинентальные баллистические ракеты советского производства УР-100Н УТТХ (по классификации США - SS-19 "Стилет") станут первыми носителями гиперзвуковых планирующих блоков новейшего российского комплекса "Авангард". Об этом ТАСС сообщил источник в российском оборонно-промышленном комплексе.

"В начале 2000-х годов с Украины за "газовые долги" были поставлены порядка 30 жидкостных ракет УР-100Н УТТХ, после распада СССР хранившихся на складах в незаправленном состоянии - то есть практически новых, способных стоять на боевом дежурстве несколько десятков лет. Часть этих ракет и станут носителями первой серии гиперзвуковых планирующих боевых блоков в течение ближайших лет", - сказал собеседник агентства.


Подробнее на ТАСС:
http://tass.ru/armiya-i-opk/5047200
Президент РФ Владимир Путин больше всего не любит ложь и некомпетентность, заявил Д. Песков.

Путин: Вон Песков, мой пресс-секретарь, он несёт иногда такую «пургу», я смотрю по телевизору и думаю: чего он там рассказывает? Кто ему это поручил?

Аватар
rki
Редовен потребител
Мнения: 2645
Регистриран на: 22 Мар 2017, 20:11
Контакт:
Status: Offline

Re: За оръжията, презентирани от Путин

Мнение от rki » 30 Мар 2018, 10:30

Видео от вчерашните втори броскови изпитания на Сармат:

https://www.youtube.com/watch?v=pRk4vUM1ZRM
Президент РФ Владимир Путин больше всего не любит ложь и некомпетентность, заявил Д. Песков.

Путин: Вон Песков, мой пресс-секретарь, он несёт иногда такую «пургу», я смотрю по телевизору и думаю: чего он там рассказывает? Кто ему это поручил?

Аватар
Ivanov
Редовен потребител
Мнения: 2281
Регистриран на: 02 Сеп 2016, 22:27
Контакт:
Status: Offline

Re: За оръжията, презентирани от Путин

Мнение от Ivanov » 02 Апр 2018, 10:34

Изображение


Аватар
rki
Редовен потребител
Мнения: 2645
Регистриран на: 22 Мар 2017, 20:11
Контакт:
Status: Offline

Re: За оръжията, презентирани от Путин

Мнение от rki » 03 Апр 2018, 08:47

Нивото на русми е просто зашеметяващо. :D
Една от най-добрите статии в това отношение:

https://www.balkans.kp.ru/daily/26802.5/3837183/
«Последние три года мир держится на намеренных утечках о разработке в России автономных подводных аппаратов-беспилотников с мощными ядерными боеголовками, способных потопить американский континент. Военным США не дают поднять над Россией меч только потому, что они не смогут прикрыть своего налогоплательщика щитом, - объяснил «КП» информированный дипломат.
А коментара към снимката с която е илюстрирана статията ме остави без думи:

Крылатая ракета с ядерной установкой «Сармат» может как угодно маневрировать и обходить системы ПРО

Screenshot-2018-4-3 Эксперт Последние три года мир с США держится на утечках о разработках нового российского оружия.png:mrgreen:
Президент РФ Владимир Путин больше всего не любит ложь и некомпетентность, заявил Д. Песков.

Путин: Вон Песков, мой пресс-секретарь, он несёт иногда такую «пургу», я смотрю по телевизору и думаю: чего он там рассказывает? Кто ему это поручил?

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани