Общи приказкиРуски учени откриха тайна нацистка база на Северния полюс

Място за разтуха

Модератор: Ksantip

Отговори
Аватар
Советский богатир
Редовен потребител
Мнения: 76
Регистриран на: 17 Авг 2016, 18:56
Контакт:
Status: Offline

Руски учени откриха тайна нацистка база на Северния полюс

Мнение от Советский богатир » 03 Ное 2016, 19:07

Експедиция на екип от руски учени се натъкна на тайна нацистка база на име „Schatzgräber“ или „Ловец на съкровища“/моя забележка - името буквално означава златотърсач или копач на съкровища/ в Арктика. Учените са открили повече от 500 предмета с историческа стойност в руините на някогашната нацистка база, построена, за да се търсят древни артефакти. Смята се, че секретната база е една от многото по целия свят, построени от нацистите в стремежа им за световно надмощие.

Откритието е направено през август миналата година на остров Александър, разположен на повече от 1000 км от Северния полюс. Смята се, че загадъчната база, наречена „Schatzgräber“ или „Ловец на съкровища“ е издигната през 1942 г. Досега експертите са успели да възстановят около 500 предмета. Сред тях са бензинови бидони и документи на хартиен носител. Те са в сравнително добро състояние, запазени от силния студ.

Смята се, че през 1944 г. целият екип, който е пребивавал там е бил евакуиран след като избухва заболяване в следствие на консумация на замърсено месо.

Една от най-мистериозните подробности около тайната база е въпросът защо нацистите решават да я нарекат станция „Ловец на съкровища“. Дали те действително търсят древни съкровища? И ако е така, защо Арктика? Какво са очаквали да намерят нацистите в тази негостоприемна област?

Много изследователи твърдят, че нацистите са имали няколко бази не само в Арктика, но и на Антарктика. Известно е, че по време на Втората световна война, нацистите извършват редица странни експерименти с предполагаеми технологии, непознати за останалата част от света, в опита си да управляват планетата.

Твърди се, че „Станция 211“ на Антарктида е по подобие на „Schatzgraber“ или „Ловец на съкровища“ в Арктика. Някои хипотези предполагат, че през 1946 година адмирал Бърд, един от най-известните американски полярни изследователи, започва търсене именно на тайните нацистки бази.

Всички артефакти, открити в „Ловец на съкровища“ в Арктика са транспортирани в град Архангелск, в Русия за анализ от експерти, които ще се опитат да разгадаят мистерията и истинската цел на изоставената нацистка база в Арктика.

===
П.П. Базата се е намирала на остров Александър, който от своя страна се намира между Баренцово и Карско море в Арктика.
Аз лично не вярвам в забележката, че базата е открита миналата година, защото точно на този остров руснаците откриха в началото на тази година своята най-модерна военна база в Арктика. Това не е случайност!
"To watch the courageous Afghan freedom fighters battle modern arsenals with simple hand held weapons is a inspiration to those who love freedom. Their courage teaches us a great lesson - that there are things in this world worth defending !"

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани