Общи приказкиРусофилия и русофобия

Място за разтуха

Модератори: Ksantip, Sharana, pnp5q

Отговори
Аватар
Almasy
Редовен потребител
Мнения: 3864
Регистриран на: 29 Юли 2016, 15:08
Местоположение: Бургас
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Almasy » 11 Сеп 2019, 12:07

Глупав, глупав Запад…

Вероятно дълго време се е чудил и маел Западът, как да си оправи отношенията с Матушка Рус. Научни екипи и изследователски институти са си блъскали главите по този тъй животрептущ въпрос, експерти ядно са дъвкали писалките си в невъзможност да се доберат до верния отговор. Държавни глави са се будили посред нощите, облени в студена пот, после не са успявали да заспят до зори, изправени пред ужасяващата питанка.

Оказва се, че всичкият този тормоз е бил съвсем напразно. Просто е трябвало интересуващите се от отговора чинно да се подредят на опашка пред президента-самодържец Путин и любезно, с необходимия респект, да го попитат.Той, самодържецът, вероятно дълго ги е чакал да сторят тъкмо това, абдалите, ама главите им така и не увряха, та затова Путин реши да ги улесни, като им даде жокер.

Западът да остави “глупавата си атлантическа солидарност”, ако иска да оправи отношенията с Русия, посочи разковничето някогашният агент на КГБ. Направи го по време на срещата си с единствения и неповторим, високоуважаван и главозамайващ със своя неоспорим авторитет дискусионен клуб “Валдай”.

Колко просто било, наистина! Кому е нужна, в действителност, каквато и да било солидарност между цивилизованите, свободни и демократични държави и народи, разположени от двете страни на Атлантическия океан? Тази глупава сантименталност само пречи, в края на краищата.

Попречи още навремето, веднага след последната световна война, на СССР да умори от глад, както си му е редът, наглото цивилно население на Берлин. Попречи на същия СССР да наложи благотворното си влияние върху още по-големи територии от Стария свят, отколкото бяха тези, до които все пак успя да се докопа. Не позволи на Москва с присъщата си справедлива строгост и с желязна ръка да вкара в пътя Запада по време на Студената война и да разпространи навсякъде високата култура на ГУЛАГ, “Запорожец” и СКЪД.

На всичкото отгоре – с безпримерната си наглост – тази ваджишка и глупава евроатлантическа солидарност взе че спечели въпросната Студена война и прати СССР на “бунището на историята”, съвсем както бе предписал онзи главозамаял се каубой и ястреб, покойният Роналд Рейгън. С което, да му се не види, върна назад колелото на историята. Тц, тц, тц…

Днес, в тези радостни и честити за цялото прогресивно човечество дни, когато (барабар с химна) Москва си връща и поведението, и апетитите, и стилистиката, и риториката от онези незабравими и близки за всяко горещо сърце съветски времена, пак глупавата евроатлантическа солидарност се зъби срещу тези благотворни процеси.

Не ще да стори поклон пред великата историческа, суровинно-геополитическа мисия на Третия Рим. Да не говорим, че дори не си дава труда да признае Третия Рим за Трети Рим, а пробутва вместо това някакъв измислен Европейски съюз и онзи гнъсен и зловреден съюз НАТО, в които прилъга по най-мерзък начин щастливите до тогава народи на Варшавския договор и СИВ.

А напоследък самозабравилите се евроатлантически солидаропоклонници дори си позволяват да обсъждат… как да намалят, вместо допълнително да засилят и направят поне 250-процентова енергийната си зависимост от Русия.

Но стига толкова търпение! Достатъчно експерименти в областта на гнилия либерализъм. Ний не щем уроци по демокрация и оценки за степента на демократичност на Русия, посочи мъдрият президент Путин и по този начин постави всяко нещо на мястото му.

Прав е, разбира се. Вероятно вече пришки са му излезли на езика да обяснява на онези дървени глави, че в Русия няма демокрация, а има “суверенна демокрация”, която някои по-окомуш наблюдатели наричат и “контролирана”. А суверенната демокрация е твърде сложна материя за примитивно устроения западен мозък.

И интелектуално, и еволюционно, и като общество, Западът не е все още достатъчно узрял, за да види нейните специфични особености и предимства. Да оцени колко по-подредено става всичко, когато върховният суверен в една суверенна демокрация самодържавно и еднолично може да определя кое е демократично и кое не е демократично, както и какво щастие е и за Русия, и за света, че въпросният върховен суверен се нарича Путин.

Пример – ако ти се взриви атомна подводница и погребе екипажа си на дъното на морето, традициите на примитивната демокрация изискват от държавния глава незабавно да се появи на мястото на трагедията и да прояви съчувствие към близките на жертвите. Ей така, дори и само заради нелепия жест на обикновена човещина.

Тъпо!

Виж, в суверенната демокрация е уредено далеч по-успешно. При подобна ситуация суверенът остава да си почива в Сочи, край едно съвсем друго и значително по-топло море, а негови верни служители се прокрадват иззад разстроените майки на загиналите и – без да ги питат – им прасват с ловко и изящно отработено движение една инжекция с конска доза успокоително, за да не вдигат твърде много истерична и нездравословно критикарска врява.

Вместо да се проникне от този и подобни светли примери и да се опита (макар и с присъщата си несръчност) да го приложи, Западът продължава да се придържа към остарелите си постулати за това, че върховен суверен е народът, за независимостта на отделните власти и балансиращия контрол между тях, за разглеждането на индивида като върховна ценност сам по себе си, за свободата на медиите и волеизявлението, за свободата на пазара… и прочие, и прочие овехтели и прашясали канони, върху които проявява, остави другото, и лошия вкус да гради глупавата си атлантическа солидарност.

Е, всяко търпение си има край. И от камък да беше Путин, все трябваше досега, под напора на толкова много злостни провокации, търпението му да се е изчерпило. А той, все пак, не е от камък. Макар и богоподобен, от плът и кръв е, твърдят запознати.

Затова Западът да внимава. Московският самодържец му показа пътя за оправяне на отношенията с Русия и този път минава единствено и само през загърбването на глупавата атлантическа солидарност и затваряне на очите относно някои смущаващи особености на руската суверенна демокрация. И ако пътят е вече ясно и подробно показан, то нека Западът не забравя, че богоподобният Путин един път показва. После наказва.

Време е да сложим веднъж и завинаги край на солидарността, скрепваща общността на демократичните, свободни и цивилизовани народи, намиращи се от двете страни на Атлантика. Настъпил е моментът да загърбим и принципите, ценностите и традициите, върху които е построена пясъчната кула на тази глупава и разобличена от Путин евроатлантическа солидарност. А после, когато пред някога солидарните страни се появи сериозен проблем, да отиваме на крака в Москва, за да ни бъде там подробно разяснен характерът на самия проблем, както и да ни бъде посочено неговото решение, към което от нас ще се изисква единствено чинно да се придържаме.

Нека забравим смехотворните западняшки чест и достойнство и възприемем почина на някогашния немски канцлер Шрьодер, който се ориентира най-чевръсто в динамичната обстановка, формирана от още по-динамичния някогашен агент на КГБ в Кремъл – и веднага след приключването на величавия си мандат се преквалифицира от служител на германския народ и Европа в служител на “Газпром” и Путин.

Шрьодер му хвана цаката. Дано успеят и останалите. Иначе Путин може да се нервира… и да направи още някое програмно изявление пред единствения и неповторим, високоуважаван и главозамайващ със своя неоспорим авторитет дискусионен клуб

Автор: Жоро Георгиев
Когато не могат да ограничат свободата на мисълта – ограничават свободата на тялото

Декомунизация. ДеГКБизация. Дерусификация.

jordani
Редовен потребител
Мнения: 523
Регистриран на: 14 Май 2018, 19:28
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от jordani » 11 Сеп 2019, 21:50

Колко добре беше по бай Тошово време!

Аз съм последният човек, за когото би могло да се каже, че е съидейник на русофилите. Но случаят е много интересен, защото те са обвинени по чл. 105 на Наказателния кодекс от 1968 г. Това е абсолютно неконституционен текст и трябва да бъде отменен. Срамно е за БСП, че Нинова докара нещата до там, да няма един юрист, който да види това. И тежко на нас с такъв бъдещ главен прокурор.

Аватар
Ivanov
Редовен потребител
Мнения: 3932
Регистриран на: 02 Сеп 2016, 22:27
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Ivanov » 12 Сеп 2019, 16:47

Изображение

Аватар
ISTORIK
Модератор
Мнения: 759
Регистриран на: 14 Ное 2016, 09:00
Местоположение: XIII век
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от ISTORIK » 12 Сеп 2019, 17:10

А къде сме ние?
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред, образовай населението!

Аватар
Ivanov
Редовен потребител
Мнения: 3932
Регистриран на: 02 Сеп 2016, 22:27
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Ivanov » 12 Сеп 2019, 17:19

ISTORIK написа:
12 Сеп 2019, 17:10
А къде сме ние?
Не знам ,ама и други ги няма .

Аватар
jacksparrow
Редовен потребител
Мнения: 4956
Регистриран на: 06 Сеп 2016, 22:12
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от jacksparrow » 12 Сеп 2019, 17:20

Бих подкрепил всеки който млати бургерите :mrgreen:
https://www.tickcounter.com/countup/112116/my-count-up Days since jihadis lost village in Syria.

Аватар
Ivanov
Редовен потребител
Мнения: 3932
Регистриран на: 02 Сеп 2016, 22:27
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Ivanov » 12 Сеп 2019, 17:24

Поне здравия разум тържествува, най много гласове са за неутралитет .

Аватар
rki
Редовен потребител
Мнения: 5976
Регистриран на: 22 Мар 2017, 20:11
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от rki » 12 Сеп 2019, 18:03

При условие, че Тръмп и Путин са двете страни на една и съща монета, защо някой трябва да се напъва да влиза между шамарите?
"Risk happens slowly at first, then all at once."

=======================================
https://www.tesladeaths.com/

https://elonmusk.today/

kramer
Редовен потребител
Мнения: 1676
Регистриран на: 20 Юли 2016, 19:14
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от kramer » 12 Сеп 2019, 19:56

rki написа:
12 Сеп 2019, 18:03
При условие, че Тръмп и Путин са двете страни на една и съща монета, защо някой трябва да се напъва да влиза между шамарите?
А то Хиларито ако беше, щяха да се избият да се записват доброволци :mrgreen:

Аватар
piston
Редовен потребител
Мнения: 3988
Регистриран на: 31 Юли 2016, 12:27
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от piston » 12 Сеп 2019, 20:09

Русия е страна, която винаги се е гордяла с бъдещите си научно-технически постижения. :lol:

Аватар
rki
Редовен потребител
Мнения: 5976
Регистриран на: 22 Мар 2017, 20:11
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от rki » 12 Сеп 2019, 20:09

Какво общо има с казуса Хиларито?
"Risk happens slowly at first, then all at once."

=======================================
https://www.tesladeaths.com/

https://elonmusk.today/

Аватар
rki
Редовен потребител
Мнения: 5976
Регистриран на: 22 Мар 2017, 20:11
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от rki » 12 Сеп 2019, 20:10

Нагоре лази, надолу гази в комбинация и с помощта на Сотю успя да превърне тези долни майцепродавци в герои. Ма кво друго да очакваш от прост милиционер и бивш комсолски секретар.
"Risk happens slowly at first, then all at once."

=======================================
https://www.tesladeaths.com/

https://elonmusk.today/

kramer
Редовен потребител
Мнения: 1676
Регистриран на: 20 Юли 2016, 19:14
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от kramer » 12 Сеп 2019, 20:55

rki написа:
12 Сеп 2019, 20:10
Нагоре лази, надолу гази в комбинация и с помощта на Сотю успя да превърне тези долни майцепродавци в герои. Ма кво друго да очакваш от прост милиционер и бивш комсолски секретар.
Щом и Атанас Атанасов нарече мероприятието "кьорфишек".
Това с циганите пред съдебната палата днес, кой знае защо по нещо ми напомня на горното.

EddieBG
Редовен потребител
Мнения: 4810
Регистриран на: 02 Окт 2016, 18:33
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от EddieBG » 12 Сеп 2019, 21:19

rki написа:
12 Сеп 2019, 20:09
Какво общо има с казуса Хиларито?
Нищо общо, ама опорната точка е такава и планът трябва да се изпълнява.
∙ Агрессивная израильская военщина грубо проигнорировала несокрушимую мощь русского оружия.∙

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 7132
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от vassiln » 12 Сеп 2019, 21:59

rki написа:
12 Сеп 2019, 18:03
При условие, че Тръмп и Путин са двете страни на една и съща монета, защо някой трябва да се напъва да влиза между шамарите?
Някой е повярвал на теорията ми за Джукбокса?

Не мога да разбера как успяват руснаците да се намърдат из целия свят да си напазаруват каквото им трябва. Бившия канцлер - в Газпром, всеки втори депутат у нас - русолюб (айде това е разбираемо, 45 години са сеяли и поливали растенията си), но да си пазаруват висши държавници в най-големите западни държави, това вече не мога да го разбера. Толкова ли няма служби за сигурност, и толкова ли е апатично обществото към подобна гадост?
Доскоро си мислех, че какво толкова, ще си крепят Столетницата, и разни леви отцепници - минипартийки, ще поддържат и едно етническо партийно движение, както и някакви псевдо-националисти, и с времето влиянието им ще отмре по биологически и обективни причини. Но вече не съм толкова сигурен, че тенденцията е такава. Все нови и нови гнусляри са готови да станат "политици" от цялата ширина на "политическия спектър", и да играят по тяхната свирка.
Едното обяснение за руската "сила" е в тяхната безскрупулност и игнорирането на всякакви морални и законови правила. Но другото, по-тревожното, е в разлагането на самата западна култура, ако щете - на общественото съзнание. И тук причините са в самите нас. Но не ми се продължава, защото ще стане политическо.
Надявам се, че Батюшката обаче губи рентабилност - твърде много пари налива за влияние в Третия свят, както и за влияние в Първия свят, а същевременно у дома изцежда последните капки сок от лимона. Надявам се и че твърде много от тия продажници, които се редят да цицат от многото му бозки, в голямата си част ще се окажат пълни меркантили, и няма да са ефективни в участието си в държавното управление.
Но възможно ли е участието на някакви Фаражд-овци в историята с Брекзит да е дирижирано от Изток?

Вай, какъв пиянски бъртвеж съчиних, че и с геополитически прозрения... :)
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

iasen ianakiev
Редовен потребител
Мнения: 10769
Регистриран на: 22 Юли 2016, 22:57
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от iasen ianakiev » 12 Сеп 2019, 22:05

rki написа:
12 Сеп 2019, 18:03
При условие, че Тръмп и Путин са двете страни на една и съща монета, защо някой трябва да се напъва да влиза между шамарите?
+ 1

kramer
Редовен потребител
Мнения: 1676
Регистриран на: 20 Юли 2016, 19:14
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от kramer » 12 Сеп 2019, 22:38

Трябва да се гледа по-глобално, като тресне астероида, няма да гледа кой русофил, кой русофоб, може да е нихилистично, но е истина.

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 7132
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от vassiln » 12 Сеп 2019, 22:48

Е така де, ама по тая причина да зарежем всички теми?
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

EddieBG
Редовен потребител
Мнения: 4810
Регистриран на: 02 Окт 2016, 18:33
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от EddieBG » 13 Сеп 2019, 07:05

Изображение
Нова ТВ написа:Монументът предизвиква спорове в Чехия от години

В Прага ще махат паметник на Съветската армия. Местната управа реши монументът на маршал Иван Конев да бъде демонтиран. Той е военачалника на съветските войски, които влизат в чешката столица на 9 май 1945 година по време на Втората световна война.

Паметникът е обект на спорове от години, защото Конев не е свързан само с освобождаването на Прага от нацистите.

Чешки историци твърдят, че маршала е участвал и в потушаването от съветски войски на Пражката пролет, но Русия оспорва това.
Браво на чехите!
∙ Агрессивная израильская военщина грубо проигнорировала несокрушимую мощь русского оружия.∙

Аватар
Ivanov
Редовен потребител
Мнения: 3932
Регистриран на: 02 Сеп 2016, 22:27
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Ivanov » 13 Сеп 2019, 18:27

Изображение
Изображение
Гадни американски русофили :mrgreen:
https://gearhuman.com/collections/cospl ... 2633068596

Аватар
Енравота
Редовен потребител
Мнения: 360
Регистриран на: 22 Юли 2016, 22:13
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Енравота » 13 Сеп 2019, 18:43

piston написа:
10 Сеп 2019, 19:41
Русоманите от НД "РУСОФИЛИ" = ПРЕДАТЕЛИ,,,,
Я какви ги е трескал тавариш коля на гасударите си...:

"Русофилите не могат да се спавят сами без руска помощ,която се изразява в придобиване на печеливши отрасли в областта на икономиката на България"

"Ние сме предприели действия по безвъзмездното предаване на активи от милиард и половина евро от страна на бившия банкер цветан василев на руския бизнесмен константин малофеев.Тези пари не трябва да попадат в български ръце,защото българската държава с цялата си мощ ще пречи на тяхното притежание и ползване"

Мантрите за славянството,братството,православието и русофилията като тяхна еманация няма да ги коментирам изобщо/емотикон с vomitus/

https://trud.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B ... %8F%D1%82/
Suum cuique

Аватар
vassiln
Редовен потребител
Мнения: 7132
Регистриран на: 23 Юли 2016, 08:23
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от vassiln » 15 Сеп 2019, 09:21

Щях да сложа тук новината за поздравителния адрес на президента до събора на русофилите на яз. "Копринка", но се сетих, че ще стане твърде политическо.
Cause what does it means to live in a tower of gold, if it is built on an island of shit?

Аватар
Dinain
Редовен потребител
Мнения: 18492
Регистриран на: 18 Юли 2016, 22:29
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Dinain » 15 Сеп 2019, 11:17

EddieBG написа:
13 Сеп 2019, 07:05
Изображение
Нова ТВ написа:Монументът предизвиква спорове в Чехия от години

В Прага ще махат паметник на Съветската армия. Местната управа реши монументът на маршал Иван Конев да бъде демонтиран. Той е военачалника на съветските войски, които влизат в чешката столица на 9 май 1945 година по време на Втората световна война.

Паметникът е обект на спорове от години, защото Конев не е свързан само с освобождаването на Прага от нацистите.

Чешки историци твърдят, че маршала е участвал и в потушаването от съветски войски на Пражката пролет, но Русия оспорва това.
Браво на чехите!
+1

https://www.mediapool.bg/rusiya-zaplash ... 97928.html

Руснаците съвсем са изтрещели - заплашват със санкции заради преместването на паметника.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."


...
Days since last IAF airstrike in Syria
...
Аз съм прав, защото обикновено съм прав.
Thorn, 02.06.19

Stan
Редовен потребител
Мнения: 2909
Регистриран на: 22 Юли 2016, 13:15
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Stan » 15 Сеп 2019, 15:37

Ivanov написа:
13 Сеп 2019, 18:27
Изображение
Изображение
Гадни американски русофили :mrgreen:
https://gearhuman.com/collections/cospl ... 2633068596
Че това е част от колекция от няколкостотин костюма предлагани за празника Хелоуин :lol:
https://gearhuman.com/collections/cospl ... ion?page=1

Какво общо има това с русофилията?
Като не искаш мира, на ти секира.

Аватар
Енравота
Редовен потребител
Мнения: 360
Регистриран на: 22 Юли 2016, 22:13
Контакт:
Status: Offline

Re: Русофилия и русофобия

Мнение от Енравота » 15 Сеп 2019, 18:06

Вчера другарето на Копринка носили хоругви и икони /нали са православни християни/ и после бой на кюфтета и кебапчета.
А на 14-ти се пости... 8-)
Suum cuique

Отговори

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани