ИкономикаИкономиката на САЩ и външната им политика (Тръмпономика)

Модератори: Ksantip, Sharana

Отговори
Аватар
jacksparrow
Редовен потребител
Мнения: 4275
Регистриран на: 06 Сеп 2016, 22:12
Контакт:
Status: Offline

Re: Икономиката на САЩ и външната им политика (Тръмпономика)

Мнение от jacksparrow » 14 Апр 2019, 22:33

Record Numbers of Americans Want to Leave the U.S.

Рекорден брой американци искат да напуснат САЩ.
https://news.gallup.com/poll/245789/rec ... leave.aspx

Пресиян
Редовен потребител
Мнения: 406
Регистриран на: 19 Мар 2018, 19:42
Контакт:
Status: Offline

Re: Икономиката на САЩ и външната им политика (Тръмпономика)

Мнение от Пресиян » 15 Апр 2019, 17:32

Според прогнозна оценка на Бюрото за преброяване на населението на САЩ в 0 часа на 14 април 2019г. броят на населението на САЩ е бил 328 721 838 и се е увеличил за 1 година с 2 000 751.
https://www.census.gov/popclock/
Тоест сега за 1 година броят на населението на САЩ се увеличава с около 2 милиона. През 2018г. броят на хората имигрирали в САЩ е бил много по-голям от хората, които са емигрирали от САЩ. Според моя груба оценка през 2018г. броят на имигриралите в САЩ хора е бил с около 1 милион по-голям от броя на хората, които са емигрирали от САЩ.
Според американски официални данни през финансовата 2017г. 1 127 167 души, които преди са живеели постоянно в други държави, са получили така наречената Зелена карта (Green card). Тази Зелена карта е документ, удостоверяващ че притежателят и има право да живее постоянно в САЩ, въпреки че не е гражданин на САЩ.
Според американски официални данни през финансовата 2017г. 74 089 души, които преди са живеели постоянно в Китай са получили Зелена карта, а през същия период 65 028 души от Куба и 38 231 души от Виетнам са получили Зелена карта.
Според американски официални данни през първите 2 тримесечия на календарната 2018 година 556 383 души, които преди са живеели постоянно в други държави, са получили така наречената Зелена карта, а от тях 40 663 са били от Куба, 34 824 от Китай, 16 814 от Виетнам, 4 335 от Русия.
https://www.dhs.gov/immigration-statist ... n#File_end
Тъй като САЩ е силно развита държава, през последните години всяка година над 1 000 000 души от други държави емигрират в САЩ.

райнхард
Редовен потребител
Мнения: 1689
Регистриран на: 22 Юли 2016, 00:25
Контакт:
Status: Offline

Re: Икономиката на САЩ и външната им политика (Тръмпономика)

Мнение от райнхард » 15 Апр 2019, 23:47

Джими Картър: САЩ са най-войнствената нация в историята на света
https://news.bg/int-politics/dzhimi-kar ... sveta.html
САЩ е във война през всички 242 години от своята история, с изключение на 16 години, обяснява Картър.

Той определя САЩ като "най-войнствената нация в историята на света", поради склонността да се опитва да принуди другите да "възприемат американските ни принципи".

Картър коментира, че вместо във война, Китай инвестира в собствената си инфраструктура, споменавайки, че Китай има 18 000 мили високоскоростна железопътна линия. "Колко мили високоскоростната железница имаме в нашата страна? Нула".

"Изхарчихме, мисля, че 3 трилиона долара", допълва Картър за американските военни разходи. "... Това е повече, отколкото можете да си представите. Китай не е пропилял нито една стотинка във война и затова те са пред нас. Почти във всяко едно отношение".

И мисля, че разликата е, че ако вземем 3 трилиона долара и го сложим в американската инфраструктура, вероятно ще имаме и остатък от 2 трилиона долара. Ще имаме високоскоростна железопътна линия. Ще имаме мостове, които не се срутват, ще имаме пътища, които се поддържат правилно. Нашата образователна система би била толкова добра, колкото тази в Южна Корея или Хонконг".
Изображение

Пресиян
Редовен потребител
Мнения: 406
Регистриран на: 19 Мар 2018, 19:42
Контакт:
Status: Offline

Re: Икономиката на САЩ и външната им политика (Тръмпономика)

Мнение от Пресиян » 18 Апр 2019, 01:15

райнхард, твърдението, че "САЩ е във война през всички 242 години от своята история, с изключение на 16 години" е невярно и абсурдно.
Твърдението, че "САЩ е най-войнствената нация в историята на света" е невярно и също е абсурдно.
Твърдението, че САЩ се опитва да принуди другите да възприемат американски принципи е смешно и абсолютно невярно.
Всеизвестен факт е, че инфраструктурата в САЩ е много по-добре развита в сравнение с Китай.
Всезвестен факт е, че сумарната дължина на всички железопътни пътища в САЩ е по-голяма в сравнение с Китай и по този показател САЩ е на първо място в света.
Всеизвестен факт е, че сумарната дължина на всички автомобилни пътища в САЩ е по-голяма в сравнение с Китай и по този показател САЩ е на първо място в света.
Твърдението, че Китай са пред САЩ почти във всяко отношение е откровена лъжа, защото Китай изобщо не е сред така наречените развити държави, а САЩ е сред така наречените развити държави.
Общо взето качеството на живот в САЩ е много по-високо в сравнение с Китай и неслучайно ежегодно много хора от Китай емигрират в САЩ или в други западни държави.
Твърдението, че "Китай не е пропилял нито една стотинка във война" е абсолютна лъжа".
Общо взето пътищата в САЩ се поддържат сравнително добре.
В САЩ има много мостове и огромната част от тях са доста добре проектирани и изпълнени.

Джими Картър е над 94 години и половина (роден е на 1 октомври 1924г.). За жалост много от хората над 94 и половина години страдат от деменция (влошаване на умствените способности). За жалост Джими Картър е повярвал на най-долнопробната китайска пропаганда, а никой образован човек не би трябвало да вярва на глупостите на китайската пропаганда. Според някои публикации от последните години Джими Картър е доста наивен и лесно манипулируем човек. Немалко хора на възраст над 94 години и половина са наивни и манипулируеми и неслучайно толкова много възрастни хора са станали жертва на измамници. За жалост пред няколко години беше обявено, че Джими Картър е заболял от рак и че вторични тумори (метастази) са се разпространили и в мозъка на Джими Картър. Обикновено такива мозъчни тумори водят до отслабване на паметта на човека. Според публикации Джими Картър е бил подложен на лъчетерапия (радиотерапия) за да може да се пребори с рака. Според лекари самото лечение с лъчетерапия (радиотерапия) също може да причини отслабване на паметта.
Според проучвания на общественото мнение в края на мандата си като президент дейността на Джими Картър като президент е била одобрявана от едва 34 % от запитаните американци, а в края на втория мандат като президент дейността на Бил Клинтън като президент е била одобрявана от 66 % от запитаните американци, а в края на втория мандат като президент дейността на Роналд Рейгън като президент е била одобрявана от 63 % от запитаните американци.
На президентските избори през 1980г. Джими Картър е претърпял съкрушителна загуба от Роналд Рейгън. На тези избори Джими Картър е получил само 49 електорални вота, а Роналд Рейгън е получил 489 електорални вота.

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани