Ужасен филм. Загуба на пари и време. Някаква смесица на Рамбо и някой треторазреден военен амер. филм. Странно как толкова критикуваше сирийските бунтовници, че са паплач и не се прицелват като стрелят, понякога с една ръка, понякога във въздуха от неграмотност,
Музика, филми, култура ⇒ Кино
Модератор: Ksantip
-
- Редовен потребител
- Контакт:
- Status: Offline
Re: Кино
► Show Spoiler
- Желязин
- Редовен потребител
- Контакт:
24 hours to live с Итън Хоук е типичен екшън. Без кой знае какви претенци, сготвен в добрите традиции на 80-те и 90-те, с лек съвременен ъпгрейд. По мой вкус беше - все едно си бях поръчал пица домино.
Друг, който става, е с Уил Смит Bright - фентъзи в Лос Анджелис. Хора, елфи, орки и всякакви митологични са живеели полумирно и полутихо 2 хилядолетия след голяма битка (асоциацията с толкиновите творби здраво се отчита) и така се е стигнало до началото на 21-ви век, когато светът си е същата кочина като сега.
Друг, който става, е с Уил Смит Bright - фентъзи в Лос Анджелис. Хора, елфи, орки и всякакви митологични са живеели полумирно и полутихо 2 хилядолетия след голяма битка (асоциацията с толкиновите творби здраво се отчита) и така се е стигнало до началото на 21-ви век, когато светът си е същата кочина като сега.
"Покажете ми един нормален човек и аз ще го излекувам!" Карл Густав Юнг
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
"Logan Lucky" - сигурно един от най-читавите филми които съм гледал последните години. Нещо като Бандата на Оушън, но с добавен реализъм и човещина. Рядко е да видиш накуп нашумели актьори и никой да не преиграва. Все едно и на тях им е харесал филма. 

- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
The Darkest Hour ме погнуси. Да направиш два филма за Британия от лятото на 1940 г. в една година е прекалено и филмът е дефиницията на Oscar bait.
Гари Олдман като Чърчил е отвратителен - изглежда по-дърт от реалния Чърчил. Дебел, стар, кашлящ, непрестанно пуши и пие - ходещ инфаркт. Въобще не изглежда като вдъхновяващ лидер на каквото и да е. Клишета колкото искаш също.
Както един познат описа филма: двама британци говорят, единият фъфли, другият заеква. Да се чудиш как не са загубили войната.
Гари Олдман като Чърчил е отвратителен - изглежда по-дърт от реалния Чърчил. Дебел, стар, кашлящ, непрестанно пуши и пие - ходещ инфаркт. Въобще не изглежда като вдъхновяващ лидер на каквото и да е. Клишета колкото искаш също.
Както един познат описа филма: двама британци говорят, единият фъфли, другият заеква. Да се чудиш как не са загубили войната.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
...
Days since last IAF airstrike in Syria
...
- Henry Sinclair
- Редовен потребител
- Контакт:
Снощи гледах Red Sparrow /Червената Лястовица/ на кино. Впечатлен съм от Джеръми Айрънс в нетипично амплоа на високопоставен офицер от Служба внешней разведки на Русия. Филмът е доста мрачен, интелигентен изпълнен със секс и насилие.
Само за ценители.

Войната е лека за зрителите...
- Желязин
- Редовен потребител
- Контакт:
Препоръчвам Бягащият мъж, участва бъдещият губернатор на щата Калифорния:
"Резюме : В този филм, заснет по една от ранните творби на Стивън Кинг, Лос Анжелис през 2017 г. се е превърнал в полицейски град, а целият свят живее в очакване на тотален колапс на глобалната икономика. Всички форми на развлечение са под контрола на правителството, а най-популярното телевизионно шоу е специално измислена игра, в която осъдени престъпници получават шанс да се измъкнат, бягайки от брутални убийци, наричани "Сталкерите". Всеки, който оцелее, получава свободата си. Но ето, че на сцената се появява погрешно обвинения гражданин Бен Ричардс (Арнолд Шварценегер), който ще обърка сметките на всички коварни сценаристи..."
Книгата я прочетох около 20 години след като съм гледал филма и....да, по-добра е, което е учудващо, защото е един от добрите филми по Стивън Кралевски (по македонската суодеш номенклатура)
"Резюме : В този филм, заснет по една от ранните творби на Стивън Кинг, Лос Анжелис през 2017 г. се е превърнал в полицейски град, а целият свят живее в очакване на тотален колапс на глобалната икономика. Всички форми на развлечение са под контрола на правителството, а най-популярното телевизионно шоу е специално измислена игра, в която осъдени престъпници получават шанс да се измъкнат, бягайки от брутални убийци, наричани "Сталкерите". Всеки, който оцелее, получава свободата си. Но ето, че на сцената се появява погрешно обвинения гражданин Бен Ричардс (Арнолд Шварценегер), който ще обърка сметките на всички коварни сценаристи..."
Книгата я прочетох около 20 години след като съм гледал филма и....да, по-добра е, което е учудващо, защото е един от добрите филми по Стивън Кралевски (по македонската суодеш номенклатура)
-
- Редовен потребител
"Загреб 80-а" - малко политика, малко футболно хулиганство, много балкански страсти, поднесени в добра комедийна форма. Събитията във филма предхождат разпада на бивша Югославия.
http://www.hbo.bg/movie/%D0%97%D0%B0%D0 ... %B0_-95126
http://www.hbo.bg/movie/%D0%97%D0%B0%D0 ... %B0_-95126
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Henry Sinclair написа: ↑05 Мар 2018, 15:08Снощи гледах Red Sparrow /Червената Лястовица/ на кино. Впечатлен съм от Джеръми Айрънс в нетипично амплоа на високопоставен офицер от Служба внешней разведки на Русия. Филмът е доста мрачен, интелигентен изпълнен със секс и насилие.Само за ценители.
![]()

+1
Хареса ми. Дженифър Лорънс има бъдеще, а Джереми Айрънс не бих казал, че е в нетипично амплоа - той обикновенно играе високопоставени персони, строги, но справедливи, и често умира благородно. За жалост този чудесен актьор се снима рядко.
Филмът се развива в някакво неопределено време - уж Русия, СССР се е разпаднал, изрично е казано, днешни коли и телефони, а изведнъж се появиха едни дискети(!), т.е. трябва е 90-те години. Има силна актуалност - секс-компроматите и особено защото белгиецът, играещ Егоров страшно прилича на младия подполковник Путин, и съм сигурен, че това не е случайно.

...
...
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:

Друг филм, който ми изпълни душата с атмосфера - Берлин, 1989 г. Пънк, загниващ запад и загиващ изток, брутални бойни сцени и чудесна музика, Джейсън Борн на токчета, прекрасно изигран от Шарлиз Терон.
https://www.youtube.com/watch?v=aieQrj9Yy8s
...
...
- Almasy
- Редовен потребител
- Контакт:
Аз пък не съм му голям фен на този филм. За ортодоксален атеист като мен е как да кажа....твърде приказен.
Що се отнася до тематиката, много по-реалистичен ми е The Chamber (1996)
https://www.youtube.com/watch?v=9Qu4LuSdbTo
Що се отнася до тематиката, много по-реалистичен ми е The Chamber (1996)
https://www.youtube.com/watch?v=9Qu4LuSdbTo
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото
Декомунизация. ДеГКБизация. Дерусификация.
Декомунизация. ДеГКБизация. Дерусификация.
- Желязин
- Редовен потребител
- Контакт:
http://www.imdb.com/title/tt0365478/?ref_=tt_rec_tt
Брус Кембъл прави два филма в България през 2005-та с почти един и същи актьорски състав. Мъжът с крещящия мозък е един от тях. Дейтвието се развива в България, българите във филма говорят на поне няколко езика всички представяни за бългериян.
Основната идея около сюжета е, че луд учен съединява мозъка на руски бакшиш в София (във филма град Бравода) с този на американски бизнесмен дошъл у нас
Брус Кембъл е Аши Слаши от Evil Dead поредицата
Брус Кембъл прави два филма в България през 2005-та с почти един и същи актьорски състав. Мъжът с крещящия мозък е един от тях. Дейтвието се развива в България, българите във филма говорят на поне няколко езика всички представяни за бългериян.
Основната идея около сюжета е, че луд учен съединява мозъка на руски бакшиш в София (във филма град Бравода) с този на американски бизнесмен дошъл у нас
Брус Кембъл е Аши Слаши от Evil Dead поредицата
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:

https://www.imdb.com/title/tt5478478/
Силен уестърн от новия тип - бавен, мрачен, трагичен. Минал незабелязано, случайно го хванах.
...
...
- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Трима от любимите ми актьори - ще се гледа.
Иначе сега гледах нещо много притенциозно и отчайващо скучно. Не го препоръчвам, развалиха поредицата. Иначе има силни моменти:
- Бащата на малко карасиво момиче е избягал в пустоща, за да и спаси живота. Маймуните убиват бащата без особена причина, заради което момичето се влюбва в тях и си рискува живота за каузата им.
- Маймуните бягат от хората на юг, при което попадат на засада устроена от хората...далеч на север.
- Явно сценариста не е измислил, как поумнелите от вируса маймуни да победят хората, та за това в кухата му глава добавя и това, че вируса прави хората глупави...при което остават умни, но губят дар-слово...
- Базата на хората е в стара оръжейна база пълна с оръжия. От АР-15, ПЗРК и ПТУР, та чак до системи за въздушна отбрана, ама някой от хората мъкнат арбалети, все едно са каст от Walking Dead.
- Диалога е страшен. Спомените ми от детската градина до Руски Паметник, са бегли и накъсани, но съм убеден, че повечето от децата на пясъчника бяха нива над героя на Уди Харелсън, като емоционална интелигентност.
- Лавините са оръжие за масово поразяване работещо при поискване от маймуна, покриващо десетки километри в рамките на три секунди и тази свръхзвукова лавина не засяга дървета, но помита танкове. Особено ако върху дърветата има маймуни.
- Седем маймуни качени на дърво, в следващият кадър се преобразуват в хиляди маймуни пътуващи през обетованата земя след силно окосменият си и умиращ маймунски Моисей.
Та единствените което е засегнал вируса причиняващ оглупяване е екипа сътворил филма, ако не сте го гледали не си правете труда. Още повече, че предишните два филма бяха хубави.

Иначе сега гледах нещо много притенциозно и отчайващо скучно. Не го препоръчвам, развалиха поредицата. Иначе има силни моменти:
- Бащата на малко карасиво момиче е избягал в пустоща, за да и спаси живота. Маймуните убиват бащата без особена причина, заради което момичето се влюбва в тях и си рискува живота за каузата им.
- Маймуните бягат от хората на юг, при което попадат на засада устроена от хората...далеч на север.
- Явно сценариста не е измислил, как поумнелите от вируса маймуни да победят хората, та за това в кухата му глава добавя и това, че вируса прави хората глупави...при което остават умни, но губят дар-слово...
- Базата на хората е в стара оръжейна база пълна с оръжия. От АР-15, ПЗРК и ПТУР, та чак до системи за въздушна отбрана, ама някой от хората мъкнат арбалети, все едно са каст от Walking Dead.
- Диалога е страшен. Спомените ми от детската градина до Руски Паметник, са бегли и накъсани, но съм убеден, че повечето от децата на пясъчника бяха нива над героя на Уди Харелсън, като емоционална интелигентност.
- Лавините са оръжие за масово поразяване работещо при поискване от маймуна, покриващо десетки километри в рамките на три секунди и тази свръхзвукова лавина не засяга дървета, но помита танкове. Особено ако върху дърветата има маймуни.
- Седем маймуни качени на дърво, в следващият кадър се преобразуват в хиляди маймуни пътуващи през обетованата земя след силно окосменият си и умиращ маймунски Моисей.
Та единствените което е засегнал вируса причиняващ оглупяване е екипа сътворил филма, ако не сте го гледали не си правете труда. Още повече, че предишните два филма бяха хубави.

- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Няма такъв филм!
За пръв път от години се смея със сълзи. Който по някаква случайност не го е гледал, има команда "свободно поправи се". Не знам дали Раян Рейнолдс и Самуел Джаксън са приятели в реалния живот, обаче играят се е дно си познават кътните зъби.

- Amazon
- Модератор
- Контакт:
И на мен ми хареса заради атмосферата. Има обаче няколко непростими недомислици, които ми попречиха да го възприема насериозно. Например, кой стреляше по гемията в която се криеха войниците, докато чакаха прилива? Защо Том Харди не се приземи близо да собствените си войски? Бомбардировачи в хоризонтален полет уцелват с чугунки движещи се кораби? Това и днешните самолети не го могат. Реакциите на някой от персонажите също бяха абсурдни. Този иначе добър режисьор, не дава ли на някой да му проверява работата? Филма можеше да е наистина добър. В сегашния му вид, не става за второ гледане.
-
- Редовен потребител
"Old Boy" - нещо което съм пропуснал през годините. През 2003г. излиза корейският оригинал, в Холивуд му правят римейк през 2013г. Препоръчвам корейското, но и американците не са затрили съвсем идеята. Трилър-мистерия с добри екшън сцени, финалът е повече от шокиращ, поне за мен....

- Amazon
- Модератор
- Контакт:
Гледах го най-после. Съгласен съм че става. А и не е художествена измислица. Няма реализма на Lone Survival, но си заслужава гледането. Малко като съвременен Лорънс Арабски, но без скуката, патетиката и натрапващата се лудост на старата епика."12 Strong" ми допадна. Не е нещо феноменално, но става.
- Dinain
- Редовен потребител
- Контакт:
Мислите ли, че киното загива?
...