Общи приказкиИзложба проследява историята на наборната военна служба в България

Място за разтуха

Модератори: Thorn, Ksantip

Отговори
Аватар
ISTORIK
Модератор
Мнения: 371
Регистриран на: 14 Ное 2016, 09:00
Местоположение: XIII век
Контакт:
Status: Offline

Изложба проследява историята на наборната военна служба в България

Мнение от ISTORIK » 16 Май 2017, 11:23

Изложба в Националния военноисторически музей в София ще разкаже историята на наборната военна служба в България от Освобождението до наши дни. Тя ще бъде открита в петък - 19-ти май, от 16.30 часа, а в събота може да бъде разгледана безплатно, в рамките на поредната нощ на музеите.

Изложбата е кръстена "Дълг по задължение: история и гледни точки" и се организира по повод Международния ден на музеите и Европейската инициатива Нощ на музеите, отбелязването на които тази година е под наслов "Музеите и оспорваните истории: да покажем в музеите неизразимото".

Изложбата представя историята на наборната служба в България от 1878 г. до 2007 г. С богатство от фотографски и видео материали, униформи и снаряжение, типични за войниците в различните периоди, тя показва характерните за казармения живот обучения, учения и ритуали.

В звук и картина посетителите ще имат възможност да проследят разгорещените дебати "за" и "против" наборната служба и да изградят свое собствено мнение на базата на историческия прочит на темата.

В Нощта на музеите Националният военноисторически музей в София ще може да бъде разгледан безплатно от 18.00 до 24.00 часа. Специалната програма за събота вечер включва концерт на Представителния оркестър на Сухопътните войски, инсталация от типа "оптична илюзия", кръстена "Скритото послание на музея" и лятно кино.

http://www.dnevnik.bg/
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред, образовай населението!

Аватар
piston
Редовен потребител
Мнения: 1821
Регистриран на: 31 Юли 2016, 12:27
Контакт:
Status: Offline

Re: Изложба проследява историята на наборната военна служба в България

Мнение от piston » 16 Май 2017, 14:23

Благодаря!
Аватарът и действията ми са израз на правото да изразявам мнение и несъгласие с действията на 1 (един) човек от модераторския екип! С действията си като модератор Торн единствено вреди на форума!

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани