Общи приказкиПропагандата - лични впечатления.

Място за разтуха

Модератори: Ksantip, Sharana

Аватар
Ksantip
Модератор
Мнения: 1996
Регистриран на: 19 Юли 2016, 20:16
Контакт:
Status: Offline

Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Ksantip » 28 Апр 2018, 20:14

Ежедневно сме под влиянието на най-различна пропаганда - политическа, културна и каквато още се сетите. Това явление е присъствало неизменно в живота на човека, откакто има общества. Идеята на темата е всеки да сподели случаи от собствения си опит, в които е вярвал в нещо (идея, човек), но след време е променил мнението си по въпроса и си е дал сметка, че първоначалното му впечатление е било плод на външно влияние.
Аз ще ви напиша за два такива случая, за които след време съм осъзнавал до каква степен се простира пропагандата в ежедневието ни. И двата са от периода когато бях на 6-7 години (2000-2001г.).

Спомням си как стоим с другите деца пред блока и не знам защо, но започнахме да говорим за политика. Беше малко преди изборите и всички бяха съгласни, че Царят трябва да спечели. Дори се ядосвахме, че сме малки и не можем да гласуваме за него, а дори не знаехме кои са другите участници в изборите :lol:. Насаждането на някаква идея в нещо толкова податливо като детския мозък не може да се обясни само с дочутото вкъщи (още повече, че не съм чувал майка ми и баща ми да говорят за политика) и явно се дължи на това, което сме гледали по телевизията. Нито преди, нито след този случай съм имал такова силно убеждение, че някой трябва да спечели изборите, а това ми говори, че е имало много добре организирана кампания (това вие може да потвърдите или отречете, тъй като сте били зрели хора в онзи момент).

Вторият случай е свързан с Бойко Борисов и времето му като главен секретар на МВР. Всъщност не става въпрос за конкретен случай, а по-скоро някакво цялостно впечатление за дадена личност, изградено на база гледане на телевизия и четене на вестници (на село четях вестници). Знаех, че Бойко е някакъв силен чичко, който бие лошите и ни пази от тях, а медиите ежедневно ме осведомяваха за героичните му дела. Така постепенно в главата ми се изгради образа на "силния човек" и вярвах, че е добре той да има власт. Само за справка - в момента нямам представа кой е главен секретар на МВР. Тази представа продължи и когато стана кмет на София, въпреки че тогава нямах нищо общо с града, но съм запазил спомена за впечатлението, което имах тогава. След години, като започнах да уча история и четях за пропагандата на древните владетели, си дадох сметка, че в случая с Бойко просто се използват двата основни елемента на властовата пропаганда, които действат безотказно от хилядолетия - образа на силния владетел, който ни пази и разгромява враговете ни, и образа на големия строител. Заради продължителността и целенасочеността на пропагандата в неговия случай си направих извод, че този човек не е нищо повече от продукт, но това вече е друг въпрос.

Искам да уточня, че това в никакъв случай не е тема за обсъждане на съвременна българска политика, просто моите примери са такива, че няма как да не спомена определени лица и събития от съвремието ни. Какви са вашите лични преживявания, свързани с пропагандата? Например, би ми било интересно да разбера дали през късния соц официално наслагваната гледна точка е имала някакъв ефект, или просто е било по инерция.

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Мнения: 16776
Регистриран на: 18 Юли 2016, 22:29
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Dinain » 28 Апр 2018, 20:37

Аз бях разочарован от израелската пропаганда. Преди години съм бил облъчван от всякакви послания в стил "ние сме толкова благородни, добри и културни, а врагът - толкова подъл, зъл и нецивилизован", направо като елфи срещу орки. От израелската телевизия, медии, училище, учебници и прочие. Плюс старото заиграване с Библията и кой е бил пръв преди 2-3-5 хиляди години и си пази нотариалния акт, които винаги ми е било детинско. Но не ми отне много време да забележа колко много селища и географски забележителности имат "старо име" (арабско), колко много случки от историята на Израел не са в учебниците или се споменават под линия и колко интересантска е днешна политика относно палестинските територии и арабския въпрос въобще. Обиколих Израел надлъж и нашир, служих на всички граници и във всички територии (Източния Бряг и Газа), говорих с предостатъчно заселници, войници и араби от всички краища на страната.

В същото време съм си говорил със стари хора, които са воювали във войните от 60-те и 70-те и съм ги сравнявал с тези, с които аз съм служил - разликата в мисленето и възприятията е огромна, т.е. наблюдават се нагледно последствията от пропагандата; после съм сравнявал с българската държавна пропаганда, митология, учебници и национални митове и разбрах, че всичко е еднакво навсякъде - nation building-а си е мръсна работа винаги, а идеолозите са най-големите фанатици.

И до ден-днешен мои познати, колеги и т.н. във ФБ например шерват разни клипчета в гореописания стил елфи/орки, които толкова ме дразнят, че ги блокирам. Разбирам, че гореописаното ще предизвика емоционален шок у някои съфорумци :D но дано това им помогне да разберат колко са индоктринирани самите те, и какъв булшит и мишмаш от конспиративни теории имат в главата.
В Израел често ме порицават, че съм "ляв" (демек, недостатъчно ястреб, предател един вид), в България са ме порицавали, какво беше - че съм "израеломан", "еничар", "национален предател" - няма проблем, отдавна съм свикнал да ме плюят от всички лагери, крива нива съм. :mrgreen:
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)
...
Days since last IAF airstrike in Syria

Аватар
Ivanov
Редовен потребител
Мнения: 3526
Регистриран на: 02 Сеп 2016, 22:27
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Ivanov » 28 Апр 2018, 20:44

Е верно ме шокира :o Без грам майтап ...

kramer
Редовен потребител
Мнения: 1367
Регистриран на: 20 Юли 2016, 19:14
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от kramer » 28 Апр 2018, 20:56

Щото си космополит, Динайне.

Аватар
Желязин
Редовен потребител
Мнения: 1629
Регистриран на: 05 Сеп 2017, 20:33
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Желязин » 28 Апр 2018, 21:55

Военният конфликт в Косово. Тогава бях на страната на сърбите, пропагандата вървеше зле прикрито в тяхна полза.

В последствие си дадох сметка, че сърбите винаги със зверства са решавали етническите си проблеми, а действията на Костов бяха изключително правилни. Югославската агония, продължила над десетилетие дойде дюшеч в геополотически смисъл за България.
"Покажете ми един нормален човек и аз ще го излекувам!" Карл Густав Юнг

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Мнения: 16776
Регистриран на: 18 Юли 2016, 22:29
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Dinain » 28 Апр 2018, 23:10

Ivanov написа:
28 Апр 2018, 20:44
Е верно ме шокира :o Без грам майтап ...
Сега ако се появи Кало и заяви, че е преживял катарзис и разлюбил Путин, ще видиш ти шок. :mrgreen:
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)
...
Days since last IAF airstrike in Syria

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Мнения: 6947
Регистриран на: 19 Юли 2016, 20:02
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Thorn » 29 Апр 2018, 00:19

Като бях втори клас, умря Леонид Илич Б. Почувствах се разтревожен и уплашен, че американците ще се възползват за да устроят ядрена война.

---------------------------------------------------------------------------

През втората половина на 80-те се възхищавах на Горбачов.

-----------------------------------------------------------------------------
"All animals are equal, but some animals are more equal than others."

И все пак твърдението, че първият разговор по мобилен телефон е от 1973 си остава спорно. Независимо от мнението на един модератор.

Аватар
Amazon
Модератор
Мнения: 5809
Регистриран на: 20 Юли 2016, 02:00
Контакт:
Status: Online

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Amazon » 29 Апр 2018, 04:18

Чутовната сила на руското оръжие. Още от краят на 90-те, жадно се образовах само от руски оръжейни сайтове. Единствено и само. Даже мисля, че БС намерих през някаква руска тема за подводници.

Трябваха няколко войни и две десетилетия четене, за да започна криво-ляво да осъзнавам, че обратно на масово тиражирания постулат, руснаците все пак правят много по-добри хладилници, отколкото самолети, танкове, кораби и подводници.

Stan
Редовен потребител
Мнения: 2461
Регистриран на: 22 Юли 2016, 13:15
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Stan » 29 Апр 2018, 06:13

Около средата на 80-те г., аз тогава 2 или 3 клас стигам до извода, че след като моята къща е построена през 1923 г. следователно прадядо ми (който я простроил) не е участвал в Септемврийското въстание. Потресен от този факт, попитах баща ми той каза - не е участвал. След това попитах майка ми за родата по нейна линия (от другия край на България) - и те не. Значи Септемврийското въстание не е било толкова масово.
Може би на следващата година, един ден докато зяпах съседната къща, която беше неизмазана и също строена някъде през 20-те или 30-те години, фиксирах бетонни трегери над прозорците, а сега? Значи бетонът не е бил измислен от комунистите. :o
Като не искаш мира, на ти секира.

Аватар
Ksantip
Модератор
Мнения: 1996
Регистриран на: 19 Юли 2016, 20:16
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Ksantip » 29 Апр 2018, 11:12

Знаех си аз, че в такава тема ще излезнат много забавни неща - смешно ми е като си представя малкия Торн разтревожен, че американците ще хвърлят бомбата по случай кончината на Брежнев :lol:.
Стан, това за Септемврийското въстание ми е интересно - в училище да не са ви учили колко масово е, че да имаш такива очаквания към родата си? Аз изобщо нямаше да съм чувал за него ако не бях изкопал от селската библиотека тази книжка:
Изображение
Понеже от малък не харесвам червените и то не защото съм бил политически осъзнат или исторически грамотен, а просто защото баба ми беше върла комунистка а с нея не се разбирахме, на село си играех на потушаване на въстанието. Бях от шпицкомандите и вземах сърпа (каква ирония, а?) и сечах наред червените родоотстъпници, приели формата на царевицата на комшиите :lol:.

Аватар
bukvite
Редовен потребител
Мнения: 816
Регистриран на: 27 Сеп 2016, 22:39
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от bukvite » 29 Апр 2018, 11:26

Ksantip написа:
28 Апр 2018, 20:14
Ежедневно сме под влиянието на най-различна пропаганда - политическа, културна и каквато още се сетите. Това явление е присъствало неизменно в живота на човека, откакто има общества. Идеята на темата е всеки да сподели случаи от собствения си опит, в които е вярвал в нещо (идея, човек), но след време е променил мнението си по въпроса и си е дал сметка, че първоначалното му впечатление е било плод на външно влияние.
Аз ще ви напиша за два такива случая, за които след време съм осъзнавал до каква степен се простира пропагандата в ежедневието ни. И двата са от периода когато бях на 6-7 години (2000-2001г.).

Спомням си как стоим с другите деца пред блока и не знам защо, но започнахме да говорим за политика. Беше малко преди изборите и всички бяха съгласни, че Царят трябва да спечели. Дори се ядосвахме, че сме малки и не можем да гласуваме за него, а дори не знаехме кои са другите участници в изборите :lol:. Насаждането на някаква идея в нещо толкова податливо като детския мозък не може да се обясни само с дочутото вкъщи (още повече, че не съм чувал майка ми и баща ми да говорят за политика) и явно се дължи на това, което сме гледали по телевизията. Нито преди, нито след този случай съм имал такова силно убеждение, че някой трябва да спечели изборите, а това ми говори, че е имало много добре организирана кампания (това вие може да потвърдите или отречете, тъй като сте били зрели хора в онзи момент).

Вторият случай е свързан с Бойко Борисов и времето му като главен секретар на МВР. Всъщност не става въпрос за конкретен случай, а по-скоро някакво цялостно впечатление за дадена личност, изградено на база гледане на телевизия и четене на вестници (на село четях вестници). Знаех, че Бойко е някакъв силен чичко, който бие лошите и ни пази от тях, а медиите ежедневно ме осведомяваха за героичните му дела. Така постепенно в главата ми се изгради образа на "силния човек" и вярвах, че е добре той да има власт. Само за справка - в момента нямам представа кой е главен секретар на МВР. Тази представа продължи и когато стана кмет на София, въпреки че тогава нямах нищо общо с града, но съм запазил спомена за впечатлението, което имах тогава. След години, като започнах да уча история и четях за пропагандата на древните владетели, си дадох сметка, че в случая с Бойко просто се използват двата основни елемента на властовата пропаганда, които действат безотказно от хилядолетия - образа на силния владетел, който ни пази и разгромява враговете ни, и образа на големия строител. Заради продължителността и целенасочеността на пропагандата в неговия случай си направих извод, че този човек не е нищо повече от продукт, но това вече е друг въпрос.

Искам да уточня, че това в никакъв случай не е тема за обсъждане на съвременна българска политика, просто моите примери са такива, че няма как да не спомена определени лица и събития от съвремието ни. Какви са вашите лични преживявания, свързани с пропагандата? Например, би ми било интересно да разбера дали през късния соц официално наслагваната гледна точка е имала някакъв ефект, или просто е било по инерция.
Боже, сега установих колко си малък. Аз в една или друга степен съм участвал в кампанията на Царя, ама надали си чувал кой беше Орел с ориз. Всъщност не само аз от форума де.
Моя катарзис беше с покръстването на турците. Някой ден ще седна да разпиша едни лични спомени как като новобранци ни пратихв сливенските села...
http://Istoriata.net - исторически форум
Историята, такава каквото е!

Аватар
Thorn
Редовен потребител
Мнения: 6947
Регистриран на: 19 Юли 2016, 20:02
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Thorn » 29 Апр 2018, 12:00

Орел с ориз не беше ли тя? Партия Български орел на първите избори през 1990? С една представителка с вид на възпитаничка на училище за деца със специални потрбности.
"All animals are equal, but some animals are more equal than others."

И все пак твърдението, че първият разговор по мобилен телефон е от 1973 си остава спорно. Независимо от мнението на един модератор.

Аватар
bukvite
Редовен потребител
Мнения: 816
Регистриран на: 27 Сеп 2016, 22:39
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от bukvite » 29 Апр 2018, 12:02

Thorn написа:
29 Апр 2018, 12:00
Орел с ориз не беше ли тя? Партия Български орел на първите избори през 1990? С една представителка с вид на възпитаничка на училище за деца със специални потрбности.
Всъщност Ку-ку измислиха прякора заради нея, но имаше един в чатовете на дира с тоя ник, който всъщност ръководи цялата кампания по идването на Царя.
http://Istoriata.net - исторически форум
Историята, такава каквото е!

Аватар
Almasy
Редовен потребител
Мнения: 2807
Регистриран на: 29 Юли 2016, 15:08
Местоположение: Бургас
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Almasy » 29 Апр 2018, 12:20

Едно от разочарованията ми на по-късни етапи – ЕU. Каква я говореха, каква стана.
Като млад си представях, че като стана на 50, освен, разбира се, че БГ отдавна ще е в ЕU, последният вече ще се е превърнал в нещо като Съединени Европейски Щати (има такава тема тук). И че обединена и вече много силна Европа, ще може да мери сили с когото и да е било по света.
Е, не стана точно така.
Каквито и различия да имат Индиана, Айдахо и Калифорния, няма никаква вероятност САЩ да се разцепи – на 4-ти Юли всички развяват американското знаме, барабар с индианци, мексиканци, кубинци, руснаци и източноевропайци. Същото е и в Канада – Британска Колумбия, Квебек и Саскачеуан не са се хванали за гушата. NSW (Нов Южен Уелс) може и да е най-оборотният щат в Австралия, но не кръстосват шпаги със NT (Северните Територии).
В ЕС…..всеки дърпа чергата към себе си и обвинява другите. Брекзит`и, неосъществени Грекзит`и, Орбановци…..Не успя това знаме на ЕС да се превърне в обединяващ символ, както ни го говореха навремето, че даже и се позволява да го горят….И никоя институция не прави нищо по въпроса. Не само българските, BTW. Ако знамето на ЕС няма тежестта на националното, защо изобщо ни този съюз, щом се позволява на маргинали да се гаврят с него?
Администрацията не успя в много отношения – и тази в Брюксел, и българската. Защо – отделен въпрос.
И дума да не става да излизаме, разбира се – много по-добре в ЕС, отколкото извън съюза – това би било фатална грешка.
И все пак – друго трябваше да бъде. Дано само времето да е недостатъчно, а не формулата да е изцяло грешна.

Донякъде същото се отнася и до лицата, олицетворяващи „бъдещето” в зората на Демокрацията (и доста след началото и).
Наивно вярвахме на думите им (което си е баш пропаганда), колко са чисти, неопетнени и непокварени.
Трябваше да мине доста време, за да осъзная (аз, патладжанено синия от детството си та до днес), че болшинството от тях са точно същите крадци, както и колегите им червения сектор. И че са влезли в политиката с една единствена цел – подялбата на баницата.
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеГКБизация. Дерусификация.

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4719
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от vassiln » 29 Апр 2018, 23:46

Което важи за политиците в по-голямата част от света.
И стигаме до моя опит, от който ще покажа два епизода:
Наистина се вързах, че сините са нещо ново, че са приятели на американците. А те се оказаха другата страна на същата монета, пребоядисани другари.
Наскоро Амазон сподели, как се е зарибил от руската пропаганда за събитията в Украйна. Ами и аз също. Направо съчувствах на жителите на Славянск и Одеса, идваха ми мисли да се вдигна в защита на народа. Добре че ми мина, пък и ме държеше повече като съм пийнал.
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
Желязин
Редовен потребител
Мнения: 1629
Регистриран на: 05 Сеп 2017, 20:33
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Желязин » 30 Апр 2018, 00:19

Ежедневно сме под влиянието на най-различна пропаганда - политическа, културна и каквато още се сетите.
Откакто съм безработен имах възможност да изгледам няколко серияли от първото десетилетие. Направи ми впечатление колко много мои познати бяха взаимствали реплики и, буквално, характери от тях. Просто имитираха определени образи.

Разбира се, говорим за американски продукции. Нивото на дълбинната психология там е много високо, особено след ВСВ, но просто понеже до последните години не бях толкова тиви фен, нямах идея какво влияние оказват дори в Източна Европа.

Хората, обичат да следват стереотипи...

Ще кажа нещо злокобно - колкото повече книги си чел, толкова по-малко стереотипи ще следваш и ще бъдеш независим. Затова навремето книгите са били забранени за простолюдието (което не е знаело и да чете), а сега просто не са допускани (защото то не може да чете вече)...

Но сега и да помни не може - както е било при времената на устната традиция, когато хората са тренирали своята памет
"Покажете ми един нормален човек и аз ще го излекувам!" Карл Густав Юнг

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4719
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от vassiln » 01 Май 2018, 22:51

Не са серияли. Стана като "срали - яли". Една правописна грешка да съсипе такъв труд...
Знам, дребнаво е, но как да следя мисълта на автора, като той доказва, че населението, освен да чете, не може и да пише? :D
Иначе вместо "няколко серияли" е добре да се посочат "няколко сериала".
А по същество си прав, даже си ми познат, дали вече не си го писал или казвал?
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
Желязин
Редовен потребител
Мнения: 1629
Регистриран на: 05 Сеп 2017, 20:33
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Желязин » 02 Май 2018, 00:12

А, да - така е, някъде по темите съм го хвърлял това за...серийните филми и влиянието им над крехките умове на хората.

Иначе за безпощадната ти критика - ако прием моето писание за вид пропаганда, то тя значи би била неуспешна сред неголям процент от аудиторията.

Примерно Каталуния - след референдума масово по медиите се изписваше Каталония, защото умното журналячество така го взаимстваше от английския. Тихомълком се усетиха и спряха. Само блицаджиите упортсваха докрай, но това по никакъв начин не намали силата на пропагандата.
Или Данаилов, който като министър на културата, беше написал Збогом...или сегашният премиер, който по повод волейболистите ни беше написал рАце. Как възприемаш такива хора да са начело на държавата? И как другите са ги възприели щом б.б. е още царстващ?
"Покажете ми един нормален човек и аз ще го излекувам!" Карл Густав Юнг

Аватар
Amazon
Модератор
Мнения: 5809
Регистриран на: 20 Юли 2016, 02:00
Контакт:
Status: Online

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Amazon » 02 Май 2018, 04:44

Желязин написа:
30 Апр 2018, 00:19
Ежедневно сме под влиянието на най-различна пропаганда - политическа, културна и каквато още се сетите.
Откакто съм безработен имах възможност да изгледам няколко серияли от първото десетилетие. Направи ми впечатление колко много мои познати бяха взаимствали реплики и, буквално, характери от тях. Просто имитираха определени образи.

Разбира се, говорим за американски продукции. Нивото на дълбинната психология там е много високо, особено след ВСВ, но просто понеже до последните години не бях толкова тиви фен, нямах идея какво влияние оказват дори в Източна Европа.

Хората, обичат да следват стереотипи...

Ще кажа нещо злокобно - колкото повече книги си чел, толкова по-малко стереотипи ще следваш и ще бъдеш независим. Затова навремето книгите са били забранени за простолюдието (което не е знаело и да чете), а сега просто не са допускани (защото то не може да чете вече)...

Но сега и да помни не може - както е било при времената на устната традиция, когато хората са тренирали своята памет
Много добро наблюдение. Аз например бях яко впечатлен от два сериала: ”Бар Наздраве” и ” Приятели”. Просто ме удариха в сърцето. А и двата сериала са базирани на бит и ценностна система. Тук май опираме до дилемата за яйцето и кокошката.

Stan
Редовен потребител
Мнения: 2461
Регистриран на: 22 Юли 2016, 13:15
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Stan » 02 Май 2018, 06:14

Thorn написа:
29 Апр 2018, 12:00
Орел с ориз не беше ли тя? Партия Български орел на първите избори през 1990? С една представителка с вид на възпитаничка на училище за деца със специални потрбности.
Тази леля си я спомням. По-скоро на готвачка в такова училище :lol: Навремето по тия политически дискусии и изказвания можеха да се видят титатни. Като Киро Либерала от Перник, който при едно свое слово, след като каза какво ще направят, завърши с нещо от рода "И сега една молба към хората от Шумен/Ямбол (града вече не го помня), нашият деец ХХ отиде да агитира там и от две седмици не се обаждал, ако някой го е виждал моля да се обади"
Като не искаш мира, на ти секира.

Аватар
bukvite
Редовен потребител
Мнения: 816
Регистриран на: 27 Сеп 2016, 22:39
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от bukvite » 02 Май 2018, 08:03

Специално за "Збогом, Мария" не е точно грешка. По-скоро е било някога грешка, което си е останало като закачка между двамата. Мишо Белчев го разказваше веднъж на маса, като се беше вдигнал скандала.
Стефан Данаилов е умен мъж, макар и надценен артист.
http://Istoriata.net - исторически форум
Историята, такава каквото е!

Кухулин
Редовен потребител
Мнения: 2839
Регистриран на: 04 Мар 2017, 11:53
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от Кухулин » 02 Май 2018, 08:06

В ранните дни на демокрацията развявах сини лъвчета по митингите, семейството ми беше вярно на Елка Константинова до фанатизъм, изобщо синята мъгла я дишах вместо въздух :D По някое време нещата се изясниха и спрях да се занимавам с глупости.

Аватар
bukvite
Редовен потребител
Мнения: 816
Регистриран на: 27 Сеп 2016, 22:39
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от bukvite » 02 Май 2018, 08:39

Кухулин написа:
02 Май 2018, 08:06
В ранните дни на демокрацията развявах сини лъвчета по митингите, семейството ми беше вярно на Елка Константинова до фанатизъм, изобщо синята мъгла я дишах вместо въздух :D По някое време нещата се изясниха и спрях да се занимавам с глупости.
Аз водих две студентски стачки във Варна, даже бях стигнал до разширения лист на кандидатдепутатите, ама добре че се осъзнах на време..
http://Istoriata.net - исторически форум
Историята, такава каквото е!

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 4719
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от vassiln » 02 Май 2018, 18:32

Навреме, г-н издател. Не "на време". Защото не е притежание на някакво си време, а е своевременно. Изобщо доста е тежко да ви чета тук, като правилните изречения са изключения - всяка грешка ме шокира и не мога да възприема текста.
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
bukvite
Редовен потребител
Мнения: 816
Регистриран на: 27 Сеп 2016, 22:39
Контакт:
Status: Offline

Re: Пропагандата - лични впечатления.

Мнение от bukvite » 02 Май 2018, 18:59

vassiln написа:
02 Май 2018, 18:32
Навреме, г-н издател. Не "на време". Защото не е притежание на някакво си време, а е своевременно. Изобщо доста е тежко да ви чета тук, като правилните изречения са изключения - всяка грешка ме шокира и не мога да възприема текста.
Хъм, това е добър начин да остана нечетен от теб. Ще го използУвам.
http://Istoriata.net - исторически форум
Историята, такава каквото е!

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Amazon, ivan, Изчезнал Безследно